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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
21/12/2017 |
Data da última atualização: |
21/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CASTANHEIRA, D. T.; GUIMARÃES, R. J.; BASTOS, I. dos S.; CRUVINEL, A. H.; CARVALHO, R. C. da S.; CARVALHO, M. A. de F. |
Afiliação: |
DALYSE TOLEDO CASTANHEIRA, DAG/UFLA; RUBENS JOSÉ GUIMARÃES, DAG/UFLA; ISADORA DOS SANTOS BASTOS, UFLA; ARTHUR HENRIQUE CRUVINEL, UFLA; RAPHAEL COMANDUCCI DA SILVA CARVALHO, UFLA; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, SAPC. |
Título: |
Eficiência do uso da água de cafeeiros cultivados com fertilizantes especiais e condicionadores de solo em condições de restrição hídrica. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 30; CONGRESSO DE EXTENSÃO, 12; CONGRESSO DA PÓS-GRADUAÇÃO, 26., 2017. Lavras. Inovação tecnológica na Universidade de Lavras. Lavras: UFLA, 2017. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Déficit hídrico; Fertilizante de liberação controlada; Qualidade do café. |
Thesagro: |
Café; Coffea Arábica; Composto orgânico; Estufa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169586/1/Eficiencia-do-uso-da-agua-de-cafeeiros.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
05/10/2022 |
Data da última atualização: |
17/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
COLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
NATHÁLIA FERREIRA COLLANTES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; RAÚL COMETTANT-RABANAL, Universidad Privada San Juan Bautista; CRISTIANY OLIVEIRA BERNARDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.17204 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates. |
Thesagro: |
Extrusão; Farinha; Genótipo; Sacarose; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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