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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/06/2020
Data da última atualização:  18/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, M. N. de; ROSA, S. D. V. F. da; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; DIAS, C. T. dos S.
Afiliação:  MARCELLA NUNES DE FREITAS, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA; MARCELO RIBEIRO MALTA, EPAMIG; CARLOS TADEU DOS SANTOS DIAS, USP.
Título:  Identification of physiological analysis parameters associated with coffee beverage quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 44, e031019, Jun. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1413-7054202044031019
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The demand for high-quality coffee among consumers has generated a great deal of interest among producers in serving this market. Parameters for physiological analyses that can be associated with aspects of sensory analyses of coffee can ensure more reliable results for coffee quality assessments. The aim of this study was to investigate the potential of physiological analyses in determining coffee quality through multivariate analysis. Several samples from coffee bean/seed lots were placed in cold storage at 10 °C, after which the sensory quality, physiological quality, and chemical characteristics of the beans were evaluated before storage and after three and six months of storage. The variables of physiological quality in the coffee beans were correlated with sensory analysis parameters. The viability of coffee embryos revealed by the tetrazolium test results were positively correlated with the final sensory analysis score. There was a correlation of root dry matter, hypocotyl dry matter, potassium leaching, and electrical conductivity with the sensory attributes that comprise the final sensory analysis score for the coffee beans. Variation in the final sensory analysis score was explained up to 97.14% by the variables radical emergence (r2 = 2.27%), strong normal seedlings, (r2 = 0.56%), seedlings with expanded cotyledonary leaves (r2 = 0.53%), tetrazolium test results (r2 = 91.54%), and potassium leaching (r2 = 2.24%). More studies are required to enable the use of phys... Mostrar Tudo
Thesagro:  Análise Qualitativa; Café; Fisiologia.
Thesaurus Nal:  Coffea arabica var. arabica; Seed quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214051/1/Identification-of-physiological-analysis.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1368 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  24/01/2014
Data da última atualização:  24/01/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERNÁNDEZ, M.; MEGÍAS, E.; REIS JUNIOR, F. B. dos; MEGÍAS, M.
Afiliação:  UNIVERSIDAD DE SEVILLA; UNIVERSIDAD DE SEVILLA; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC; UNIVERSIDAD DE SEVILLA.
Título:  Bacterial biodiversity within the genus Enterobacter in paddies of Guadalquivir marshes.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In.: IBEROAMERICAN CONFERENCE ON BENEFICIAL PLANT - MICROORGANISM - ENVIRONMENT INTERACTIONS, 2.; NATIONAL MEETING OF THE SPANISH SOCIETY OF NITROGEN FIXATION, 14.; LATIN AMERICAN MEETING ON RHIZOBIOLOGY, 26.; SPANISH-PORTUGUESE CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 3., 2013, Sevilla. Microorganisms for future agriculture. Sevilla: Universidad de Sevilla; ALAR; SEFIN, 2013. p. 65-66.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Águas de poço; Águas fluviais; Campo de arroz.
Thesagro:  Arroz; Arrozal.
Thesaurus NAL:  Enterobacter; Paddies; Rice; River water.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC33824 - 1UPCSP - PPS17282014.01728
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