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Registros recuperados : 99 | |
22. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Associação entre a indução transcricional de uma α-l-arabinofuranosidase e etileno em polpa de maçã 'Gala' armazenada sob refrigeração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 848-851, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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23. | | QUECINI, V.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; FAJARDO, T. V. M. Aiming at grapevines with increased resistance to pathogens, reaching structural genome modifications. In: Science & Wine World Congress, 1., 2019, Porto. Anais.... Porto, Pt: Alfândega Congress Centre, 8 a 10 maio de 2019. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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25. | | RUSSI, A.; NALIN, R.; GAVA, R.; QUECINI, V.; GARRIDO, L. da R.; RITSCHEL, P. S. Análise da variabilidade genética de Botryosphaeria spp, um dos agentes causadores da morte descendente da videira. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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30. | | QUECINI, V.; DAL BOSCO, D.; SINSKI, I.; GIRARDI, C. L.; CAMARGO, U. A. Photoreceptor and circadian-clock genes in Vitis vinifera: genome-wide identification, organization and expression profiling. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia. Anais... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2009. p. 44. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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31. | | BACCIN, K. M. S.; LIMA, J. E. V. de; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S. Otimização de marcadores desenvolvidos para PCR convencional para uso em qPCR visando a diagnose de Xanthomonas campestris pv viticola em videira. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 55. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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33. | | NICKEL, O.; QUECINI, V.; FAJARDO, T. V. M.; SOUZA, F. de. Remoção de Apple stem pitting virus, Apple stem grooving virus e Apple chlorotic leaf spot virus de macieiras por quimioterapia in vitro. Tropical Plant Pathology, v. 35, p. S277, ago. 2010. Suplemento. Resumo (11.035) apresentado no XLIII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2010, Cuiabá. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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34. | | BOSCO, D. D.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; QUECINI, V. M. Resíduos de ácido 2,4-diclorofenoxiacético em vidrarias de cultura de tecidos: seus efeitos e um protocolo para descontaminação. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 16.; SIMPÓSIO SOBRE METODOLOGIAS DE LABORATÓRIO DE PESQUISA AGROPECUÁRIA, 3., 2011, Bento Gonçalves. Trabalhos científicos: [resumos]... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. Não paginado. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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36. | | NOBILE, P. M.; WATTEBLED, F.; QUECINI, V. M.; GIRARDI, C. L.; LORMEAU, M.; LAURENS, F. Identification of a novel α-L-arabinofuranosidase gene associated with mealiness in apple. Journal of Experimental Botany, London, v. 62, v. 12, p. 4309-4321, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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39. | | QUECINI, V.; SINSKI, I.; BOSCO, D. D.; REVERS, L. F.; RITSCHEL, P. S.; CAMARGO, U. A. Gene transfer to Vitis sp. via co-cultivation of shoot apices with Agrobacterium tumefaciens. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 148. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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40. | | MULATO, B. M.; MÖLLER, M.; ZUCCHI, M. I.; QUECINI, V.; PINHEIRO, J. B. Genetic diversity in soybean germplasm identified by SSR and EST-SSR markers. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 45, n. 3, p. 276-283, mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 99 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
17/11/2014 |
Data da última atualização: |
15/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S. |
Afiliação: |
JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV. |
Título: |
Brazilian grape breeding program. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 1046, 2014. |
Páginas: |
p. 219-224 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Anais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics". |
Conteúdo: |
Since 1977, Embrapa Uva e Vinho has been leading a breeding program, aiming to develop grape cultivars for different purposes as table grapes and also for wine and juice. The objectives of this program can be summarized as the development of grape cultivars adapted to different production regions, including tropical ones, presenting tolerance to the main grape diseases and pests occurring in Brazil and quality for different purposes. About 3,000 hybrids from crossings between several Vitis species, including wild tropical ones, are evaluated each year. Selected individuals are multiplied and evaluated for 3-4 years. Then, promising materials are propagated and evaluated in larger plots for more 3-4 years. This step can include sensory analysis of table grapes, juice or microvinifications, depending on the goal. Advanced selections are then tested on commercial fields, for about 2 years. New cultivars are released only when this decision is also supported by growers. As results, 14 new Brazilian grape cultivars were released in recent years, contributing to several segments of the grape production chain. Currently, about 300 table and processing grape selections are under evaluation and five new advanced selections are under validation. These point toward the perspective of development and release of new Brazilian grapes in the next few years. |
Palavras-Chave: |
Material genético. |
Thesagro: |
Aclimatação; Genética; Uva; Variedade; Viticultura; Vitis vinifera. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02090naa a2200265 a 4500 001 2000383 005 2018-10-15 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAMARGO, U. A. 245 $aBrazilian grape breeding program.$h[electronic resource] 260 $c2014 300 $ap. 219-224 500 $aAnais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics". 520 $aSince 1977, Embrapa Uva e Vinho has been leading a breeding program, aiming to develop grape cultivars for different purposes as table grapes and also for wine and juice. The objectives of this program can be summarized as the development of grape cultivars adapted to different production regions, including tropical ones, presenting tolerance to the main grape diseases and pests occurring in Brazil and quality for different purposes. About 3,000 hybrids from crossings between several Vitis species, including wild tropical ones, are evaluated each year. Selected individuals are multiplied and evaluated for 3-4 years. Then, promising materials are propagated and evaluated in larger plots for more 3-4 years. This step can include sensory analysis of table grapes, juice or microvinifications, depending on the goal. Advanced selections are then tested on commercial fields, for about 2 years. New cultivars are released only when this decision is also supported by growers. As results, 14 new Brazilian grape cultivars were released in recent years, contributing to several segments of the grape production chain. Currently, about 300 table and processing grape selections are under evaluation and five new advanced selections are under validation. These point toward the perspective of development and release of new Brazilian grapes in the next few years. 650 $aAclimatação 650 $aGenética 650 $aUva 650 $aVariedade 650 $aViticultura 650 $aVitis vinifera 653 $aMaterial genético 700 1 $aMAIA, J. D. G. 700 1 $aQUECINI, V. 700 1 $aRITSCHEL, P. S. 773 $tActa Horticulturae$gn. 1046, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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