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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  18/01/2010
Data da última atualização:  24/02/2010
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  RIBEIRO, C. S. da C.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CARVALHO, S. I. C. de; AMARO, G. B.; REIS, A.; QUEZADO-DUVAL, A. M.; Ávila, A. C. de; LOPES, C. A.; HENZ, G. P.; PINHEIRO, J. B.; BOITEUX, L. S.; Boiteux, M. E. de N. F.; LIMA, M. F.; NASCIMENTO, W. M.; MELO, W. F. de; BUSO, G. S. C.; BIANCHETTI, L. de B.; FERREIRA, M. E.; Lutz, D. L.; Bôas, H. V.; TEIXEIRA, R. N.
Afiliação:  CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; FRANCISCO JOSE BECKER REIFSCHNEIDER, SIRE; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; GEOVANI BERNARDO AMARO, CNPH; AILTON REIS, CNPH; ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH; Antônio Carlos de Ávila; CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH; GILMAR PAULO HENZ, SIRE; JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; Maria Esther de Noronha Fonseca Boiteux; MIRTES FREITAS LIMA, CNPH; WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH; WERITO FERNANDES DE MELO, SIN; GLAUCIA SALLES CORTOPASSI BUSO, Cenargen; LUCIANO DE BEM BIANCHETTI, Cenargen; MARCIO ELIAS FERREIRA, SIRE; Daise Lopes Lutz; Hugo Villas Bôas; ROGERIO NOVAIS TEIXEIRA, CNPCa.
Título:  BRS MOEMA pimenta: pimenta tipo biquinho, crocate e saborosa.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2009.
Páginas:  4 p.
Descrição Física:  Folder.
Idioma:  Português
Notas:  Folder.
Conteúdo:  Pimenta BRS Moema. Características. Vantagens. Produtividade. Recomendações técnicas. Sementes.
Palavras-Chave:  Brasil; Brasília; Cultivar BRS Moema; Distrito Federal.
Thesagro:  Pimenta.
Thesaurus Nal:  Capsicum frutescens.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN32234 - 1UPCFD - DDSP 19815SP 19815
CNPH36057 - 1UMTFD - --411411
CNPH36057 - 2UMTFD - --411426
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  27/12/2019
Data da última atualização:  27/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MIELE, A.; RIZZON, L. A.
Afiliação:  ALBERTO MIELE, CNPUV; Luiz Antenor Rizzon, Enologist, Dr., Embrapa Uva e Vinho, Bento Gonçalves-RS, Brasil.Retired. E-mail: luiz.rizzon@terra.com.b.
Título:  Rootstock-scion interaction: 4. Effect on the sensory characteristics of Cabernet Sauvignon wine.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 41, n. 1, (e-043), 2019.
DOI:  http://dx.doi.org /10.1590/0100-29452019043
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  It is known that rootstock can induce changes on grapevine yield components and on the physicochemical composition of musts and wines. However, its effect on the sensory characteristics of wines has been scarcely studied. For this reason, an experiment was conducted to determine the effect of 15 rootstocks on the sensory characteristics of Cabernet Sauvignon wine, whose grapevines were graftedon Rupestris du Lot, 101-14 Mgt, 3309 C, 420A Mgt, 5BB K, 161-49 C, SO4, Solferino, 1103 P, 99 R, 110 R, Gravesac, Fercal, Dogridge and Isabel, which feature some genetic diversity altogether. The experimental design was in randomized blocks, with 15 treatments, three replicates, 10 vines per plot. Mature grapes were harvested, and wines were made in 20-L glass recipients. When alcoholic and malolactic fermentations were finished, the wines were bottled and stored at 18°C. Sensory analysis was performed in the next year, following international procedures. The tasting panel was formed by 12 experienced enologists, who evaluated the wines in individual cells separated by opaque glass. They were served monadically and the perception of each taster was recorded in 9-cm unstructured scale sheets. Twenty-two variables were evaluated, which were related to the visual, olfactory and taste aspects. The results show that the tasting panel was not able to detect significant differences (p> 0.05) of rootstocks in any variable related to the sensory characteristics of Cabernet Sauvignon wine.Index ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cabernet Sauvignon; Degustação de vinho; Grapevine; Videira; Wine tasting.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207858/1/0100-2945-rbf-41-1-e-043.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18384 - 1UPCAP - DD
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