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Registros recuperados : 66 | |
42. | | HABIBI, P.; PRADO, G. S.; PELEGRINI, P. B.; HEFFERON, K. L.; SOCCOL, C. R.; GROSSI-DE-SA, M. F. Optimization of inside and outside factors to improve recombinant protein yield in plant. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 130, n. 3, p. 449-467, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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43. | | CORREA, T. B. S.; RODRIGUES, H. R.; VARGAS, E. A.; ASSAD, E. D.; PRADO, G.; COSTA, P. P. Evaluation of the incidence of mycotoxins in brazilian maize. In: INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, 10., 2000, Guaruja, SP. Official program and abstract book. Sao Paulo: Instituto Adolfo Lutz, 2000. p. 134. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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44. | | CORREA, T. B. S.; RODRIGUES, H. R.; VARGAS, E. A.; ASSAD, E. D.; PRADO, G.; COSTA, P. P. Evaluation of the incidence of mycotoxins in Brazilian maize. In: INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, 10., 2000, Guaruja, Sao Paulo. Official program and abstracts...Sao Paulo: Instituto Adolfo Lutz, 2000. p.134. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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45. | | FERNANDES, A. G.; PINHEIRO, A. M.; PRADO, G. M. do; FAI, A. E. C.; SOUSA, P. H. M. de; MAIA, G. A. Sucos tropicais de acerola, goiaba e manga: avaliação dos padrões de identidade e qualidade. Revista Ceres, Viçosa, v. 53, n. 307, maio/jun. 2006. p. 302-308 Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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46. | | PRADO, G. S.; COELHO, G. R. C.; MENEZES, I. P. P. de; OLIVEIRA, J. P. de; COSTA, J. G. C. da; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Análise da diversidade genética de variedades tradicionais de feijoeiro comum utilizando marcadores microssatélites. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013. p. 48. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292). Pôster - graduação. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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47. | | ASSUNÇÃO, L. M. O.; SOUSA, A. L. M.; PRADO, G. M.; LUCAS, J. I.; AMARAL, M. M. S.; PINHEIRO, R. R. Avaliação clínica de cabritos alimentados com colostros acrescido de diferentes concentrações de dodecil sulfato de sódio. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 6., 2017, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2017. p. 56-57. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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48. | | PRADO, G. M.; SOUSA, A. L. M.; ASSUNÇÃO, L. M. O.; LUCAS, J. I.; AMARAL, M. M. S.; PINHEIRO, R. R. Manifestações clínicas e receptividade de cabritos ao leite tratado com dodecil sulfato de sódio. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 6., 2017, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2017. p. 50-51. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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49. | | BLUM, L. E. B.; AMARANTE, C. V. T. do; GUTTLER, G.; MACEDO, A. F. de; KOTHE, D. M.; SIMMLER, A. O.; PRADO, G. do; GUIMARÃES, L. S. Produção de moranga e pepino em solo com incorporação de cama aviária e casca de pinus. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 4, p. 627-631, out./dez. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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50. | | PRADO, G. L. P. do; SCHULZ, J. B.; AMICO, B. P.; SILVA, C. S.; SILVA, G. M. da; SILVA, A. C. S. da. Qualidade física e fisiológica de sementes de azevém produzidas em conformidade ou não com o Sistema Nacional de Produção de Sementes e Muda. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 22.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2013, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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51. | | PRADO, G. S.; PINHEIRO, T. T.; VALDISSER, P. A. M. R.; COELHO, G. R. C.; VIANELLO, R. P.; FARIA, J. C. de. Estabelecimento e validação da edição de genoma via CRISPR/Cas em feijoeiro comum (Phaseolus vulgaris) por knockout de GUS. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 14. