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Registros recuperados : 25 | |
2. |  | PACHECO, J. S.; RESENDE, C. L. P.; MENDES, R. C.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Agronomic efficiency for nitrogen, phosphorus, and potassium in bean cultivars. Bioscience Journal, v. 36, n. 5, p. 1590-1599, Sept./Oct. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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3. |  | CANTARUTTI, R. B.; BRAGA, J. M.; BODDEY, R. M.; RESENDE, C. de P. Caracterização do "status" de nitrogênio em solo sob pastagem de brachiaria humidicola pura e consorciada com desmodium ovalifolium CV itabela. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.2, p. 733-735. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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5. |  | RESENDE, C. F. DE; JANK, L.; ARRUDA, L. A. R.; CRUZ, T. T.; SANTOS, M. F. Avaliação de híbridos selecionados de Panicum maximum em Mato Grosso do Sul. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 10., 2014, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2014. p. 30-31. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 208). Comissão organizadora: Grácia Maria Soares Rosinha, Alexandra Rocha de Oliveir, Rodrigo Carvalho Alva. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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9. |  | HACHIYA, E. H.; MOLINA JUNIOR, A. F.; RESENDE, C. E.; YAMAGAMI, P. M.; SHIBUYA, Y.; PEREIRA, E. C. Ensaio rede de micronutrientes Mn em soja no Padap. In: CONGRESSO DE DIFUSAO DE TECNOLOGIA EM GRANDES CULTURAS, 3., 1987, Itapecirica da Serra. [Anais]. [S.l.]: Cooperativa Agricola de Cotia/Cooperativa Central, [1987?]. v.2 p.465-469. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. |  | PEDROSO, T. Q.; SCALCO, M. S.; CARVALHO, M. L. M. de; RESENDE, C. A. de; OTONI, R. R. Qualidade de sementes de cafeeiro produzidas em diferentes densidades de plantio e regimes hídricos. Coffee science, Lavras, v. 4, n. 2, p. 155-164, jul./dez. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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11. |  | RESENDE, C. F. de; JANK, L.; ARRUDA, L. A. R.; CRUZ, T. T.; BRAZ, T. G. DOS S. Avaliação de híbridos de Panicum maximum Jacq. em rede nacional. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 9., 2013, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2013. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 204). Comissão organizadora: Denise Baptaglin Montagner, Grácia Maria Soares Rosinha, Rodrigo Carvalho Alva. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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12. |  | ALVES, B. J. R.; RESENDE, C. de P.; RESENDE, A. S. de; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S. Uso da incubação in situ no estudo da mineralização do N do solo: uma possibilidade para a estimativa da contribuição de FBN em condições de campo. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.2, p. 697-699. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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13. |  | RESENDE, C. L. P.; MENDES, R. C.; SILVA, M. A.; MROJINSKI, F.; GONDIM, R. da S.; CARNEIRO, L. F.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Comparação entre o estresse causado no estádio V3 em feijão comum com relação a nitrogênio, fósforo e potássio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. |  | PACHECO, J. S.; GONDIM, R. da S.; RESENDE, C. L. P.; CARNEIRO, L. F.; MROJINSKI, F.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Comparação entre o estresse total causado no estádio R9 em feijão comum com relação a nitrogênio, fósforo e potássio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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15. |  | NOVAES, F. J. M.; SILVA, A. I. da; KULSING, C.; NOLVACHAI, Y.; BIZZO, H. R.; AQUINO NETO, F. R. de; RESENDE, C. M.; MARRIOT, P. J. New approaches to monitor semi-volatile organic compounds released during coffee roasting using flow-through/active sampling and comprehensive two-dimensional gas chromatography. Food Research International, v. 119, p. 349-358, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. |  | SILVA, M. A.; MROJINSKI, F.; RESENDE, C. L. P.; GONDIM, R. da S.; PACHECO, J. S.; MENDES, R. C.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Correlação genética entre caracteres avaliados sob estresses total e parcial no estádio fenológico R6 em feijão comum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. |  | MROJINSKI, F.; RESENDE, C. L. P.; GONDIM, R. da S.; PACHECO, J. S.; MENDES, R. C.; CARNEIRO, L. F.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Correlação genética entre caracteres avaliados sob estresses total e parcial no estádio fenológico R9 em feijão comum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. |  | MENDES, R. C.; SILVA, M. A.; MROJINSKI, F.; RESENDE, C. L. P.; GONDIM, R. da S.; PACHECO, J. S.; PEREIRA, H. S.; RODRIGUES, F. Correlação genética entre caracteres avaliados sob estresses total e parcial no estádio fenológico V3 em feijão comum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. |  | LIMA, W. D.; RESENDE, C. A. P.; BAIÃO, A. A. F.; BAIÃO, E. A. M.; ANDRADE, I. F.; SILVA, A. R. P. da. Desempenho de novilhos nelores suplementados em pasto durante época das águas. Performance of crossbreed nelore bullock grazing supplemented during the raining seazon. 1. Extraido da Dissertação de Mestrado apresentada pelo primeiro autor à Universidade Federal de Lavras/UFLA, Caixa Postal 37 - 37200-000 - Lavras, MG. UFLA, a2fbaiao@yahoo.com.br Professores do Departamento de Zootecnia da UFLA. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.28, n.1, p182-190, jan./fev., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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20. |  | FREITAS, J. C. E.; RESENDE, C. F. de; PACHECO, V. S.; GRAZUL, R. M.; MORAIS, L. E.; PASSOS, L. P.; PEIXOTO, P. H. Does the water regime differentially modulate the responses to water stress in Lippia alba (Verbenaceae) genotypes with different ploidy levels? Industrial Crops and Products, v. 160, 113137, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 25 | |
