Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/09/2019
Data da última atualização:  21/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, A. L. R. de; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V.; SILVA, L. F. M. da; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  André Luis Rodrigues de Souza, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LUIZ FERNANDO MENEZES DA SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Coupling membrane processes to obtain a lycopene rich extract.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of food processing and preservation, p. 1-8, 2019.
DOI:  DOI: 10.1111/jfpp.14164
Idioma:  Inglês
Notas:  00:e14164
Conteúdo:  known for its antioxidant properties, which is associated with the prevention of cancer. Raw tomatoes and tomato?based products are important sources of dietary lycopene. This study aimed to evaluate the integration of diafiltration and reverse osmosis pro?cesses to concentrate tomato pulp and to obtain a lycopene?rich extract with a high antioxidant capacity and a low molecular weight. Diafiltration was efficient in desalting the tomato pulp, maintaining the lycopene concentration of the tomato at the same level as the whole tomato pulp. The permeate flux of the diafiltrated tomato pulp was 29.5 L·h?1·m?2 and the concentration factor of lycopene was 2.4. Additionally, it was found that the antioxidant capacity increased at the same rate than the lycopene content.
Palavras-Chave:  Diafiltration; Licopeno; Osmose reversa.
Thesagro:  Extrato; Membrana; Osmose; Processamento; Tecnologia de Alimento; Tomate.
Thesaurus Nal:  Carotenoids; Food processing; Food technology; Microfiltration; Reverse osmosis.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14706 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/08/2013
Data da última atualização:  28/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LAGE, J. F.; SAN VITO, E.; CARVALHO, I. P. C.; SILVA, R. A.; RIBEIRO, A. F.; BERNDT, A.; FRIGUETTO, R. T. S.; REIS, R. A.; BERCHIELLI, T. T.
Afiliação:  ALEXANDRE BERNDT, CPPSE.
Título:  Effect of crude glycerin on performance and methane emission of Nellore young bulls finished in feedlot.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Advances in Animal Biosciences, v. 4, n.2, p. 408, 2013.
Idioma:  Português
Notas:  In: GREENHOUSE GASES AMD ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 5., 2013, Dublin. Proceedings... Dublin: Cambridge University Press, 2013. p. 408.
Palavras-Chave:  Crude glycerin; Methane emission.
Thesaurus NAL:  Nellore.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86900/1/PROCI-2013.00072.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE21951 - 1UPCRA - DDPROCI-2013.00072LAG2013.00072
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional