|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/12/2010 |
Data da última atualização: |
16/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, L. S. B.; MOURA, M. S. B. de; SEDIYAMA, G. C.; SILVA, T. G. F. da; BRANDÃO, E. O. |
Afiliação: |
LUCIANA S. B. SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA - MESTRANDA; MAGNA SOELMA BESERRA DE MOURA, CPATSA; GILBERTO C. SEDIYAMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; THIERES G. F. DA SILVA, UFRPE; ELIETH O. BRANDÃO, FACEPE - BOLSISTA. |
Título: |
Determinação do coeficiente de cultura do milho (Zea mays L.) sob condições de semiárido brasileiro. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE METEOROLOGIA, 16., 2010, Belém, PA. A Amazônia e o clima global: anais. Belém, PA: SBMET, 2010. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi determinar o coeficiente de cultura (Kc) do milho (Zea mays L.) nas condições climáticas do semiárido brasileiro. |
Palavras-Chave: |
Coeficiente de cultura; Requerimento hídrico; Zea mays L. |
Thesagro: |
Balanço Hídrico; Milho. |
Thesaurus Nal: |
Zea mays subsp. mays. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/24515/1/Magna1-2010.pdf
|
Marc: |
LEADER 00939nam a2200241 a 4500 001 1871066 005 2023-03-16 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, L. S. B. 245 $aDeterminação do coeficiente de cultura do milho (Zea mays L.) sob condições de semiárido brasileiro. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE METEOROLOGIA, 16., 2010, Belém, PA. A Amazônia e o clima global: anais. Belém, PA: SBMET$c2010 300 $c1 CD-ROM. 520 $aO objetivo deste trabalho foi determinar o coeficiente de cultura (Kc) do milho (Zea mays L.) nas condições climáticas do semiárido brasileiro. 650 $aZea mays subsp. mays 650 $aBalanço Hídrico 650 $aMilho 653 $aCoeficiente de cultura 653 $aRequerimento hídrico 653 $aZea mays L 700 1 $aMOURA, M. S. B. de 700 1 $aSEDIYAMA, G. C. 700 1 $aSILVA, T. G. F. da 700 1 $aBRANDÃO, E. O.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
12/11/2014 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MAGENIS, R. B.; PRUDÊNCIO, E. S.; FRITZEN-FREIRE, C. B.; STEPHAN, M. P.; EGITO, A. S. do. |
Afiliação: |
Renata Bongiolo Magenis; Elane Schwinden Prudêncio; Carlise Beddin Fritzen-Freire; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC. |
Título: |
Rheological, physicochemical and authenticity assessment of Minas Frescal cheese. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Control, Guildford, v. 45, p. 22-28, Nov. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study was carried out to assess physicochemical (color, moisture, protein and fat content) and rheological properties (fracture stress, fracture strain, degree of solidity and stress decay), as well as to assess the authenticity (using SDS-PAGE) of Minas Frescal cheese in 21 commercial samples acquired in Southern Brazil. Large differences among the samples, which tended to present a yellowish white color were observed. Moisture and protein influenced on the rheological properties and cheeses showed a tendency to being viscous and firm. SDS-PAGE revealed a wide unexpected variability in their proteins profiles and a densitometric casein/?-lactoglobulin ratio allowed to distinguish authentic cheese from adulterated ones. The profiles suggest the irregular presence of whey in the composition of these products, contrary to the enzymatic process legally required. These results emphasize the need for a more effective control, mainly in the selection of raw material, aiming to offer consumers authentic products. |
Palavras-Chave: |
Autenticidade de alimento; Authenticity; Cheese; Colour; Electrophoretic profile; Eletroforese SDS-PAGE; Milk products; Minas Frescal cheese; Perfil eletroforético; Queijo Minas Frescal; Reologia. |
Thesagro: |
Produto derivado do leite; Queijo; Queijo de Minas; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02076naa a2200361 a 4500 001 1999890 005 2019-04-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMAGENIS, R. B. 245 $aRheological, physicochemical and authenticity assessment of Minas Frescal cheese.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: This study was carried out to assess physicochemical (color, moisture, protein and fat content) and rheological properties (fracture stress, fracture strain, degree of solidity and stress decay), as well as to assess the authenticity (using SDS-PAGE) of Minas Frescal cheese in 21 commercial samples acquired in Southern Brazil. Large differences among the samples, which tended to present a yellowish white color were observed. Moisture and protein influenced on the rheological properties and cheeses showed a tendency to being viscous and firm. SDS-PAGE revealed a wide unexpected variability in their proteins profiles and a densitometric casein/?-lactoglobulin ratio allowed to distinguish authentic cheese from adulterated ones. The profiles suggest the irregular presence of whey in the composition of these products, contrary to the enzymatic process legally required. These results emphasize the need for a more effective control, mainly in the selection of raw material, aiming to offer consumers authentic products. 650 $aRheology 650 $aProduto derivado do leite 650 $aQueijo 650 $aQueijo de Minas 650 $aTecnologia de alimento 653 $aAutenticidade de alimento 653 $aAuthenticity 653 $aCheese 653 $aColour 653 $aElectrophoretic profile 653 $aEletroforese SDS-PAGE 653 $aMilk products 653 $aMinas Frescal cheese 653 $aPerfil eletroforético 653 $aQueijo Minas Frescal 653 $aReologia 700 1 $aPRUDÊNCIO, E. S. 700 1 $aFRITZEN-FREIRE, C. B. 700 1 $aSTEPHAN, M. P. 700 1 $aEGITO, A. S. do 773 $tFood Control, Guildford$gv. 45, p. 22-28, Nov. 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|