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Registros recuperados : 65 | |
2. | | TISKI, I.; PEREIRA, L. F. P.; POT, D.; MARRACCINI, P. R.; VIEIRA, L. G. E. Análise in silico e in vivo da via de isoprenóides em café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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3. | | TISKI, I.; PEREIRA, L. F. P.; POT, D.; MARRACCINI, P.; VIEIRA, L. G. E. Análise in silico e in vivo da via de isoprenóides em café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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4. | | YANAGUL, K.; VIEIRA, L. G.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P. Avaliação da diversidade nucleotídica para identificação e análise de expressãode haplótipos em Coffea arabica (Nucleotide diversity evaluation for identification and expression analysis of Coffea arabica haplotypes) In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE GENÉTICA, 14.; CONGRESO DE LA ASSOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE MUTAGÊNESIS, CARCINOGÉNESES Y TERATOGÉNESIS AMBIENTAL, 8.; CONGRESO DE LA SOCIEDAD DE GENÉTICA DE CHILE,42.; CONGRESO DE LA SOCIEDAD ARGENTINA DE GENÉTICA, 39.; 2010, Vinã del Mar, Chile. p. 266 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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6. | | PEREIRA, L. F. P.; YANAGUI, K.; FERREIRA, L. P.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; POT, D. Analysis Of Nucleotide Diversity In Coffea spp. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOMES CONFERENCE, 19, 2011, San Diego, CA. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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8. | | FERREIRA, L. P.; PLENER, L.; MARRACCINI, P.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; POT, D. Identificação e caracterização molecular de genes envolvidos no metabolismo de diterpenos específicos do cafeeiro. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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9. | | FERREIRA, L. P.; PLENER, L.; MARRACCINI, P.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; POT, D. Identificação e caracterização molecular de genes envolvidos no metabolismo de diterpenos específicos do cafeeiro. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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11. | | BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Expression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development. Plant Biology, Germany, v.13, n. 3, p. 462?471, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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12. | | IVAMOTO, S. T.; POT, D.; LANNES, S. D.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Diversidade nucleotídica de genes envolvidos na biossíntese de ácidos clorogênicos de cafeeiros. Coffee Science, Lavras, v. 8, n. 2, p. 148-156, abr./jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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13. | | MARRACCINI, P.; RODRIGUES, G. C.; ROCHA, O. C.; GUERRA, A. F.; ANDRADE, A. C.; LEROY, T.; POT, D.; JOURDAN, C.; GION, J.-M. Analysis of phenotypic plasticity in response to water constraints in coffee plants growing in field conditions. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas. Programme abstracts. Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2008. p. 173. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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14. | | MARRACCINI, P.; RODRIGUES, G. C.; ROCHA, O. C.; GUERRA, A. F.; ANDRADE, A. C.; LEROY, T.; POT, D.; JOURDAN, C.; GION, J. M. Analysis of phenotypic plasticity in response to water constraints in coffee plants growing in field conditions. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas, Brazil. Programme abstracts. Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2008. Também publicado como resumo. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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15. | | MARRACCINI, P.; RODRIGUES, G. C.; ROCHA, O. C.; GUERRA, A. F.; ANDRADE, A. C.; LEROY, T.; POT, D.; JOURDAN, C.; GION, J.-M. Analysis of phenotypic plasticity in response to water constraints in coffee plants growing under field conditions. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas. [Anais]. Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2008. p. 950-953. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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16. | | IVAMOTO, S. T.; POT, D.; FERREIRA, L. P.; ALVES, L. C.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Análise in silico da expressão gênica de citocromo p450 relacionada ao metabolismo de diterpenos em Coffea. In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guarujá. Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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17. | | VIDAL, R.; FERREIRA, L. P.; LANNES, S. D.; VIEIRA, L. G. E.; MONDEGO, J.; CARAZZOLLE, M. F.; PEREIRA, G. A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P. Analise in silico e in vivo da diversidade nucleotidica em Coffea ssp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Resumos expandidos. Brasília, DF: Embrapa Café. