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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  09/11/2020
Data da última atualização:  10/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, M. I. de S.; CHAIBUB, A. A.; SOUSA, T. P.; CÔRTES, M. V. de C. B.; SOUZA, A. C. A. de; CONCEIÇÃO, E. C. da; FILIPPI, M. C. C. de.
Afiliação:  MAYTHSULENE INACIO DE SOUSA OLIVEIRA, bolsista CNPAF; AMANDA ABDALLAH CHAIBUB, bolsista CNPAF; THATYANE PEREIRA SOUSA, UFG; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; ALAN CARLOS ALVES DE SOUZA, UFG; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEICAO, pós-gradução UFG; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF.
Título:  Formulations of Pseudomonas fluorescens and Burkholderia pyrrocinia control rice blast of upland rice cultivated under no-tillage system.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Biological Control, v. 144, 104153, 2020.
ISSN:  1049-9644
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.biocontrol.2019.104153
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Leaf blast caused by Magnaporthe oryzae is among the major diseases that limit rice productivity in the world, and control of the disease occurs, basically, through the application of fungicides. Control methods such as the application of growth promoting rhizobacteria could be inserted in the integrated management of rice blast. The objective of this work was to evaluate the potential of four liquid formulations containing Pseudomonas fluorescens (BRM 32111) and Burkholderia pyrrocina (BRM 32113) to suppress leaf blast, under field conditions. The trials were conducted at Embrapa Rice and Beans, between December 2018 and April 2019. The experiments were performed in a randomized block containing 7 treatments, 4 replicates. The treatments consisted of microbiolized seeds and sprays at 14 and 21 days after planting with: Formulation 11 + BRM 32,113 (T1); Formulation 32 + BRM 32,113 (T2); Formulation 11 + BRM 32,111 (T3): Formulation 20 + BRM 32,111 (T4); BRM 32,111 (T5); BRM 32,113 (T6) and Absolute control (water ? T7). Severity of leaf blast and panicle, gas exchange and grain yield were evaluated. Plants treated with P. fluorescens (T3, T4 and T5) or B. pyrrocinia (T1, T2 and T6) presented 49%, 39%, 60%, 15% increase in the assimilation rate of CO2 (A), transpiration (E), stomatal conductance (gs) and internal CO2 concentration (Ci), respectively. All treatments were efficient in suppressing leaf and panicle blast and in promoting biomass increase in 55%. The yields of T1,... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Rhizobacteria.
Thesagro:  Arroz; Brusone; Controle Biológico; Desenvolvimento Sustentável; Oryza Sativa; Plantio Direto; Pseudomonas Fluorescens.
Thesaurus Nal:  Blast disease; Burkholderia pyrrocinia; Magnaporthe oryzae; No-tillage; Rice; Sustainable development.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35952 - 1UPCAP - DD20202020
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2004
Data da última atualização:  11/01/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  RIZZON, L. A.; MENEGUZZO, J.; MANFROI, L.
Afiliação:  LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; JULIO MENEGUZZO, CEFET-BG; LUCIANO MANFROI, CEFET-PETROLINA.
Título:  Planejamento e instalação de uma cantina para elaboração de vinho tinto.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2003.
Páginas:  75 p.
Descrição Física:  il.
Série:  (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 38).
Idioma:  Português
Notas:  ISSN 1516-8107.
Conteúdo:  O que produzir. Estudo do ambiente. Escolha do local. Tamanho da cantina. Aspectos gerais da construção. Partes que compõem a cantina e etapas da vinificação. Recebimento da uva. Fermentação: recipientes de fermentação, maceração, remonstagens, descuba, prensagem, fermentação lenta. Fermentação malolática: temperatura, acidez, oxigênio, antissépticos, presença de borras. Estabilização do vinho: trasfegas e atestos, estabilização tartárica, filtração. Amadurecimento do vinho em barrica de carvalho. Engarrafamento. Envelhecimento do vinho na garrafa. Tratamento de efluentes vinícolas. Laboratório: determinação do babo, densidade, acidez total, teor alcoólico, acidez volátil, pH, dióxido de enxofre livre (SO2), dióxido de enxofre total, açúcar redutor, papel do ácido málico. Registro do estabelecimento enológico. Registro do vinho.
Palavras-Chave:  Amadurecimento; Análise físico-química; Cantina; Efluente; Elaboração artesanal; Elaboração artesenal; Estabilização; Instalação; Laudo analítico; Planta baixa; Tinto.
Thesagro:  Água; Cadastro; Empresa; Engarrafamento; Enologia; Envelhecimento; Fermentação; Laboratório; Planejamento; Registro; Tratamento; Vinho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26039/1/Doc38.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV5279 - 1UMTLV - PPFL00477CNPUVFL00477
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