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Registros recuperados : 131 | |
61. | | LIMA, L. C.; LIMA, L. W. F.; BARROS, D. L.; SALES, M. L. DA S.; COELHO, E. F. Crescimento do abacaxizeiro cv. BRS Imperial cultivado sob técnica de redução de dispêndio de água. In: CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 15., 2021. Mulheres na ciência desafios, oportunidades e conquistas. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2021. 109 f. il. PDF. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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63. | | KÖPP, M. M.; LIMA, L. C.; SCHULZ, J. B.; SILVA, R. D. D.; HINDERSMANN, R. I.; OLIVEIRA, J. C. P. Avaliação de genótipos de aveia preta na Região da Campanha gaúcha. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 26., 2016, Santa Maria. Cinquenta anos de zootecnia no Brasil: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. Zootec. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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64. | | SCHULZ, J. B.; LIMA, L. C. de; SILVA, R. D. D.; OLIVEIRA, J. C. P.; KÖPP, M. M. Avaliação de genótipos de Dactylis glomerata na região da Campanha gaúcha. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 6., 2016, Bagé. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2016. p. 15. Claudia Cristina Gulias Gomes, editora técnica. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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65. | | REIS, K. C.; SIQUEIRA, H. H.; ALVES, A. de P.; SILVA, J. D.; LIMA, L. C. de O. Efeito de diferentes sanificantes sobre a qualidade de morango cv. Oso Grande. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 1, p. 196-202, fev. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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67. | | LIMA, L. C.; COSTA, S. M.; DIAS, M. S. C.; MARTINS, R. N.; RIBEIRO JÚNIOR, P. M. Controle do amadurecimento de banana 'Prata-anã' armazenada sob refrigeração e atmosfera modificada passiva com o uso do 1-Metilciclopropeno. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 29, n. 2, p. 476-480, mar./abr. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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68. | | DIAS, M. S. C.; LIMA, L. C.; CASTRO, M. V. de; RIBEIRO JÚNIOR, P. M.; SILVA, E. de B. Controle da antracnose e qualidade de mangas (Mangifera indica L.) cv. Van Dyke, após tratamento hidrotérmico e químico. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.29, n.2. p.289-295, mar./abr. 2005 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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69. | | ALVES, R. E.; LIMA, L. C. de O.; CHITARRA, A. B.; CHITARRA, M. I. F.; MENEZES, J. B. Caracteristicas da polpa de 'Spaguetti squash' apos diferentes tipos de cozimento. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.2, p.193-196, nov. 1996. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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70. | | HAFLE, O. M.; RAMOS, J. D.; LIMA, L. C. de O.; FERREIRA, E. A.; MELO, P. C. de. Produtividade e qualidade de frutos do maracujazeiro-amarelo submetido à poda de ramos produtivos. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 31, n. 3, p. 763-770, set. 2009. Também disponível em:. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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71. | | REIS, K. C. dos; ELIAS, H. H. de S.; LIMA, L. C. de O.; SILVA, J. D.; PEREIRA, J. Pepina japonês (Cucumis sativus L.) submetido ao tratamento com fécula de mandioca. Revista Brasileira e Medicina Veterinária, Rio de Janeiro, RJ.v.28, n.2, p.71-76, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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72. | | REIS, K. C. dos; ELIAS, H. H. de S.; LIMA, L. C. de O.; SILVA, J. D.; PEREIRA, J. Pepino japonês ( Cucumis sativus L.) submetido ao tratamento com fécula de mandioca. Ciência Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 3, p. 487-493, maio/jun. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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73. | | GONÇALVES, C. A. A.; LIMA, L. C. de O.; LOPES, P. S. N.; SOUZA, M. T. de. Poda e sistemas de condução na produção de figos verdes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 6, p. 955-961, jun. 2006 Título em inglês: Pruning and conduction system in the yield of green fig. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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76. | | PIRES, C. R. F.; LIMA, L. C. de O.; VILAS BOAS, E. V. de B.; ALVES, R. R. Qualidade textural de tomates cultivados em substratos orgânicos submetidos à aplicação de substâncias húmicas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 11, p. 1467-1472, nov. 2009 Título em inglês: Textural quality of tomatoes grown in organic substrates subjected to application of humic substances. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Unidades Centrais. |
