Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/07/1995
Data da última atualização:  09/11/1995
Autoria:  ESSERS, A. J. A.
Afiliação:  Department of Food Science. Wageningen Agricultural University, Bomenweg 2, 6703 HD Wageningen. The Netherlands.
Título:  Further improving the enzymic assay for cyanogens in cassava products.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n.375, p.97-104, 1994.
ISSN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A commonly used assay for routine determination of cyanogens in the enzymic assay developed by Cooke (1979), and improved by O'Brien et al. (1991). It compared well with earlier methods and was further improvedby more acceptable coloration and more accurate calculation of the cyanogenic glucosides and cyanohydrins (Essers et al., 1993). Isonicotinate/1,3-dimethyl barbiturate, the reagent used in the Konig reaction, was tested and found to have the following advantages over pyridine/pyrazolone, the color reagent used by Cooke and O'Brien et al.: it is less toxic and does not release repulsive vapors; it is quicker, cheaper and easier to handle; it has increased sensitivity and can be stored for longer. The new coloration has been applied successfully in laboratories in Uganda, The Netherlands and Malawi. An assay protocol is summarised. At Wageningen Agricultural University, the new assay was automated using a Gilson automated pipette station. The need for further improvements is discussed.
Palavras-Chave:  Analysis; Analysis reaction; Cyanide; Isonicotinate; Konig reaction; Linamarin.
Thesaurus Nal:  cassava.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF3243 - 1ADCAP - --635.05635.05
CNPMF3527 - 1ADCAP - --635.05635.05
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  08/12/2014
Data da última atualização:  09/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PAREDES JUNIOR, F. P.; PORTILHO, I. I. R.; CARVALHO, L. A.; MERCANTE, F. M.
Afiliação:  FRANCISCO PEREIRA PAREDES JUNIOR, UEMS - AQUIDAUANA, MS; IRZO ISAAC ROSA PORTILHO, UEMS - DOURADOS; LAÉRCIO ALVES CARVALHO, UEMS - AQUIDAUANA, MS; FABIO MARTINS MERCANTE, CPAO.
Título:  Atributos microbiológicos em cultivos de cana-de-açúcar sob métodos de preparo do solo.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista de Ciências Agrárias, Belém, v. 57, n. 2, p. 101-107-, abr.-jun. 2014.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4322/rca.2014.001
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Attributes; Methods of tillage; Soil microbiological.
Thesaurus NAL:  sugarcane.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113238/1/Artigo-Francisco-PREPARO-CANA-984-6229-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAO35496 - 1UPCAP - PP
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional