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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  29/12/2021
Data da última atualização:  29/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GRIGIO, M. L.; CHAGAS, E. A.; RATHINASABAPATHI, B.; CHAGAS, P. C.; SILVA, A. R. V. da; SOBRAL, S. T. M.; OLIVEIRA, R. R. de.
Afiliação:  MARIA LUIZA GRIGIO, UFRR; EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR; BALA RATHINASABAPATHI, University of Florida; POLLYANA CARDOSO CHAGAS, UFRR; ANTONIA RANIELY VIEIRA DA SILVA, CPAF-RR; SARA THIELY MOREIRA SOBRAL, UFRR; RAILIN RODRIGUES DE OLIVEIRA, UFRR.
Título:  Qualitative evaluation and biocompounds present in different parts of camu-camu (Myrciaria dubia) fruit.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Food Science, v. 11, n. 5, p. 124-129, May 2017.
DOI:  10.5897/AJFS2016.1574
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Camu-camu fruits have high functional importance and great potential as food. Knowing and determining the nutrients present in its fruitsis crucial, in order to understand the relationship between consumption and human health. For this reason, the objective of this work was to evaluate qualitative attributes, such as organic acids content, antioxidant capacity and functional potential of different parts of camu-camu fruit. The fruit used in the present study were collected in the state of Amazonas, Brazil, and analyzed at the University of Florida, Gainesville, U.S.A.
Palavras-Chave:  Camu-camu; Functional food.
Thesagro:  Myrciaria Dubia.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229803/1/Quality-Compounds-Camu-Camu-AJFS.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR16223 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  02/10/2020
Data da última atualização:  02/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SAKIYAMA, N. S.; RAMOS, H. C. C.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, M. G.
Afiliação:  Ney Sussumu Sakiyama, Universidade Federal de Viçosa; Helaine Christine Cancela Ramos, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA MOURA, CNPCa; Messias Gonzaga Pereira, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro.
Título:  Plant breeding with marker-assisted selection in Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 14, n. 1 , p. 54-60, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Over the past three decades, molecular marker studies reachedextraordinary advances, especially for sequencing and bioinformatics techniques.Marker-assisted selectionbecamepart of the breeding program routines of important seed companies, in order to accelerate and optimize the cultivar developing processes. Private seed companies increasingly use marker-assisted selection, especially for the species of great importance to the seed market, e.g. corn, soybean, cotton, and sunflower. In the Brazilian public institutions few breeding programs use it efficiently.The possible reasons are: lack of know-how, lack of appropriate laboratories, few validated markers, high cost, and lack of urgency in obtaining cultivars. In this article we analyze the use and the constraints of marker-assisted selection in plant breeding programs of Brazilian public institutes
Palavras-Chave:  Indirect selection; MAS; Molecular marker.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216378/1/Sakiyama-et-al-2014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1451 - 1UPCAP - DD
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