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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
15/02/2019 |
Data da última atualização: |
10/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
NOVAES, F. J. M.; SILVA, A. I. da; KULSING, C.; NOLVACHAI, Y.; BIZZO, H. R.; AQUINO NETO, F. R. de; RESENDE, C. M.; MARRIOT, P. J. |
Afiliação: |
Fábio Junior Moreira Novaes, UFRJ; Ademário Iris da Silva, IFRJ; Chadin Kulsing, Chulalongkorn University; Monash University; Yada Nolvachai, Monash University; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; Francisco Radler de Aquino Neto, UFRJ; Claudia Moraes de Rezende, UFRJ; Philip John Marriott, Monash University. |
Título: |
New approaches to monitor semi-volatile organic compounds released during coffee roasting using flow-through/active sampling and comprehensive two-dimensional gas chromatography. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 119, p. 349-358, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.02.009 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A novel dynamic approach is described to profile volatile organic compound (VOC) and semi-VOC (SVOC) emission during coffee roasting aimed at analysing components present in the roasting plume, and to monitor their evolution during the process. Two sorbents ? coconut shell charcoal (CSC) and styrene-divinylbenzene resin (XAD-2) ? were evaluated while collecting substances in four sequential time intervals (0?3, 3?6, 6?9 and 9?12?min). Extracted VOCs (<200?Da) and SVOCs were analysed by gas chromatography (GC), and comprehensive two-dimensional gas chromatography (GC?×?GC) with flame ionisation (FID) and time-of-flight mass spectrometry (TOFMS) detection. Results showed CSC extraction presented poor recovery of VOCs and SVOCs released during roasting. However, XAD-2 was able to collect both groups, including SVOCs of >400?Da. GC?×?GC resolved many co-eluting compounds observed in 1D GC and allowed chemical group type cluster analysis, revealing that many non-polar VOCs are observed within the 0?3?min interval, and that the release of polar and higher molar mass SVOCs were mostly found within the 3?6?min interval. These group-type cluster analyses offer a broad spectrum chemical profile of the released substances. It may also reveal detailed insights into the roast process evolution over time. |
Palavras-Chave: |
Esteróis; GC x GC; Semi-volatile organic compound; Styrene-divinylbenzene resin; SVOC; XAD-2. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Café; Cafeína; Composto Orgânico; Cromatografia; Cromatografia Gasosa; Extração; Grão; Lipídio; Produto de Origem Vegetal; Torrefação. |
Thesaurus NAL: |
Caffeine; Coffee beans; Comprehensive two-dimensional gas chromatography; Cracking; Fatty acids; Lipids; Organic compounds; Solid phase extraction; Sterols; Styrene; Vegetable products. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02945naa a2200553 a 4500 001 2106062 005 2019-10-10 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.02.009$2DOI 100 1 $aNOVAES, F. J. M. 245 $aNew approaches to monitor semi-volatile organic compounds released during coffee roasting using flow-through/active sampling and comprehensive two-dimensional gas chromatography.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aA novel dynamic approach is described to profile volatile organic compound (VOC) and semi-VOC (SVOC) emission during coffee roasting aimed at analysing components present in the roasting plume, and to monitor their evolution during the process. Two sorbents ? coconut shell charcoal (CSC) and styrene-divinylbenzene resin (XAD-2) ? were evaluated while collecting substances in four sequential time intervals (0?3, 3?6, 6?9 and 9?12?min). Extracted VOCs (<200?Da) and SVOCs were analysed by gas chromatography (GC), and comprehensive two-dimensional gas chromatography (GC?×?GC) with flame ionisation (FID) and time-of-flight mass spectrometry (TOFMS) detection. Results showed CSC extraction presented poor recovery of VOCs and SVOCs released during roasting. However, XAD-2 was able to collect both groups, including SVOCs of >400?Da. GC?×?GC resolved many co-eluting compounds observed in 1D GC and allowed chemical group type cluster analysis, revealing that many non-polar VOCs are observed within the 0?3?min interval, and that the release of polar and higher molar mass SVOCs were mostly found within the 3?6?min interval. These group-type cluster analyses offer a broad spectrum chemical profile of the released substances. It may also reveal detailed insights into the roast process evolution over time. 650 $aCaffeine 650 $aCoffee beans 650 $aComprehensive two-dimensional gas chromatography 650 $aCracking 650 $aFatty acids 650 $aLipids 650 $aOrganic compounds 650 $aSolid phase extraction 650 $aSterols 650 $aStyrene 650 $aVegetable products 650 $aÁcido Graxo 650 $aCafé 650 $aCafeína 650 $aComposto Orgânico 650 $aCromatografia 650 $aCromatografia Gasosa 650 $aExtração 650 $aGrão 650 $aLipídio 650 $aProduto de Origem Vegetal 650 $aTorrefação 653 $aEsteróis 653 $aGC x GC 653 $aSemi-volatile organic compound 653 $aStyrene-divinylbenzene resin 653 $aSVOC 653 $aXAD-2 700 1 $aSILVA, A. I. da 700 1 $aKULSING, C. 700 1 $aNOLVACHAI, Y. 700 1 $aBIZZO, H. R. 700 1 $aAQUINO NETO, F. R. de 700 1 $aRESENDE, C. M. 700 1 $aMARRIOT, P. J. 773 $tFood Research International$gv. 119, p. 349-358, 2019.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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