Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R. Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017. Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  03/08/2017
Data da última atualização:  03/08/2017
Autoria:  SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R.
Afiliação:  Thiberio Carvalho da Silva, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Joana D’Arc Mauricio Rocha, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Pedro Moreira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Altevir Signor, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Wilson Rogerio Boscolo, Universidade Estadual do Oeste do Paraná.
Título:  Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo.
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage.
Palavras-Chave:  Peptídeos.
Thesagro:  Digestibilidade; Farinha de peixe; Nutrição animal; Oreochromis niloticus; Piscicultura.
Thesaurus NAL:  Cetengraulis edentulus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162366/1/Fish-protein-hydrolysate.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61529 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional