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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  02/06/2016
Data da última atualização:  06/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARQUEZI, M.; GERVIN, V. M.; WATANABE, L. B.; BASSINELLO, P. Z.; AMANTE, E. R.
Afiliação:  MILENE MARQUEZI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; VANESSA MARIA GERVIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; LUCAS BERTOLDI WATANABE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; EDNA REGINA AMANTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA.
Título:  Physical and chemical properties of starch and flour from different common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivar.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 19, e2016005, 2016.
DOI:  10.1590/1981-6723.0516
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The physical, chemical and pasting properties of the flour and isolated starches from six different bean cultivars (Phaseolus vulgaris L.) were investigated in order to obtain information for application in new products. The protein and total starch contents of the bean flours ranged from 17.72 to 20.27% and from 39.68 to 43.78%, respectively. The bean starches had low amounts of proteins, lipids and ash and showed an amylose content ranging between 45.32 and 51.11% and absolute density values between 1.55 and 1.78 g.cm?3. The bean starch granules were round to oval with a smooth surface. Results viscoamylographic profiles of the starches and flours showed the possibility of selecting cultivars for specific applications according to these characteristics.
Palavras-Chave:  Perfil viscoamilográfico; Viscoamylographic profile.
Thesagro:  Amido; Feijão; Phaseolus vulgaris.
Thesaurus Nal:  Starch.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143754/1/CNPAF-2016-bjft.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34237 - 1UPCAP - DD20162016
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/03/2010
Data da última atualização:  01/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RITTERBUSCH, G. A.; ROCHA, C. S.; SIMON, N. L.; MORES, N.; AMARAL, A. L. do; CARON, L.; ZANELLA, E. L.; VIANCELLI, A.; ZANELLA, J. R. C.
Afiliação:  UDESC; UDESC; NEIDE LISIANE SIMON, CNPSA; NELSON MORES, CNPSA; ARMANDO LOPES DO AMARAL, CNPSA; LUIZINHO CARON, CNPSA; UPF; UFSC; JANICE REIS CIACCI ZANELLA, Labex USA.
Título:  Presença of torque teno virus (TTV1 and TTV2) DNA in reproductive organs of sows.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: NATIONAL MEETING OF VIROLOGY, 20, Brasília, DF. 2009. Abstracts...Brasília: SBV, 2009. Virus: Reviews and Research / Sociedade Brasileira de Virologia, v.14, supl.1, 2009, p.143
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 16.00.30.004-00
Thesagro:  Virologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA17784 - 1UPCPL - PP576.64N277a
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