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Registros recuperados : 10 | |
1. | | ARAUJO, J. da C.; PEREIRA, R. T.; PALHA, M. das D. C.; ROSA, P. V. e. Lipoproteínas de répteis: estrutura, metabolismo e aspectos comparativos. Pubvet, Maringá, v. 9, n. 3, p. 101-114, mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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3. | | RIBEIRO, P. A. P.; COSTA, L. S.; PEREIRA, R. T.; MURGAS, L. D. S.; ROSA, P. V. e. Parâmetros metabólicos de pacus alimentados com diferentes fontes de óleo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 1035-1042, ago. 2013. Titulo em inglês: Metabolic parameters of pacu fed different oil sources. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | PEREIRA, R. T.; COSTA, L. S.; OLIVEIRA, I. R. C.; ARAUJO, J. da C.; AERTS, M.; VIGLIANO, F. A.; ROSA, P. V. Relative distribution of gastrin-, CCK-8-, NPY- and CGRP- immunoreactive cells in the digestive tract of dorado (Salminus brasiliensis). Tissue and Cell, v. 47, n. 2, p. 123-131, Apr. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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5. | | PAULA, G. F. de; PEREIRA, R. T.; CORREA, A. A.; OLIVEIRA, R. I. de; MENDONÇA, T. S.; NAIME, J. M.; MATTOSO, L. H. C. Global quality evaluation of roasted coffe with ultra-thins films of conjugated polymers. In: REUNIÃO DA REDE DE NANOBIOTECNOLOGIA, 4., 2005, Campinas. Livro de resumos... Campinas: UNICAMP, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | SILVA, L. A. da; PINTO, C. A. B. P.; SOUZA, R. M. de; CARVALHO, A. D. F. de; BARBOSA, S.; PEREIRA, R. T. G. Reação de clones de batata à podridão mole dos tubérculos causada por Erwinia spp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2., 2003, Porto Seguro. Melhoramento da qualidade de vida: [anais]. Porto Seguro: SBMP, 2003. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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7. | | SILCA, L. A. da; PINTO, C. A. B. P.; SOUZA, R. M. de; CARVALHO, A. D. F. de C.; BARBOSA, S.; PEREIRA, R. T. G. Reação de clones de batata à podridão mole dos tubérculos causada por Erwinia sp. In: SEMINÁRIO MINEIRO DE BATATICULTURA, 4., 2003, Poços de Caldas. Bataticultura: comercialização e marketing: anais. Poços de Caldas: EPAMIG, 2003. p. 117 Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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8. | | VARGAS, E. A.; SILVA, F. B.; SANTOS, E. A.; SOUZA, S. M. C.; SOUZA, S. E.; CORRÊA, T. B. S.; FRANÇA, R. C. A.; AMORIM, S. S.; PFENNING, L. H.; BATISTA, L. R.; PEREIRA, R. T. G.; NOGUEIRA, M. D.; NACIF, A. P.; CESAR JUNIOR, P. Influência do processamento e defeitos do café na incidência e ocorrência de Ocratoxina A. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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9. | | VARGAS, E. A.; SILVA, F. B.; SANTOS, E. A.; SOUZA, S. M.; SOUZA, S. E.; CORRÊA, T. B. S.; FRANÇA, R. C. A.; AMORIM, S. S.; PFENNING, L. H.; BATISTA, L. R.; PEREIRA, R. T. G.; NOGUEIRA, M. D.; NACIF, A. P.; AFONSO JUNIOR, P. C. Influence of coffee processing and defects on the incidence and occurrence of ochratoxin A. In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 20., 2004, Bangalore, India. Anais... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2005. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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10. | | GUILLAUMON, J. R.; MARCONDES, M. A. P.; NEGREIROS, O. C. de; MOTA, I. S. da; EMMERICH, W.; BARBOSA, A. F.; BRANCO, I. H. D. C.; CAMARA, J. J. C. da; OSTINI, S.; PEREIRA, R. T. L.; SCORVO FILHO, J. D.; SILVA, D. A. da; MELO NETO, J. E. de. Plano de manejo do Parque estadual da Ilha Anchieta. IF. Serie Registros, Sao Paulo, n.1, p.1-103, dez. 1989. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 10 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
12/08/2015 |
Data da última atualização: |
14/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, R. T.; COSTA, L. S.; OLIVEIRA, I. R. C.; ARAUJO, J. da C.; AERTS, M.; VIGLIANO, F. A.; ROSA, P. V. |
Afiliação: |
JAMILE DA COSTA ARAUJO, CPAF-AP. |
Título: |
