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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/12/2017 |
Data da última atualização: |
11/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
PALHARES, J. C. P. |
Afiliação: |
JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE. |
Título: |
Boas práticas hídricas: guia para manejar corretamente os recursos naturais e os resíduos na propriedade leiteira. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Ituiutaba, MG: Nestlé; São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2017. |
Páginas: |
28 p. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O manejo correto aumenta a segurança hídrica, permite o bom aproveitamento da água pela propriedade e garante os benefícios ambientais, econômicos e sociais exigidos pela sociedade. |
Palavras-Chave: |
Praticas hidricas. |
Thesagro: |
Gado Leiteiro; Leite. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169244/1/Cartilha-Agua-Nestle-Embrapa.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/10/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
MACHADO, D. S.; JONER, G.; PEREIRA, L. B.; POTTER, L.; BRONDANI, I. L.; ALVES FILHO, D. C. |
Afiliação: |
Diego Soares Machado, Departamento de Zootecnia/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Guilherme Joner, Universidade Federal do Pampa/Campus Dom Pedrito; Lucas Braido Pereira, Departamento de Zootecnia/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Luciana Pötter, Departamento de Zootecnia/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Ivan Luiz Brondani, Departamento de Zootecnia/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Dari Celestino Alves Filho, Departamento de Zootecnia/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM. |
Título: |
Meta-analysis of the immunocastration technique (anti-GnRH) for male bovines in the finishing phase. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 8, p. 960-969, Aug. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Meta-análise da técnica de imunocastração (anti-GnRH) para bovinos machos em fase de terminação. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to analyze the effects of immunocastration on the performance and carcass quality of steers in the finishing phase, compared with non-castration and surgical castration. Data from ten studies with records of 1,261 male bovines were analyzed. The studies included in the meta-analysis necessarily contained treatments with immunocastration specifically against the gonadotropin-releasing hormone. Each study was considered as a random effect in the statistical model used. The data were tested for homogeneity of variances and residue normality, and then subjected to the analysis of variance. Means were compared by Student?s t-test. Non-castrated steers showed greater daily weight gain, feed efficiency, slaughter and hot carcass weights, and loin eye area, besides lower fat thickness than surgically-castrated animals and the lowest a* and b* meat coloration values. Overall, immunocastrated steers were inferior to the non-castrated ones, but superior to those surgically-castrated. Immunocastrated steers present performance and carcass traits superior to those of surgically-castrated animals, but similar meat quality. |
Palavras-Chave: |
Castration methods; Daily weight gain; Fat cover; Forest plot; Ganho de peso diário; Gordura de cobertura; Métodos de castração; Qualidade de carne. |
Thesaurus NAL: |
Meat quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184855/1/Meta-analysis-of-the-immunocastration-technique.pdf
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Marc: |
LEADER 02185naa a2200301 a 4500 001 2097919 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACHADO, D. S. 245 $aMeta-analysis of the immunocastration technique (anti-GnRH) for male bovines in the finishing phase.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Meta-análise da técnica de imunocastração (anti-GnRH) para bovinos machos em fase de terminação. 520 $aThe objective of this work was to analyze the effects of immunocastration on the performance and carcass quality of steers in the finishing phase, compared with non-castration and surgical castration. Data from ten studies with records of 1,261 male bovines were analyzed. The studies included in the meta-analysis necessarily contained treatments with immunocastration specifically against the gonadotropin-releasing hormone. Each study was considered as a random effect in the statistical model used. The data were tested for homogeneity of variances and residue normality, and then subjected to the analysis of variance. Means were compared by Student?s t-test. Non-castrated steers showed greater daily weight gain, feed efficiency, slaughter and hot carcass weights, and loin eye area, besides lower fat thickness than surgically-castrated animals and the lowest a* and b* meat coloration values. Overall, immunocastrated steers were inferior to the non-castrated ones, but superior to those surgically-castrated. Immunocastrated steers present performance and carcass traits superior to those of surgically-castrated animals, but similar meat quality. 650 $aMeat quality 653 $aCastration methods 653 $aDaily weight gain 653 $aFat cover 653 $aForest plot 653 $aGanho de peso diário 653 $aGordura de cobertura 653 $aMétodos de castração 653 $aQualidade de carne 700 1 $aJONER, G. 700 1 $aPEREIRA, L. B. 700 1 $aPOTTER, L. 700 1 $aBRONDANI, I. L. 700 1 $aALVES FILHO, D. C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 8, p. 960-969, Aug. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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