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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  08/09/1997
Data da última atualização:  29/04/2011
Autoria:  DENNIS, E. S.; LLEWELLYN, D. J. (ed.).
Título:  Molecular approaches to crop improvement.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Wien: Springer, 1991.
Páginas:  166p.
ISBN:  3-211-82230-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Transgenic rice plants; Genetic transformation of potato to enhance nutritional value and confer disease resistance; Improvement of the protein quality of seeds; Novel insect resistance using protease inhibitor genes; Engineering microbial herbicide detoxification genes in higher plants; The manipulation of plant gene expression using antisese RNA; Molecular biology of flavonoid pigment biosynthesis in flowers; Molecular aspects of self-incompatibility in the solanaceae.
Thesagro:  Biologia Molecular; Engenharia Genética; Planta; Produção Vegetal.
Thesaurus Nal:  crops; genetic engineering; molecular biology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAO13620 - 1ADCLV - PP631.5233D398m97.00291
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  16/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  REIS, C. C.; FREITAS, S. P.; LORENTINO, C. M. A.; FAGUNDES, T. DA S. F.; MATTA, V. M. da; SANTOS, A. L. S. DOS; MOREIRA, D. L. L. T.; KUNIGAMI, C. N.; JUNG, E. P.; RIBEIRO, L. DE O.
Afiliação:  CAROLINA CRUZEIRO REIS, UFRJ; SUELY PEREIRA FREITAS, UFRJ; CAROLLINE MARGOT ALBANEZ LORENTINO, Instituto Nacional de Tecnologia; THAYSSA DA SILVA FERREIRA FAGUNDES, Jardim Botânico; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; ANDRE LUIS SOUZA DOS SANTOS,, UFRJ; DAVYSON L. L. T. MOREIRA, Fundação Oswaldo Cruz; CLAUDETE NORIE KUNIGAMI; ELIANE PRZYTYK JUNG, Instituto Nacional de Tecnologia; LEILSON DE OLIVEIRA RIBEIRO, Instituto Nacional de Tecnologia.
Título:  Bioproducts from Passiflora cincinnata Seeds: The Brazilian Caatinga Passion Fruit.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 12, n. 13, e2525, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods12132525
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present work aimed to obtain bioproducts from Passiflora cincinnata seeds, the Brazilian Caatinga passion fruit, as well as to determine their physical, chemical and biological properties. The seeds were pressed in a continuous press to obtain the oil, which showed an oxidative stability of 5.37 h and a fatty profile rich in linoleic acid. The defatted seeds were evaluated for the recovery of antioxidant compounds by a central rotation experimental design, varying temperature (32–74 °C), ethanol (13–97%) and solid–liquid ratio (1:10–1:60 m/v). The best operational condition (74 °C, 58% ethanol, 1:48) yielded an extract composed mainly of lignans, which showed antioxidant capacity and antimicrobial activity against Gram-positive and Gram-negative bacteria. The microencapsulation of linoleic acid-rich oil through spray drying has proven to be an effective method for protecting the oil. Furthermore, the addition of the antioxidant extract to the formulation increased the oxidative stability of the product to 30% (6.97 h), compared to microencapsulated oil without the addition of the antioxidant extract (5.27 h). The microparticles also exhibited favorable technological characteristics, such as low hygroscopicity and high water solubility. Thus, it was possible to obtain three bioproducts from the Brazilian Caatinga passion fruit seeds: the oil rich in linoleic acid (an essential fatty acid), antioxidant extract from the defatted seeds and the oil microparticles added from t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antibacterial activity; Antimicrobiana; Maracujá da Caatinga; Microparticle; Spray dryer.
Thesagro:  Antioxidante; Extrato; Extrato Vegetal; Óleo Vegetal; Secagem; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Extracts; Food technology; Vegetable oil.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160369/1/foods-12-02525.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15647 - 1UPCAP - DD
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