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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  03/10/2013
Data da última atualização:  03/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MEZZALIRA, J. C.; FONSECA, L.; BONNET, O.; MEZZALIRA, C. C.; ROZA, L. da F.; PAGANI, L. C.; GENRO, T. C. M.; CARVALHO, P. C. de F.
Afiliação:  Jean C. Mezzalira, UFRGS; Lidiane Fonseca, UFRGS; Olivier Bonnett, UFRGS; Carlos C Mezzalira, UFTPR; Lenilson da F. Roza, UFSC; Luan C. Pagani, UFSC; TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL; Paulo C. de F. Carvalho, UFRGS.
Título:  Relationship between grazing jaw movements and time per bite in cattle: effect of sward structure and grazing methods.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sidney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. New South Wales: MCI Australia, 2013.
Páginas:  p. 1188-1189.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editors David L. Michalk, Geoffrey D. Millar, Warwick B. Badgery, Kim M. Broadfoot.
Palavras-Chave:  Gaso de corte.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL13025 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  27/01/2022
Data da última atualização:  27/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VERDIN FILHO, A. C.; FREITAS, S. de J.; COMÉRIO, M.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N.; FONSECA, A. F. A. da; POSSE, S. C. P.; FONTES, A. G.; CHRISTO, B. F.; VIEIRA, L. J. D.
Afiliação:  ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; SILVIO DE JESUS FREITAS, UENF; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; TAFAREL VICTOR COLODETTI, UFES; WAGNER NUNES RODRIGUES, UFES; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; SHEILA CRISTINA PRUCULI POSSE, INCAPER; ALEXANDRE GOMES FONTES, IFES; BRUNO FARDIM CHRISTO, UFES; LUCIANO JUNIOR DIAS VIEIRA, INCAPER.
Título:  Implications of the cut type and apex length of stem cuttings used for the production of plantlets of Conilon coffee.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v.15, e151770, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v15i.1770
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Producing plantlets of Conilon coffee within the specific recommendations and with a high level of quality is fundamental since it is capable of promoting the initial development of the crops. To identify the best protocol to prepare the stem cuttings is fundamental to the process of plantlet production of the species. In this context, this study aimed to evaluate the implications of the type of apex cutting and the length of the remaining apex of stem cuttings to produce plantlets of Conilon coffee (Coffea canephora). To this end, two trials were conducted in the Marilândia Experimental Farm (Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural, Marilândia-ES). The first trial evaluated the types of apex cutting (straight or bevel cut), and the second trial studied the different lengths of the remaining apex (0.5, 1.0, 1.5, 2.0, and 2.5 cm). Characteristics of the vegetative growth and photosynthetic traits of the plantlets of Conilon coffee were evaluated after 120 days of cultivation in a nursery. The bevel cut on the apex promoted the accumulation of total dry mass of the plantlets. Producing stem cuttings with apex length of approximately 1.5 cm favors the accumulation of mass and gains of leaf area of the plantlets of Conilon coffee produced by stem cutting.
Thesagro:  Coffea Canephora.
Thesaurus NAL:  Asexual reproduction; Cloning (plants); Photosynthesis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230588/1/Implications-of-the-cut-type.pdf
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1574 - 1UPCAP - DD
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