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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18. | | SCHOLZ, M. B. dos S.; KITZBERGER, C. S. G.; PEREIRA, L. F. P.; DAVRIEUX, F.; POT, D.; CHARMETANT, P.; LEROY, T. Application of near infrared spectroscopy for green coffee biochemical phenotyping. Journal of Near Infrared Spectroscopy, v. 22, n. 6, p. 411-421, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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19. | | SANT'ANA, G. C.; POT, D.; IVAMOTO, S. T.; DOMINGUES, D. S.; SCHOLZ, M. B. B.; LEROY, T.; PEREIRA, L. F. P. Genomic regions associated to lipids and diterpenes contents slected during domestication and breeding of Coffea arabica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Maringá, PR: SBMP, 2017. p. 72 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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20. | | FERREIRA, R. V.; SANTOS, M. A.; CHARMENTANT, P.; MARRACCINI, P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.; POT, D. Identificação rápida de marcadores SSR polimórficos em Coffea arabica. In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guarujá. Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 65 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
11/03/2011 |
Data da última atualização: |
04/10/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. |
Afiliação: |
IAPAR; IAPAR/Universidade Estadual de Londrina; IAPAR; CIRAD/UMR/DAP; IAPAR; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC. |
Título: |
Expression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Biology, Germany, v.13, n. 3, p. 462?471, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
As a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, nine belonging to the alpha-expansin family (EXPA), one EXLA and one EXLB, through in silico analysis of expressed sequence tags (ESTs). Within the alpha-expansin family, three isoforms were selected for detailed examination based on their high expression in coffee fruits or because they were specifically induced during different fruit developmental stages, according to the EST information. The expression patterns were analysed in different fruit tissues (perisperm, endosperm and pericarp) of C. arabica cv. IAPAR-59 and C. arabica cv. IAPAR-59 Graudo, the latter being a closely related cultivar with a larger fruit size. Accumulation of CaEXPA1 and CaEXPA3 transcripts was high in the perisperm (tissue responsible for coffee bean size) and in the early stages of pericarp development. Transcripts of CaEXPA2 were detected only in the pericarp during the later stages of fruit maturation and ripening. There was no detectable transcription of the three EXPs analysed in the endosperm. The observed differences in mRNA expression levels of CaEXPA1 and CaEXP3 in the perisperm of IAPAR-59 and IAPAR-59 Graudo suggest the participation of these two isoforms in the regulation of grain size. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Expasion isoforms; Fruit ripening; Perisperm. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Coffee beans; Expansins; Fruits; Grain quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29343/1/Expression-patterns.pdf
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Marc: |
LEADER 02190naa a2200289 a 4500 001 1880493 005 2011-10-04 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBUDZINSKI, I. G. F. 245 $aExpression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aAs a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, nine belonging to the alpha-expansin family (EXPA), one EXLA and one EXLB, through in silico analysis of expressed sequence tags (ESTs). Within the alpha-expansin family, three isoforms were selected for detailed examination based on their high expression in coffee fruits or because they were specifically induced during different fruit developmental stages, according to the EST information. The expression patterns were analysed in different fruit tissues (perisperm, endosperm and pericarp) of C. arabica cv. IAPAR-59 and C. arabica cv. IAPAR-59 Graudo, the latter being a closely related cultivar with a larger fruit size. Accumulation of CaEXPA1 and CaEXPA3 transcripts was high in the perisperm (tissue responsible for coffee bean size) and in the early stages of pericarp development. Transcripts of CaEXPA2 were detected only in the pericarp during the later stages of fruit maturation and ripening. There was no detectable transcription of the three EXPs analysed in the endosperm. The observed differences in mRNA expression levels of CaEXPA1 and CaEXP3 in the perisperm of IAPAR-59 and IAPAR-59 Graudo suggest the participation of these two isoforms in the regulation of grain size. 650 $aCoffee beans 650 $aExpansins 650 $aFruits 650 $aGrain quality 650 $aCoffea Arábica 653 $aCoffee 653 $aExpasion isoforms 653 $aFruit ripening 653 $aPerisperm 700 1 $aSANTOS, T. B. 700 1 $aSERA, T. 700 1 $aPOT, D. 700 1 $aVIEIRA, L. G. E. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 773 $tPlant Biology, Germany$gv.13, n. 3, p. 462?471, 2011.
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Registro original: |
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