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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/12/2008
Data da última atualização:  21/09/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  YOSHIDA, S. R.; SILVA, G. A. da; GIRARDI, C. L.
Afiliação:  SAYURI RAQUEL YOSHIDA, UNIVERSIDADE DE IJUÍ; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV.
Título:  Variação nas concentrações de polifenóis e antioxidantes em diferentes clones de maçã da cultivar Gala.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 2., 2008, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 47.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  Entre as frutas, a maçã é uma das que mais compostos fenólicos e agentes antioxidantes apresentam. Esses compostos são importantes na prevenção de doenças cardíacas.
Palavras-Chave:  Gala; Polifenol.
Thesagro:  Antioxidante; Clone; Composto Fenólico; Fruticultura; Maçã.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543270/1/10373.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV10373 - 1UMTRA - DD630.72E56r
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  04/09/2023
Data da última atualização:  20/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  RAKOCEVIC, M.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PAZIANOTTO, R. A. A.; MATSUNAGA, F. T.; RAMALHO, J. C.
Afiliação:  MIROSLAVA RAKOCEVIC, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE; MARIA BRIGIDA DOS SANTOS SCHOLZ, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; RICARDO ANTONIO ALMEIDA PAZIANOTTO, CNPMA; FABIO TAKESHI MATSUNAGA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; JOSÉ COCHICHO RAMALHO, UNIVERSIDADE DE LISBOA.
Título:  Variation in Yield, Berry Distribution and Chemical Attributes of Coffea arabica Beans among the Canopy Strata of Four Genotypes Cultivated under Contrasted Water Regimes
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Horticulturae v.9, n.2, p.215, 2023.
ISSN:  2311-7524
DOI:  http://dx.doi.org/10.3390/horticulturae9020215
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Water availability, light, management practices, and harvest time impacts on Coffea arabica L. yield and bean quality remain uncertain. It was hypothesized that the soil water and light availability could impact berry distribution, yield, and bean chemical attributes within the plant canopy. Therefore, it was aimed to study berry yield, berry distribution, and bean chemical traits along the canopy strata of four coffee genotypes (Iapar 59, Catuaí 99 and two Ethiopian wild accessions, ?E083? and ?E027?), cultivated with (IRR) and without irrigation (NI) in the two initial harvest years. The maximum height of berry occurrence was lower in NI than in IRR plants in both harvest years. In the 2nd harvest year, higher leaf-to-fruit ratio was found under NI than under IRR for all genotypes, except for Catuaí 99, while the most regular berry distribution among canopy strata was obtained in IRR ?E083?, the highest bean yield in IRR ?E083? and Iapar 59, and the highest percent of useful bean biomass in NI Catuaí 99. The reduced lipid content under IRR was more important in the 1st (all genotypes) than in the 2nd harvest year (Iapar 59 and ?E027?). As a novelty, chemical bean composition was additionally impacted by light availability along the canopy strata. Proteins declined from bottom (shaded) to upper (highly light exposed) strata, regardless of genotype and harvest year. Similar stratification was observed in caffeine in the 2nd year. Although some traits were somewhat ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  chlorogenic acids; Disponibilidade de luz; Ethiopian accessions; Leaf-to-fruit ratio.
Thesagro:  Biomassa; Café; Café Catuaí; Cafeína; Disponibilidade de Água; Grão; Irrigação; Lipídio; Produtividade; Proteína Vegetal.
Thesaurus NAL:  Biomass production; Caffeine; Chlorogenic acid; Coffee beans; Irrigation; Lipids; Proteins; Sucrose.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156335/1/Pazianotto-Variation-yield-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17444 - 1UPCAP - DD
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