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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53. | | PRADO, G. S.; PINHEIRO, T. T.; VIANELLO, R. P.; VALDISSER, P. A. M. R.; COELHO, G. R. C.; FARIA, J. C. de. Aplicação da tecnologia CRISPR no silenciamento de genes DRIP para obtenção de tolerância à seca em feijoeiro comum (Phaseolus vulgaris). In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 15. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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54. | | MÜLLER, B. S. de F.; SAKAMOTO, T.; MENEZES, I. P. P. de; PRADO, G. S.; MARTINS, W. S.; BRONDANI, C.; BARROS, E. G. de; VIANELLO, R. P. Analysis of BAC-end sequences in common bean (Phaseolus vulgaris L.) towards the development and characterization of long motifs SSRs. Plant Molecular Biology, Dordrecht, v. 86, n. 4/5, p. 455-470, Nov. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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55. | | MAXIMIANO, M. R.; TÁVORA, F. T. P. K.; PRADO, G. S.; DIAS, S. C.; REIS, A. M. dos; FRANCO, O. L. CRISPR genome dditing technology: a powerful tool applied to developing agribusiness. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 69, n. 23, p. 6379-6395, 2021. Na Publicação: Angela Mehta. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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56. | | DAMASCENO, E. M.; BRITO, R. L. L.; SOUSA, M. M.; PEIXOTO, R. M.; AMARAL, M. M. S.; ASSUNÇÃO, L. M. O.; PRADO, G. M.; PINHEIRO, R. R. Ocorrência de Artrite Encefalite Caprina em Caprinos de Regiões de Quixadá, Ceará. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12., 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. 1 CD-ROM. 1447-1449. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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57. | | SANTOS, C.; NOGUEIRA, F. C. S.; DOMONT, G. B.; FONTES, W.; PRADO, G. S.; HABIBI, P.; SANTOS, V. O.; OLIVEIRA-NETO, O. B.; SA, M. F. G. de; JORRÍN-NOVO, J. V.; FRANCO, O. L.; REIS, A. M. dos. Corrigendum: proteomic analysis and functional validation of a Brassica oleracea Endochitinase involved in resistance to Xanthomonas campestris. Frontiers in Plant Science, v. 11, article 201, 2020. Na publicação: Maria Fatima Grossi-de-Sá, Angela Mehta. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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58. | | FREIRE, L.; PASSAMANI, F. R. F.; THOMAS, A. B.; NASSUR, R. de C. M. R.; SILVA, L. M.; PASCHOAL, F. N.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R. Influence of physical and chemical characteristics of wine grapes on the incidence of Penicillium and Aspergillus fungi in grapes and ochratoxin A in wines International Journal of Food Microbiology, v. 241, p. 181-190, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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59. | | ALVES, R. P. A.; RODRIGUES, S. A.; SANTOS, V. W. S.; DAMASCENO, E. M.; PRADO, G. M.; SOUZA, K. C.; NUNES NETO, T. B.; PINHEIRO, A. A.; CRUZ, M. S. P.; PINHEIRO, R. R. Bases para um programa de controle da artrite encefalite caprina em rebanho leiteiro. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 72, n. 6, nov./dez. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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60. | | IBARRA, L. N.; ALVES, A. E. O. de A.; ANTONINO, J. D.; PRADO, G. S.; PINTO, C. E. M.; SOCCOL, C. R.; VASCONCELOS, E. A. R. de; GROSSI-DE-SA, M. F. Enzymatic activity of a recombinant beta-1,4-endoglucanase from the Cotton Boll Weevil (Anthonomus grandis) aiming second generation ethanol production. Scientific Reports, v. 9, 19580, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 66 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/01/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
FREIRE, L.; PASSAMANI, F. R. F.; THOMAS, A. B.; NASSUR, R. de C. M. R.; SILVA, L. M.; PASCHOAL, F. N.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R. |
Afiliação: |
Luísa Freire, Federal University of Lavras, Lavras, Brazil; Fabiana Reinis Franca Passamani, Federal University of Lavras, Lavras, Brazil; Ariela Betsy Thomas, Federal University of Lavras, Lavras, Brazil; Rita de Cássia Mirela Resende Nassur, Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária/EMBRAPA, Semiárido, Petrolina, PE, Brazil; Lais Mesquita Silva, Federal University of Lavras, Lavras, Brazil; Fabiano Narciso Paschoal, Fundação Ezequiel Dias, Belo Horizonte, MG, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Guilherme Prado, Fundação Ezequiel Dias, Belo Horizonte, MG, Brazil; Luís Roberto Batista, Federal University of Lavras, Lavras, Brazil. |
