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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, S. C. do N. de. Isotermas de adsorção de dessorção do Hexazinone em latossolo vermelho distrófico. In: CONGRESO VIRTUAL IBEROAMERICANO SOBRE GESTIÓN DE CALIDAD EN LABORATORIOS, 3., 2005, Madrid. Libro de comunicaciones: tomo I. Madrid: Ministério da Agricultura, Pesca y Alimentación, 2005.

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2.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, S. C. do N. de. Determinação multirresíduos de pesticidas em água por cromatografia líquida de alta eficiência com ênfase em detecção por espectrometria de massas e novos sorventes para extração em fase sólida. 2001. 153p. il. Tese (Doutorado) - Universidade Estadual de Campinas, Instituto de Química, Campinas. Orientador : Isabel Cristina Sales Fontes Jardim.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPARAIBA, L. C.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Análise do risco de lixiviação de poluentes orgânicos de lodos de esgotos em cultivos de milho. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, [2009]. 1 CD ROM. 4 p.

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4.Imagem marcado/desmarcadoJONSSON, C. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Concepts on accumulation of pesticides and veterinary drugs in fish: a review with emphasis in tilapia. Animals, v. 13, n. 17, article 2748, 2023. Disponível em: https://doi.org/10.3390/ani13172748. Acesso em

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5.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, J. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Multiresidue method for determination of pesticides in coconut (Cocos nucifera Linn.) endosperm by using GC-MS/MS and UHPLC-MS/MS analysis. Journal of Food Composition and Analysis, v. 97, article 103764, 2021.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, J. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de; ROSTON. D. M. Removal of the endocrine disruptors ethinyl estradiol, bisphenol A, and levonorgestrel by subsurface constructed wetlands. Science of the Total Environment, v. 693, 2019. Article 133514.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Residues of mancozeb, glyphosate, copper and manganese in Isabella grape juice and wine made from grapevines cultivated under conventional and organic systems. In: LATIN AMERICAN PESTICIDE RESIDUE WORKSHOP, 1., 2007, Santa Maria. Book of abstracts. Santa Maria: UFSM, 2007. p. 58 Resumo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoJARDIM, I. C. S. F.; ANDRADE, J. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Resíduos de agrotóxicos em alimentos: uma preocupação ambiental global - um enfoque às maçãs. Química Nova, v. 32, n. 4, p.996-1012, 2009. 996-1012

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9.Imagem marcado/desmarcadoPETRARCA, M. H.; ROSA, M. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GODOY, H. T. Simultaneous determination of acrylamide and 4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone in baby food by liquid chromatography-tandem mass spectrometry. Journal of Chromatography A, v. 1522, p. 62-67, 2017.

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10.Imagem marcado/desmarcadoPARAIBA, L. C.; KATAGUIRI, K.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Simulação do risco de lixiviação de poluentes orgânicos de lodos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ÁGUAS SUBTERRÂNEAS, 15.; ENCONTRO NACIONAL DE PERFURADORES DE POÇOS, 16., 2008, Natal. Anais... Natal: ABAS, 2008. 7p. CD-ROM.

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11.Imagem marcado/desmarcadoPARAIBA, L. C.; KATAGUIRI, K.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Simulação do risco de lixiviação de poluentes orgânicos de lodos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ÁGUAS SUBTERRÂNEAS, 15.; ENCONTRO NACIONAL DE PERFURADORES DE POÇOS, 16., 2008, Natal. Livro de resumos. Natal: ABAS, 2008. p.56.

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12.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, R. T.; QUEIROZ, S. C. do N. de; IMAMURA, P. M. Semi-preparative HPLC separation of terpenoids from the seed pods of Hymenaea courbaril var. stilbocarpa. Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies, New York, v. 25, p 59-67, 2002.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de. A survey on the composition of wines made with grapes produced by an organic system. Avaliação da composição de vinhos elabor Brazilian Journal of Food Technology, campinas, v. 19, e2015031, 2016. Nota Científica

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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14.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, M. C. B.; PENTEADO, A. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Atividade antimicrobiana de bactérias láticas frente a patógenos de origem animal. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13., 2019, Campinas. Anais... Campinas: Instituto Agronômico, 2019. Artigo 19405.

