|
|
Registros recuperados : 30 | |
2. | | BARBOSA, A. O.; NEVES, R. B.; JESUS, O. N. de; BARBOSA, C. de J.; SCHNADELBACH, A. S.; PIROVANI, C. P. Análise proteômica em plantas de Passiflora edulis inoculadas com o Cowpea aphid borne mosaic virus (CABMV). In : JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 12., 2018. Ciência profissional : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
6. | | BRITTO, D. S.; PIROVANI, C. P.; ANDRADE, B. S.; SANTOS, T. P. dos; PUNGARTNIK, C.; CASCARDO, J. C. M.; MICHELI, F.; GESTEIRA, A. da S. Recombinant b-1,3-1,4-glucanase from Theobroma cacao impairs Moniliophthora perniciosa mycelial growth. Molecular Biology Reports, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
7. | | OLIVEIRA, T. M. de; SILVA, F.; MORILLON, R.; COELHO FILHO, M. A.; NEVES, D. M.; COSTA, M. G. C.; PIROVANI, C. P.; D. BONATTO. Root protein interatomic network obtained from citrus seedlings subjected to water deficit. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 22., 2012.Valencia. Book of abstracts. Valencia: International Society of Citriculture; Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias; Fundación Agroalimed, 2012. Documento eletrônico. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
8. | | SILVA, F. A. C.; PIROVANI, C. P.; MENEZES, S. P.; SANTIAGO, A. S.; CASCARDO, J. M. C.; MICHELI, F. F. L.; GESTEIRA, A. S. Action of the pathogenesis-related protein PR10 from Theobroma cacao in triggering response mechanisms of Moniliophtora perniciosa. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 3, 2011, Ilhéus. Resumos. [S. l.]: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. 1 CD-ROM. pdf 35180 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
9. | | TAVARES, G. M.; LARANJEIRA, D.; LUZ, E. D. M. N.; SILVA, T. R.; PIROVANI, C. P.; RESENDE, M. L. V. de; RIBEIRO JÚNIOR, P. M. Indução de resistência do mamoeiro à podridão radicular por indutores bióticos e abióticos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 11, p. 1416-1423, nov. 2009. Título em inglês: Resistance induction to root rot in papaya by biotic and abiotic elicitors. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
10. | | SILVA, F. A. C.; PIROVANI, C. P.; MENEZES, S.; PUNGARTNIK, C.; SANTIAGO, A. S.; COSTA, M. G. C.; MICHELI, F.; GESTEIRA, A. da S. Proteomic response of Moniliophthora perniciosa exposed to pathogenesis-related protein-10 from Theobroma cacao. Genetics and Molecular Research, v.12, n. 4, p. 4855-4868, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
11. | | GOMES, L. M. C.; CASTRO, A. V.; DIAS, L. O.; GOMES, F. P.; ALMEIDA, A-A. F.; PIROVANI, C. P.; GESTEIRA, A. da S. Cadmium-induced changes in leaf protein profile of Caesalpinia peltophoroides Benth (sibipiruna): protein extraction and bidimentional eletrophoresis. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 3, 2011, Ilhéus. Resumos... [S. l.]: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. 1 CD-ROM. pdf 34634 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
13. | | MATTOS-MOREIRA, L. A.; FERREIRA, C. F.; AMORIM, E. P.; PIROVANI, C. P.; ANDRADE, E. M. de; COELHO FILHO, M. A.; LEDO, C. A. da S. Differentially expressed proteins associated with drought tolerance in bananas (Musa spp.) Acta Physiologiae Plantarum, p. 40-60, March ,2018. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
14. | | BRITTO, D. S.; PIROVANI, C. P.; GONZALEZ, E. R.; SILVA, J. F.; GESTEIRA, A. da S.; CASCARDO, J. C. de M. Oxidative stress proteins as an indicator of a low quality of eucalyptus clones for the pulp and paper industry. Genetics and Molecular Research, v. 11, n. 4, p. 3798-3813, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
16. | | ORNELLAS, F. L. S.; SOUSA, A. O. de; PIROVANI, C. P.; ARAÚJO, M. do N; COSTA, D. S. da; DANTAS, B. F.; BARBOSA, R. M. Gene expression, biochemical and physiological activities in evaluating melon seed vigor through ethanol release. Scientia Horticulturae, v. 261, 108884, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
17. | | AMARAL, M. do; FREITAS, A. C. O.; SANTOS, A. S.; SANTOS, E. C. dos; FERREIRA, M. M.; GESTEIRA, A. da S.; GRAMACHO, K. P.; MARINHO-PRADO, J. S.; PIROVANI, C. P. TcTI, a Kunitz-type trypsin inhibitor from cocoa associated with defense against pathogens. Scientific Reports, v. 12, n. 1, article 680, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente. |
| |
18. | | ROQUE, R. de L.; CERQUEIRA, T. S.; SILVA, S. H. N. D. da; CAMILLO, L. R.; PIROVANI, C. P.; PEREIRA, M. E. C.; FERREIRA, C. F.; AMORIM, E. P. Análise do perfil proteico durante o amadurecimento dos frutos da cultivar 'Prata-Anã'. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO E DO CARIBE DE BANANAS E PLÁTANOS, 3., 2015. Corupá. Musáceas no subtrópico: desafios e oportunidades frente à variabilidade climática. Corupá, SC: Rede da America Latina e Caribe para a Pesquisa e Desenvolvimento da Banana - MUSALAC, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