Título: |
Influence of physical and chemical characteristics of wine grapes on the incidence of Penicillium and Aspergillus fungi in grapes and ochratoxin A in wines |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Microbiology, v. 241, p. 181-190, 2016. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The incidence of filamentous fungi and toxin levels in grapes and wines varies depending on the variety of grapes, the wine region, agricultural practices, weather conditions, the harvest and the winemaking process. In this sense, the objective of this study was to evaluate the diversity of Aspergillus and Penicillium fungi isolated fromwine grapes of the semi-arid tropical region of Brazil, evaluate the presence of ochratoxin A (OTA) in the experimental wine and verify if there is a correlation between occurrence of these fungi and the physicochemical characteristics of the wine grapes grown in the region. For the isolation of fungi we used the direct plating technique. The presence of OTA in the experimental wine was detected by high-performance liquid chromatography. The species found were Aspergillus niger, A. carbonarius, A. aculeatus, A. niger Aggregate, A. flavus, A. sojae, Penicillium sclerotiorum, P. citrinum, P. glabrum, P. decumbens, P. solitum and P. implicatum. All isolates of A. carbonarius were OTA producers and all P. citrinum were citrinin producers. The highest concentration of OTA was found in red wine (0.29 ?g/L). All species identified in this study, except A. flavus, showed a positive correlation with at least one physicochemical parameter assessed, highlighting the pectin content, total sugar, total acidity and phenolic compounds. |
Palavras-Chave: |
Fungo filamentoso; Fungo isolado. |
Thesagro: |
Doenca de planta; Fungo; Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152718/1/1-s2.0-S0168160516305645-main.pdf
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Marc: |
LEADER 02281naa a2200301 a 4500 001 2059865 005 2019-05-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREIRE, L. 245 $aInfluence of physical and chemical characteristics of wine grapes on the incidence of Penicillium and Aspergillus fungi in grapes and ochratoxin A in wines$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe incidence of filamentous fungi and toxin levels in grapes and wines varies depending on the variety of grapes, the wine region, agricultural practices, weather conditions, the harvest and the winemaking process. In this sense, the objective of this study was to evaluate the diversity of Aspergillus and Penicillium fungi isolated fromwine grapes of the semi-arid tropical region of Brazil, evaluate the presence of ochratoxin A (OTA) in the experimental wine and verify if there is a correlation between occurrence of these fungi and the physicochemical characteristics of the wine grapes grown in the region. For the isolation of fungi we used the direct plating technique. The presence of OTA in the experimental wine was detected by high-performance liquid chromatography. The species found were Aspergillus niger, A. carbonarius, A. aculeatus, A. niger Aggregate, A. flavus, A. sojae, Penicillium sclerotiorum, P. citrinum, P. glabrum, P. decumbens, P. solitum and P. implicatum. All isolates of A. carbonarius were OTA producers and all P. citrinum were citrinin producers. The highest concentration of OTA was found in red wine (0.29 ?g/L). All species identified in this study, except A. flavus, showed a positive correlation with at least one physicochemical parameter assessed, highlighting the pectin content, total sugar, total acidity and phenolic compounds. 650 $aGrapes 650 $aDoenca de planta 650 $aFungo 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aFungo filamentoso 653 $aFungo isolado 700 1 $aPASSAMANI, F. R. F. 700 1 $aTHOMAS, A. B. 700 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 700 1 $aSILVA, L. M. 700 1 $aPASCHOAL, F. N. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aPRADO, G. 700 1 $aBATISTA, L. R. 773 $tInternational Journal of Food Microbiology$gv. 241, p. 181-190, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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