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15.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, M. C. B.; PENTEADO, A. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Atividade antimicrobiana de componentes e óleos essenciais frente aos patógenos A. Hydrophila e S. Agalactiae. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14., 2020, Campinas. Anais... Campinas: Embrapa Informática Agropecuária, 2020. RE20406. p. 1-12.

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16.Imagem marcado/desmarcadoFERRACINI, V. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GOMES, M. A. F. Amostragem de sedimento para análise de agrotóxicos. In: FILIZOLA, H. F.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de. Manual de procedimentos de coleta de amostras em áreas agrícolas para análise da qualidade ambiental: solo, água e sedimentos. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2006. p. 127-135.

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17.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, M. C. B.; PENTEADO, A. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de. Avaliação da atividade antagonista de bactérias ácido lácticas e seus metabólitos frente a patógenos de origem animal. Brazilian Journal of Development, v. 5, n. 10, p. 18511-18525, 2019.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSMANIOTTO, F.; SANTOS, S. N.; MELO, I. S. de; QUEIROZ, S. C. do N. de. Avaliação da atividade antagonista de bactérias ácido-láticas contra o fungo Botrytis cinerea. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 12., 2018, Campinas. Anais... Campinas: Instituto Agronômico, 2018. Nº 18403. p. 1-12.

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19.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; GOMES, M. A. F. Amostragem de água para análise de agrotóxicos. In: FILIZOLA, H. F.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de. Manual de procedimentos de coleta de amostras em áreas agrícolas para análise da qualidade ambiental: solo, água e sedimentos. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2006. p. 109-116.

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20.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, S. C. do N. de; PARAIBA, L. C.; CERDEIRA, A. L.; FERRACINI, V. L. Herbicide bioconcentration in sugarcane. In: SETAC EUROPE ANNUAL MEETING, 20., 2010, Seville. Science and Technology for Environmental Protection: Abstract Book. Brussels: CETAC, 2010. MO 046.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  01/08/2022
Data da última atualização:  22/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  TERAO, D.; QUEIROZ, S. C. do N. de; MAIA, A. de H. N.
Afiliação:  DANIEL TERAO, CNPMA; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; ALINE DE HOLANDA NUNES MAIA, CNPMA.
Título:  Bioactive compound isolated from Conyza canadensis combined with physical treatments for the control of green mould in orange.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Phytopathology, v. 170, n. 3, p. 158-166, 2022.
ISSN:  0931-1785
DOI:  https://doi.org/10.1111/jph.13063
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Green mould, caused by Penicillium digitatum, is the major postharvest disease of citrus in all producing countries. The control of this disease is carried out by fungicides in postharvest treatments, which can leave toxic residues in fruits. Therefore, the interest in cleaner technologies and alternatives to the use of fungicides, such as biopesticides, has grown in recent years. Conyza canadensis, an herbaceous weed spread all over the world, contains compounds which have significant activity against P. digitatum. Thus, the present research aimed to evaluate (4Z)-lachnophyllum lactone (LACH), isolated from C. canadensis, in combination with hot water brushing (HWB) and UV-C treatments, to control green mould and to preserve the quality of the fruit. LACH efficiently controlled green mould in orange cv. Valencia. The level of control improved from 24% to 42% according to the dose of LACH adopted, ranging from 10 to 100 µg ml?1 respectively. When in combination with HWB or UV-C, the efficiency of the control was enhanced from 50% to 78% with the lowest dose of LACH (10 µg ml?1) and UV-C at 1.5 kJ m?2, which showed no significant difference when the highest dose of LACH (100 µg ml?1) was applied alone. This treatment delayed the onset of the disease symptoms. A biofungicide based on C. canadensis combined with UV-C and HWB is a potential natural control of green mould.
Palavras-Chave:  Green mold.
Thesagro:  Controle Biológico; Controle Físico; Doença de Planta; Laranja; Mofo Verde; Raio Ultravioleta; Tratamento Hidrotérmico.
Thesaurus NAL:  Hot water treatment; Molds (fungi); Oranges; Physical control; Plant diseases and disorders; Ultraviolet radiation.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17207 - 1UPCAP - DD
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