|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
23/02/2015 |
Data da última atualização: |
16/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARINHO, R. M.; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; CRUZ, S. E. B. S.; BELTRÃO, E. M.; SOUSA, Y. R. F. de; SCHULER, A. R. P.; MAGNANI, M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. |
Afiliação: |
Renata Mesquita Marinho, UFPB - Bananeiras, PB; Roberto Germano Costa, UFPB - Bananeiras, PB; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Sandra Elizabeth Beltrão Santa Cruz, UFPB - Bananeiras, PB; Edvaldo Mesquita Beltrão, UFPB - Bananeiras, PB; Yasmim Regis Formiga de Sousa, Centro de Tecnologia - Recife, PE; Alexandre Ricardo Pereira Schuler, Centro de Tecnologia - Recife, PE; Marciane Magnani, UFPB - João Pessoa, PB; Rita de Cássia Ramos do Egypto Queiroga, UFPB - João Pessoa, PB. |
Título: |
Diet with detoxified castor meal increase unsaturated fatty acids in goat milk and cheese. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
World Journal of Agricultural Sciences, v. 2, n. 5, p. 91-97, Jul. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: By-products of industrial processes nutritionally rich as castor meal have been used as an energy source in feed for goats in order to increase the lipid characteristics of milk and dairy products. The present study was conducted to evaluate the physicochemical, microbiological and sensory properties of goat cheese "Coalho Type" made from milk of goats submitted to diets with increasing levels (33, 67 and 100%) of detoxified castor meal, replacing soybean meal. The cheeses produced showed no changes in sensory attributes (P>0.05). However, the diet with different levels of detoxified castor meal promoted an increase in the levels of unsaturated fatty acids in milk and cheese, especially the C6:0; C10:0; C14:0; C16:0; C18:1 and C18:3 profile, whereas reduced contents of saturated fatty acids were observed (P<0.05). The results suggest detoxified castor meal as a promising alternative for use in the diet of dairy goats in total replacement of soybean meal. |
Palavras-Chave: |
Alternative feedstuff; Cheese; Detoxification; Milk products. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Alimento alternativo; Caprino; Desintoxicação; Dieta; Farelo; Leite de cabra; Mamona; Nutrição animal; Produto derivado do leite; Queijo; Ricinus Communis; Soja; Subproduto. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition; Byproducts; Castor beans; Fatty acids; Goat milk; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118488/1/CNPC-2014-Diet.pdf
|
Marc: |
LEADER 02353naa a2200505 a 4500 001 2009441 005 2018-05-16 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARINHO, R. M. 245 $aDiet with detoxified castor meal increase unsaturated fatty acids in goat milk and cheese.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: By-products of industrial processes nutritionally rich as castor meal have been used as an energy source in feed for goats in order to increase the lipid characteristics of milk and dairy products. The present study was conducted to evaluate the physicochemical, microbiological and sensory properties of goat cheese "Coalho Type" made from milk of goats submitted to diets with increasing levels (33, 67 and 100%) of detoxified castor meal, replacing soybean meal. The cheeses produced showed no changes in sensory attributes (P>0.05). However, the diet with different levels of detoxified castor meal promoted an increase in the levels of unsaturated fatty acids in milk and cheese, especially the C6:0; C10:0; C14:0; C16:0; C18:1 and C18:3 profile, whereas reduced contents of saturated fatty acids were observed (P<0.05). The results suggest detoxified castor meal as a promising alternative for use in the diet of dairy goats in total replacement of soybean meal. 650 $aAnimal nutrition 650 $aByproducts 650 $aCastor beans 650 $aFatty acids 650 $aGoat milk 650 $aSoybeans 650 $aÁcido graxo 650 $aAlimento alternativo 650 $aCaprino 650 $aDesintoxicação 650 $aDieta 650 $aFarelo 650 $aLeite de cabra 650 $aMamona 650 $aNutrição animal 650 $aProduto derivado do leite 650 $aQueijo 650 $aRicinus Communis 650 $aSoja 650 $aSubproduto 653 $aAlternative feedstuff 653 $aCheese 653 $aDetoxification 653 $aMilk products 700 1 $aCOSTA, R. G. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aCRUZ, S. E. B. S. 700 1 $aBELTRÃO, E. M. 700 1 $aSOUSA, Y. R. F. de 700 1 $aSCHULER, A. R. P. 700 1 $aMAGNANI, M. 700 1 $aQUEIROGA, R. de C. R. do E. 773 $tWorld Journal of Agricultural Sciences$gv. 2, n. 5, p. 91-97, Jul. 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
11/11/2008 |
Data da última atualização: |
11/11/2008 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MACHADO, R. B.; AGUIAR, L. M. de S.; CASTRO, A. A. J. F.; NOGUEIRA, C. de C.; RAMOS NETO, M. B. |
Afiliação: |
Ricardo Bomfim Machado; Ludmilla Moura de Souza Aguiar, CPAC; Antônio Alberto Jorge Farias Castro, UFP; Cristiano de Campos Nogueira; Mário Barroso Ramos Neto. |
Título: |
Caracterização da fauna e flora do Cerrado. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 9, p. 285-300. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Cerrado. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00683naa a2200193 a 4500 001 1571038 005 2008-11-11 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACHADO, R. B. 245 $aCaracterização da fauna e flora do Cerrado. 260 $c2008 650 $aBiodiversidade 650 $aCerrado 653 $aBrasil 700 1 $aAGUIAR, L. M. de S. 700 1 $aCASTRO, A. A. J. F. 700 1 $aNOGUEIRA, C. de C. 700 1 $aRAMOS NETO, M. B. 773 $tIn: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 9, p. 285-300.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|