Relative distribution of gastrin-, CCK-8-, NPY- and CGRP- immunoreactive cells in the digestive tract of dorado (Salminus brasiliensis). |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Tissue and Cell, v. 47, n. 2, p. 123-131, Apr. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The endocrine cells (ECs) of the gastrointestinal mucosa form the largest endocrine system in the body, not only in terms of cell numbers but also in terms of the different produced substances. Data describing the association between the relative distributions of the peptide-specific ECs in relation to feeding habits can be useful tools that enable the creation of a general expected pattern of EC distribution. We aimed to investigate the distribution of ECs immunoreactive for the peptides gastrin (GAS), cholecystokinin (CCK-8), neuropeptide Y (NPY), and calcitonin gene-related peptide (CGRP) in different segments of the digestive tract of carnivorous fish dorado (Salminus brasiliensis) by using immunohistochemistry procedures. The distribution of endocrine cells immunoreactive for gastrin (GAS), cholecystokinin (CCK-8), neuropeptide Y (NPY), and calcitonin gene-related peptide (CGRP) in digestive tract of dorado S. brasiliensis was examined by immunohistochemistry. The results describe the association between the distribution of the peptide-specific endocrine cells and feeding habits in different carnivorous fish. The largest number of endocrine cells immunoreactive for GAS, CCK-8, and CGRP were found in the pyloric stomach region and the pyloric caeca. However, NPY-immunoreactive endocrine cells were markedly restricted to the midgut. The distribution pattern of endocrine cells identified in S. brasiliensis is similar to that found in other carnivorous fishes. |
Palavras-Chave: |
Célula endócrina; Endocrine cell; Fresh water fish; Imuno-histoquímica; Intestine; Mixed modeling; Modelagem mista. |
Thesagro: |
Intestino; Peixe de água doce. |
Thesaurus NAL: |
immunohistochemistry; neuropeptides. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128101/1/CPAF-AP-2015-Relative-distribution-of-gastrin.pdf
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Marc: |
LEADER 02457naa a2200325 a 4500 001 2021856 005 2017-03-14 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, R. T. 245 $aRelative distribution of gastrin-, CCK-8-, NPY- and CGRP- immunoreactive cells in the digestive tract of dorado (Salminus brasiliensis).$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe endocrine cells (ECs) of the gastrointestinal mucosa form the largest endocrine system in the body, not only in terms of cell numbers but also in terms of the different produced substances. Data describing the association between the relative distributions of the peptide-specific ECs in relation to feeding habits can be useful tools that enable the creation of a general expected pattern of EC distribution. We aimed to investigate the distribution of ECs immunoreactive for the peptides gastrin (GAS), cholecystokinin (CCK-8), neuropeptide Y (NPY), and calcitonin gene-related peptide (CGRP) in different segments of the digestive tract of carnivorous fish dorado (Salminus brasiliensis) by using immunohistochemistry procedures. The distribution of endocrine cells immunoreactive for gastrin (GAS), cholecystokinin (CCK-8), neuropeptide Y (NPY), and calcitonin gene-related peptide (CGRP) in digestive tract of dorado S. brasiliensis was examined by immunohistochemistry. The results describe the association between the distribution of the peptide-specific endocrine cells and feeding habits in different carnivorous fish. The largest number of endocrine cells immunoreactive for GAS, CCK-8, and CGRP were found in the pyloric stomach region and the pyloric caeca. However, NPY-immunoreactive endocrine cells were markedly restricted to the midgut. The distribution pattern of endocrine cells identified in S. brasiliensis is similar to that found in other carnivorous fishes. 650 $aimmunohistochemistry 650 $aneuropeptides 650 $aIntestino 650 $aPeixe de água doce 653 $aCélula endócrina 653 $aEndocrine cell 653 $aFresh water fish 653 $aImuno-histoquímica 653 $aIntestine 653 $aMixed modeling 653 $aModelagem mista 700 1 $aCOSTA, L. S. 700 1 $aOLIVEIRA, I. R. C. 700 1 $aARAUJO, J. da C. 700 1 $aAERTS, M. 700 1 $aVIGLIANO, F. A. 700 1 $aROSA, P. V. 773 $tTissue and Cell$gv. 47, n. 2, p. 123-131, Apr. 2015.
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Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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