Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 10
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; NOVOTNY, E. H.; PEREIRA NETTO, A. D. High throughput pyrogenic carbon (biochar) characterisation and quantification by liquid chromatography. Analytical Methods, n. 7, p. 8190-8196, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoCERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; PINHEIRO, M. A.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H. Effects of pyrogenic carbon feedstock and pyrolysis temperature on the oxidation kinetic and benzene polycarboxilic acids formation. In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 17., 2014, Ioannina. Natural organic matter: structure-dynamics innovative applications: book of abstracts. Ioannina: University of Ioannina, 2014. p. 192-193.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; NOVOTNY, E. H.; BRASIL, T. F.; PEREIRA NETTO, A. D.; MADARI, B. E. Dynamic of polycyclic aromatic hydrocarbons in soils treated with biochar. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 18., Kanazawa, 2016. Keystone for future earth: natural organic matter (NOM) in diverse environments: proceedings. Kobe: Kobe University, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; NOVOTNY, E. H.; BRASIL, T. F.; PEREIRA NETTO, A. D.; MADARI, B. E. Dynamic of polycyclic aromatic hydrocarbons in soils treated with biochar. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 18., 2016, Kanazawa. Keystone for future earth: natural organic matter (NOM) in diverse environments: proceedings. Kobe: IHSS: Kobe University, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. F. de; BRASIL, T. F.; MADARI, B. E.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H. Polycyclic aromatic hydrocarbons in biochar amended soils: long-term experiments in Brazilian tropical areas. Chemosphere, v. 200, p. 641-648, Jun. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoREGO, E. C. P. DO; GUIMARÃES, E. DE F.; RODRIGUES, J. M.; SCARLATO, R. C.; NOGUEIRA, R. I.; PEREIRA NETTO, A. D. Feasibility study for development of candidate reference material for food analysis: Chloramphenicol in milk powder. Measurement, n. 98, p. 300-304, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, D. A. M.; TORRES, J. P. M.; REICHEL, K.; NOVOTNY, E. H.; ESTRELLA, L. F.; MEDEIROS, R. O.; PEREIRA NETTO, A. D. Determination of polychlorinated dibenzo-p-dioxins and dibenzofurans (PCDD/Fs) in Brazilian cow milk. Science of the Total Environment, v. 572, p. 177-184, Dec. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoLEMOS, M. A. T.; MATOS, C. A.; RESENDE, M. F. de; PRADO, R. B.; DONAGEMMA, R. A.; PEREIRA NETTO, A. D. Development, validation, and application of a method for selected avermectin determination in rural waters using high performance liquid chromatography and fluorescence detection. Ecotoxicology and Environmental Safety, v. 133, p. 424-432, Nov. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. Da; CASTRO, E. da S. G. de; BARRETO, J. do N.; MARTINS, P. V. de O.; SILVA, G. L. da; SILVA, R. F. da; SANTOS, D. G. dos; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. da S.; PEREIRA NETTO, A. D. Evaluation of ochratoxin A in specialty fermented coffees produced in Pedra Menina, Caparaó region (MG and ES), Brazil. In: REUNIÃO ANUAL DA SBQ, 45., 2022, Maceió. Química para o desenvolvimento sustentável e soberano: anais. Maceió: Aptor Software, 2022. p. 157.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. DA; CASTRO, E. DA S. G. DE; BARRETO, J. DO N.; MARTINS, P. V. DE O.; SILVA, G. L. DA; SILVA, R. F. DA; SANTOS, D. G. DOS; FREITAS-SILVA, O.; SIMÃO, J. B. P.; SILVA JUNIOR, A. I. DA; PEREIRA NETTO, A. D. Ochratoxin a levels in fermented specialty coffees from Caparaó, Brazil: Is it a cause of concern for coffee drinkers? Food Additives & Contaminants: Part A, ago., 2021. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 10
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  04/12/2014
Data da última atualização:  04/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; PINHEIRO, M. A.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H.
Afiliação:  W. V. CERQUEIRA, UFF; T. F. RITTL, WAGENINGEN UNIVERSITY; M. A. PINHEIRO, UFF; A. D. PEREIRA NETTO, UFF; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS.
Título:  Effects of pyrogenic carbon feedstock and pyrolysis temperature on the oxidation kinetic and benzene polycarboxilic acids formation.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 17., 2014, Ioannina. Natural organic matter: structure-dynamics innovative applications: book of abstracts. Ioannina: University of Ioannina, 2014. p. 192-193.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pyrogenic carbon (PyC) has a high potential to soil carbon sequestration. Among the methods used to quantify PyC, the method of benzene polycarboxilic acids (BPCA) is well-established. The oxidation step of this method is essential for a reliable PyC quantification. Up to now there are no studies on the influence of feedstock and pyrolysis temperature in the oxidation kinetic of PyC and BPCA formation; and then these are the purposes of this study. For this, different PyC were oxidised at 170 ºC during different times. The data showed similar kinetic curves for all PyC, but different BPCA production depending upon feedstock and pyrolysis temperature. All PyC showed maximum production of BPCA at 6-8 h under nitric acid oxidation at 170 ºC. We concluded that 8 h of nitric acid oxidation at 170 ºC produces a reliable data to PyC quantification, thus representing a robust method.
Palavras-Chave:  Ácido benzenopolicarboxílico; Cinética de oxidação; Quantificação de carbono pirogênico.
Thesagro:  Ácido; Carbono; Oxidação.
Thesaurus NAL:  Acids; biochar; Carbon; Kinetics; Oxidation.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113022/1/IHSS-Meeting-p.-192-193.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS18703 - 1UPCAA - DD2014.00958
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional