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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  04/05/2023
Data da última atualização:  25/08/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, N. F. A.; TORATI, L. S.; CARVALHO, L. A. B. de; LIMA, L. K. F. de; PUVANENDRAN, V.; DEMICIANO, T. H.; SILVA, J. J. T. da; BARROSO, A. da S.; VARELA, E. S.
Afiliação:  NAISLAN FERNANDA ANDRADE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; LUCAS SIMON TORATI, CNPASA; LUCIANA ANDREIA BORIN DE CARVALHO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; LEANDRO KANAMARU FRANCO DE LIMA, CNPASA; VELMURUGU PUVANENDRAN, CENTER FOR MARINE AQUACULTURE, NORWAY; THAÍS HELENA DEMICIANO, UNITINS; JOSÉ JUNIOR TRANQUEIRA DA SILVA; AURISAN DA SILVA BARROSO; EDUARDO SOUSA VARELA, CNPASA.
Título:  AquaVitae project (H2020) CS10 - Comparison of variation in morphogeometrical features of intramuscular bone of tambaqui Colossoma macropomum using dissection and X-ray imaging methods.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AQUICULTURA E BIOLOGIA AQUÁTICA, 10., 2023, Florianópolis. Conservar, produzir e inovar: anais eletrônicos. Florianópolis: Aquabio, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Aquaciência 2023.
Conteúdo:  One of the main issues in the processing sector of the tambaqui Colossoma macropomum is the removal and/or fragmentation of intermuscular bones (IBs), that negatively impact its production chain. In this sense, we quantitatively examined the IB variation on farmed tambaqui (n=127) by comparing the direct anatomical dissection with the high-resolution X-ray imaging method.
Thesagro:  Colossoma Macropomum; Peixe; Tambaqui.
Thesaurus Nal:  Bones; Fish.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153502/1/aquaciencia-2023-aquavitae.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1257 - 1UPCRA - DD20232023
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  24/05/2016
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SARDÁ, L. G.; HIGARASHI, M. M.; NICOLOSO, R. da S.; FALKOSKI, C.; RIBEIRO, S. M. S.; SOARES, H. M.
Afiliação:  LUANA GOULART SARDÁ, UFSC; MARTHA MAYUMI HIGARASHI, CNPSA; RODRIGO DA SILVEIRA NICOLOSO, CNPSA; CAMILA FALKOSKI, UNC; UNC; HUGO MOREIRA SOARES, UFSC.
Título:  The influence of use additives on nitrous oxide emission during swine slurry composting.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: LATIN AMERICAN CONGRESS, 4., 2015, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2015. Disponível on line. SOLABIAA.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  use of additives (Mg/P and nitrification inhibitor dicyandiamide - DCD), on nitrous oxide emission during swine slurry composting. The experiment was run in duplicate; the gas was monitored for 30 days in different treatments (control, DCD, Mg/P and DCD + Mg/P). Nitrous oxide emissions rate (mg of N2O-N.day-1) and the accumulated emissions were calculated to compare the treatments. Results has shown that emissions of N-N2O were reduced by approximately 70, 46 and 96% through the additions of DCD, MgCl2.6H2O + H3PO4 and both additives, respectively, compared to the control. Keywords Composting; swine slurry; additives; nitrous
Palavras-Chave:  Swine slurry.
Thesaurus NAL:  additives; composting; nitrous oxide.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143291/1/final7881.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20627 - 1UPCAA - DD
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