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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  04/02/2019
Data da última atualização:  06/02/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCIMENTO, C.; SILVA, L. R. da; AUGUSTA, I. M.; COSTA, J. B. da; AURIEMA, B.; BARBOSA, M. I. M. J.; MORAIS, L. A. S. de.
Afiliação:  LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB.
Título:  Aggregation of value to the fruit of Ora-pro-nóbis (Pereskia aculeata Miller): bioactive and antioxidante capacity.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 1.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food Design and Health: proceedings. Campinas: Galoá, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pereskia aculeata Miller, popularly known as ora-pro-nóbis is a cactaceae native to the American continent. In Brazil, the species can be found in the Northeast and Southeast regions. This non-conventional food plant is recognized by the nutritional value of its leaves, due to the high content of minerals like iron as well as being rich in proteins. The leaves are also used as ingredients for the preparation of culinary recipes. However, there are not many studies on bioactivity and antioxidant capacity of the fruits of ora-pro-nóbis. Therefore, the objective of this study was to determine the presence of bioactive compounds and an antioxidant capacity in the peel and pulp of the fruit of ora-pro-nóbis. The fruits was acquired from the Experimental Station of Embrapa Inorganic Agrobiology in Seropédica/RJ, they were harvested manually in the mature stage (yellow coloring) and transported to the Laboratory of Instrumental Analysis of the UFRRJ`s Institute of Technology, for further analysis. The parameters evaluated was compounds bioactive, such as total carotenoids, vitamin C, yellow flavonoids, total anthocyanins, phenolic compounds and capacity antioxidants (DPPH and FRAP). The ora-pro-nóbis peel presented higher mean values for total carotenoids (3.02 mg / 100 g), yellow flavonoids (12.33 mg / 100 g), total anthocyanins (1.35 mg / 100 g), total phenolics (138, 82 mg GAE / 100 g), DPPH (1598.93 ?mol TE / 100 g) and FRAP (5377.13 ?mol TE / 100 g), while the pulp conferred i... Mostrar Tudo
Thesagro:  Ora Pro Nobis.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Bioactive compounds; Postharvest food safety.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192247/1/Aggregation-of-value-to-the-fruit-of-Proceedings.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41039 - 1UPCSP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  19/07/1993
Data da última atualização:  17/02/2024
Autoria:  PINHEIRO, B. da S.
Afiliação:  BEATRIZ DA SILVEIRA PINHEIRO, CNPAF.
Título:  Estudo da relações hídricas durante o processo de emissão de panículas e antese do arroz de sequeiro (Oryza sativa L.).
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Campinas: UNICAMP, 1989.
Páginas:  176 p.
Idioma:  Português
Notas:  Tese Doutorado.
Conteúdo:  Caracterizar as relações hídricas em folhas e panículas de arroz de sequeiro, em plantas submetidas à deficiência hídrica na fase de emissão de panículas e de florescimento, buscando relacionar esses parâmetros fisiológicos com as alterações na fertilidade das espiguetas e consequentemente na produção de grãos.
Palavras-Chave:  Antese; Florescimento; Panícula; Sequeiro; Transpiração.
Thesagro:  Arroz; Deficiência Hídrica; Fisiologia; Folha; Oryza Sativa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF1466 - 1UPCTS - PPT 002/89PIN1989.0002
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