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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; NOVOTNY, E. H.; PEREIRA NETTO, A. D. High throughput pyrogenic carbon (biochar) characterisation and quantification by liquid chromatography. Analytical Methods, n. 7, p. 8190-8196, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; PINHEIRO, M. A.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H. Effects of pyrogenic carbon feedstock and pyrolysis temperature on the oxidation kinetic and benzene polycarboxilic acids formation. In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 17., 2014, Ioannina. Natural organic matter: structure-dynamics innovative applications: book of abstracts. Ioannina: University of Ioannina, 2014. p. 192-193.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; NOVOTNY, E. H.; BRASIL, T. F.; PEREIRA NETTO, A. D.; MADARI, B. E. Dynamic of polycyclic aromatic hydrocarbons in soils treated with biochar. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 18., Kanazawa, 2016. Keystone for future earth: natural organic matter (NOM) in diverse environments: proceedings. Kobe: Kobe University, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; NOVOTNY, E. H.; BRASIL, T. F.; PEREIRA NETTO, A. D.; MADARI, B. E. Dynamic of polycyclic aromatic hydrocarbons in soils treated with biochar. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 18., 2016, Kanazawa. Keystone for future earth: natural organic matter (NOM) in diverse environments: proceedings. Kobe: IHSS: Kobe University, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; BRASIL, T. F.; MADARI, B. E.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H. Polycyclic aromatic hydrocarbons in biochar amended soils: long-term experiments in Brazilian tropical areas. Chemosphere, v. 200, p. 641-648, Jun. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Solos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoREGO, E. C. P. DO; GUIMARÃES, E. DE F.; RODRIGUES, J. M.; SCARLATO, R. C.; NOGUEIRA, R. I.; PEREIRA NETTO, A. D. Feasibility study for development of candidate reference material for food analysis: Chloramphenicol in milk powder. Measurement, n. 98, p. 300-304, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, D. A. M.; TORRES, J. P. M.; REICHEL, K.; NOVOTNY, E. H.; ESTRELLA, L. F.; MEDEIROS, R. O.; PEREIRA NETTO, A. D. Determination of polychlorinated dibenzo-p-dioxins and dibenzofurans (PCDD/Fs) in Brazilian cow milk. Science of the Total Environment, v. 572, p. 177-184, Dec. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoLEMOS, M. A. T.; MATOS, C. A.; RESENDE, M. F. de; PRADO, R. B.; DONAGEMMA, R. A.; PEREIRA NETTO, A. D. Development, validation, and application of a method for selected avermectin determination in rural waters using high performance liquid chromatography and fluorescence detection. Ecotoxicology and Environmental Safety, v. 133, p. 424-432, Nov. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. Da; CASTRO, E. da S. G. de; BARRETO, J. do N.; MARTINS, P. V. de O.; SILVA, G. L. da; SILVA, R. F. da; SANTOS, D. G. dos; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. da S.; PEREIRA NETTO, A. D. Evaluation of ochratoxin A in specialty fermented coffees produced in Pedra Menina, Caparaó region (MG and ES), Brazil. In: REUNIÃO ANUAL DA SBQ, 45., 2022, Maceió. Química para o desenvolvimento sustentável e soberano: anais. Maceió: Aptor Software, 2022. p. 157.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. DA; CASTRO, E. DA S. G. DE; BARRETO, J. DO N.; MARTINS, P. V. DE O.; SILVA, G. L. DA; SILVA, R. F. DA; SANTOS, D. G. DOS; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. DA; PEREIRA NETTO, A. D. Ochratoxin a levels in fermented specialty coffees from Caparaó, Brazil: Is it a cause of concern for coffee drinkers? Food Additives & Contaminants: Part A, ago., 2021. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  17/10/2016
Data da última atualização:  17/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ROCHA, D. A. M.; TORRES, J. P. M.; REICHEL, K.; NOVOTNY, E. H.; ESTRELLA, L. F.; MEDEIROS, R. O.; PEREIRA NETTO, A. D.
Afiliação:  DAYSE A. M. ROCHA, UFF; JOÃO P. M. TORRES, UFRJ; KLAUS REICHEL, IPEXCo; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; LEONARDO F. ESTRELLA, UFRJ; REBECA O. MEDEIROS, UFRJ; ANNIBAL D. PEREIRA NETTO, UFF.
Título:  Determination of polychlorinated dibenzo-p-dioxins and dibenzofurans (PCDD/Fs) in Brazilian cow milk.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Science of the Total Environment, v. 572, p. 177-184, Dec. 2016.
DOI:  10.1016/j.scitotenv.2016.07.179
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The determination of polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs) and polychlorinated dibenzofurans (PCDFs) in raw cow milks have never been reported in Brazil. Since the consumption of food of animal origin, including milk and dairy products, is the major source of human exposure to these compounds, this study aimed to establish the levels and profile of seven PCDDs and ten PCDFs in raw cow milk samples collected in eight Brazilian states which among the major milk producer states. Raw milk samples were collected in 34 different dairy cattle farms during the summer of 2013. All PCDD/Fs congeners were found at least in some of the 34 samples studied. The octa-chlorinated congeners (OCDD and OCDF) were ubiquitous and also present in high concentrations. The mean values of WHO-TEQ1998;2005 were respectively 1.66 and 1.36 pg TEQ g− 1 fat and samples taken in São Paulo showed the highest WHO-TEQ values (2.46 TEQ1998 g− 1 fat and 2.10 pg TEQ2005 g− 1 fat). Although all samples showed some contamination level, all values were below the limit established by European Union for total PCDD/Fs in cow milk (3 pg WHO-TEQ1998 g− 1 fat). Principal Component Analysis (PCA) showed that OCDD and OCDF were responsible for 73% and 20% of the total data variance, respectively and they presented an independent behavior, probably as a result of distinct origins. The use of TEQ as weights in the PCA, revealed the importance of the penta-chloro congeners and it was possible to i... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Contaminação de alimentos; Dibenzodioxinas policloradas; Dibenzofuranos; Leite de vaca cru; PCDD/Fs; Poluentes orgânicos persistentes.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS19367 - 1UPCAP - DD2016.00261
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