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77. | | NUNES, E. E.; VILAS BOAS, B. M.; CARVALHO, G. L. de; SIQUEIRA, H. H. de; LIMA, L. C. de O. Vida útil de pêssegos 'Aurora 2' armazenados sob atmosfera modificada e refrigeração. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.26, n.3, p.438-440, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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79. | | MORAIS, P. L. D. de; LIMA, L. C. de O.; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; ALMEIDA, A. da S. Alterações físicas, fisiológicas e químicas durante o armazenamento de duas cultivares de sapoti. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 41, n. 4, p. 549-554, abril. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
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80. | | SILVA, C. de S.; LIMA, L. C.; SANTOS, H. S.; CAMILI, E. C.; VIEIRA, C. R. Y. I.; MARTIN, C. da S.; VIEITES, R. L. Amadurecimento da banana-prata climatizada em diferentes dias após a colheita. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 1, p. 103-111, jan./fev., 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 131 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
23/01/2018 |
Data da última atualização: |
02/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
VON BORRIES, G.; BASSINELLO, P. Z.; RIOS, E. S.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N. |
Afiliação: |
GEORGE VON BORRIES, UNB; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ERICA S. RIOS, pós-graduação UFV; SELMA NAKAMOTO KOAKUZU, CNPAF; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF. |
Título: |
Prediction models of rice cooking quality. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Cereal Chemistry, v. 95, n. 1, p. 158-166, Jan./Feb. 2018. |
DOI: |
10.1002/cche.10017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Background and objectives: Rice quality can be primarily assessed by evaluating its texture after cooking. The classical sensory evaluation is an expensive and time-consuming method as it requires training, capability, and availability of people. Therefore, this study investigated the possibility of replacing sensory evaluation by analyzing the relationship between sensory and instrumental texture and viscosity measurements. Findings: Models predicting the sensory evaluation were developed by applying statistical methods such as principal component analysis and polytomous logistic regression. The level of prediction efficiency of these models was obtained by estimating the apparent misclassification error rate and also using the ROC curve graph. The results indicated that the instrumental texture measurements were consistently related to sensory analysis. Similarly, viscosity measurements enabled the prediction of results obtained by sensory texture evaluation. Conclusions: Principal component analysis together with polytomous logistic regression is an efficient method to predict sensorial stickiness of rice using viscosity measures of texture as predictors. Significance and novelty: The current study was able to correctly predict sensory stickiness in about 86% of cases using just one principal component formed by a combination of measures of apparent amylose content, gelatinization temperature, and RVA parameters. |
Palavras-Chave: |
Polytomous logistic regression; Principal components; Texture analyzer. |
Thesagro: |
Análise organoleptica; Arroz; Oryza sativa. |
Thesaurus NAL: |
Cooking quality; Rice; Sensory evaluation. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02248naa a2200289 a 4500 001 2086072 005 2018-05-02 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/cche.10017$2DOI 100 1 $aVON BORRIES, G. 245 $aPrediction models of rice cooking quality.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aBackground and objectives: Rice quality can be primarily assessed by evaluating its texture after cooking. The classical sensory evaluation is an expensive and time-consuming method as it requires training, capability, and availability of people. Therefore, this study investigated the possibility of replacing sensory evaluation by analyzing the relationship between sensory and instrumental texture and viscosity measurements. Findings: Models predicting the sensory evaluation were developed by applying statistical methods such as principal component analysis and polytomous logistic regression. The level of prediction efficiency of these models was obtained by estimating the apparent misclassification error rate and also using the ROC curve graph. The results indicated that the instrumental texture measurements were consistently related to sensory analysis. Similarly, viscosity measurements enabled the prediction of results obtained by sensory texture evaluation. Conclusions: Principal component analysis together with polytomous logistic regression is an efficient method to predict sensorial stickiness of rice using viscosity measures of texture as predictors. Significance and novelty: The current study was able to correctly predict sensory stickiness in about 86% of cases using just one principal component formed by a combination of measures of apparent amylose content, gelatinization temperature, and RVA parameters. 650 $aCooking quality 650 $aRice 650 $aSensory evaluation 650 $aAnálise organoleptica 650 $aArroz 650 $aOryza sativa 653 $aPolytomous logistic regression 653 $aPrincipal components 653 $aTexture analyzer 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aRIOS, E. S. 700 1 $aKOAKUZU, S. N. 700 1 $aCARVALHO, R. N. 773 $tCereal Chemistry$gv. 95, n. 1, p. 158-166, Jan./Feb. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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