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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  04/01/2016
Data da última atualização:  14/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEMOS. L. do N.; ADAIME, R.; COSTA-NETO, S. V.; DEUS, E. da G. de; JESUS-BARROS, C. R. de; STRIKIS, P. C.
Afiliação:  LAILSON DO NASCIMENTO LEMOS, UNIFAP. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical, Macapá, Amapá; RICARDO ADAIME DA SILVA, CPAF-AP; SALUSTIANO VILLAR COSTA-NETO, IEPA, Macapá, Amapá; EZEQUIEL DA GLÓRIA DE DEUS, UNIFAP. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical, Macapá, Amapá; CRISTIANE RAMOS DE JESUS-BARROS, CPAF-AP; PEDRO CARLOS STRIKIS, independent Researcher, São Paulo.
Título:  New findings on Lonchaeidae (Diptera: Tephritoidea) in the Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Florida Entomologist, v. 98, n. 4, p. 1227-1237, 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1653/024.098.0433
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Distribution and host data of Lonchaeidae species (Diptera: Tephritoidea) in the state of Amapá, Brazil, are presented. Adults of 10 species in the genera Neosilba, Dasiops, and Lonchaeawere reared from 23 plant species in 18 families. Neosilba lauraStrikis and Neosilba parapeltaeStrikis are reported for the first time in the Amazon, and Dasiops inedulisSteyskal and Neosilba pereziRomero & Ruppel are reported for the first time in Amapá State. Additionally, 24 new host associations are documented.
Thesagro:  Fruticultura; Hospedeiro; Infestação; Praga de planta.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136472/1/CPAF-AP-2015-New-findings-on-Lonchaeidae.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP17195 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  22/12/2008
Data da última atualização:  18/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  BETTIOL, W.; SILVA, H. S. A.; REIS, R. C.
Afiliação:  WAGNER BETTIOL, CNPMA; Harllen S. A. SIlva, Instituto Biológico; Ronielli C. Reis, UFV.
Título:  Effectiveness of whey against zucchini squash and cucumber powdery mildew.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 117, n. 1, p.82-84, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effectiveness of whey against powdery mildew (Podosphaera xanthii) of cucumber and zucchini squash was tested in greenhouse experiments. Plants were sprayed once or twice a week with whey at concentrations of 0, 5, 10, 15, 20, 25, and 30% in water. Severity of powdery mildew was estimated weekly by visual assessment of individual leaves and scored as percentage of leaf area affected. Effectiveness of treatments did not differ significantly when applied weekly compared to twice a week. In each instance, powdery mildew severity correlated negatively with whey concentration. For cucumber, the rate of the disease progress in the control ranged from 0.45 to 0.75. Disease progressedmore slowly in plants treated with 25?30% whey than when lower concentrations were used. The rate of disease progress varied from 0.12 to 0.33 in plants treated once a week and from 0.13 to 0.17 when applied twice a week. Similar tendencies were observed for zucchini, but disease progressedmore rapidly and the final disease severity was higher than in cucumber. Effectiveness of whey applied twice a week at concentrations of 15?30% did not differ significantly among treatments; in these treatments the rate of disease progress was about 0.23 and significantly higher than the value for the water controls (about 0.80). Plants treated with 30% whey often exhibited symptoms of phytotoxicity. The data indicated that whey effectively controlled powdery mildew in cucumber and zucchini. Further studies are ne... Mostrar Tudo
Thesagro:  Controle biológico; Oídio.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA7736 - 1UPCAP - DD2008AP_15
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