19. | | DIAS, C. V.; MENDES, J. S.; SANTOS, A. C. dos; PIROVANI, C. P.; GESTEIRA, A. da S.; MICHELI, F.; GRAMACHO, K. P.; HAMMERSTONE, J.; MAZZAFERA, P.; CASCARDO, J. C. de M. Hydrogen peroxide formation in cacao tissues infected by the hemibiotrophic fungus Moniliophthora perniciosa. Plant Physiology and Biochemistry, v. 49, p. 917-922, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
20. | | OLIVEIRA, T. M.; SILVA, F. R. da; BONATTO, D.; NEVES, D. M.; MORILLON, R.; MASERTI, B. E.; COELHO FILHO, M. A.; COSTA, M. G C; PIROVANI, C. P.; GESTEIRA, A. da S. Comparative study of the protein profiles of Sunki mandarin and Rangpur lime plants in response to water deficit. BMC Plant Biology, p.15-69, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
Registros recuperados : 30 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
24/12/2016 |
Data da última atualização: |
07/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MIRANDA, Í. K. S. P. B.; MIRANDA, A. F. S.; SOUZA, F. V. D.; PIROVANI, C. P.; PEPE, I. M.; RODOWANSKI, I. J.; FERREIRA, K. T. de S. E.; VAZ, L. M. S.; ASSIS, S. A. de. |
Afiliação: |
ÍNGARA KEISLE SÃO PAULO BARRETTO MIRANDA; ANDERSON FONTES SUZART MIRANDA; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; CARLOS PRIMINHO PIROVANI; IURI MUNIZ PEPE; IVANOÉ JOÃO RODOWANSKI; KATIÚCIA TÍCILA DE SOUZA EDUVIRGENS FERREIRA; LUCIANO MENDES SOUZA VAZ; SANDRA APARECIDA DE ASSIS. |
Título: |
The biochemical characterization, stabilization studies and the antiproliferative effect of bromelain against B16F10 murine melanoma cells. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2016 |
ISSN: |
0963-7486 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The current study aims to extract bromelain from different parts (stem, crown, peels, pulp and leaves) of Ananas comosus var. comosus AGB 772; to determine of optimum pH and temperature; to test bromelain stability in disodium EDTA and sodium benzoate, and to investigate its pharmacological activity on B16F10 murine melanoma cells in vitro. The highest enzymatic activity was found in bromelain extracted from the pulp and peel. The optimum bromelain pH among all studied pineapple parts was 6.0. The optimum temperature was above 50?°C in all bromelain extracts. The fluorescence analysis confirmed the stability of bromelain in the presence of EDTA and sodium benzoate. Bromelain was pharmacologically active against B16F10 melanoma cells and it was possible verifying approximately 100% inhibition of tumor cell proliferation in vitro. Since bromelain activity was found in different parts of pineapple plants, pineapple residues from the food industry may be used for bromelain extraction. |
Thesagro: |
Bromélia. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01766naa a2200241 a 4500 001 2059254 005 2017-02-07 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0963-7486 100 1 $aMIRANDA, Í. K. S. P. B. 245 $aThe biochemical characterization, stabilization studies and the antiproliferative effect of bromelain against B16F10 murine melanoma cells.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe current study aims to extract bromelain from different parts (stem, crown, peels, pulp and leaves) of Ananas comosus var. comosus AGB 772; to determine of optimum pH and temperature; to test bromelain stability in disodium EDTA and sodium benzoate, and to investigate its pharmacological activity on B16F10 murine melanoma cells in vitro. The highest enzymatic activity was found in bromelain extracted from the pulp and peel. The optimum bromelain pH among all studied pineapple parts was 6.0. The optimum temperature was above 50?°C in all bromelain extracts. The fluorescence analysis confirmed the stability of bromelain in the presence of EDTA and sodium benzoate. Bromelain was pharmacologically active against B16F10 melanoma cells and it was possible verifying approximately 100% inhibition of tumor cell proliferation in vitro. Since bromelain activity was found in different parts of pineapple plants, pineapple residues from the food industry may be used for bromelain extraction. 650 $aBromélia 700 1 $aMIRANDA, A. F. S. 700 1 $aSOUZA, F. V. D. 700 1 $aPIROVANI, C. P. 700 1 $aPEPE, I. M. 700 1 $aRODOWANSKI, I. J. 700 1 $aFERREIRA, K. T. de S. E. 700 1 $aVAZ, L. M. S. 700 1 $aASSIS, S. A. de 773 $tInternational Journal of Food Sciences and Nutrition, 2016
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|