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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  27/11/2023
Data da última atualização:  01/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MENDES, G. S. B.; COSTA, M. B. de R.; BARROS, B. de A.; PINTO, M. de O.; MAGALHAES, J. V. de; GUIMARÃES, C. T.
Afiliação:  GABRIELA STEFANE BARBOSA MENDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; MARCELA BARONI DE REZENDE COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; BEATRIZ DE ALMEIDA BARROS, CNPMS; MARCOS DE OLIVEIRA PINTO, CNPMS; JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Mapping new ZmMATE1 allele and genomic regions associated with aluminum tolerance in maize.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 68., 2023, Ouro Preto. Paleogenomics: sequencing ancient DNA. Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2023.
Páginas:  p. 401.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Estresse abiótico.
Thesagro:  Milho; Zea Mays.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158740/1/Mapping-new-ZmMATE1-allele-and-genomic-regions.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS30190 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  16/01/2019
Data da última atualização:  16/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PONSANO, E. H. G.; GRASSI, T. L. M.; SANTO, E. F. E.; LIMA, L. K. F.; PEREIRA, R. C.
Afiliação:  ELISA H. G. PONSANO, UNESP; THIAGO L. M. GRASSI, UNESP; EDSON F. E. SANTO, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, Manaus-AM; LEANDRO KANAMARU FRANCO DE LIMA, CNPASA; RAQUEL C. PEREIRA, CENTRO UNIVERSITÁRIO DE ADAMANTINA, SP.
Título:  Production and use of microbial biomass helping sustainability in fish production chain.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: BIOTECH FRANCE 2018 INTERNATIONAL BIOTECHNOLOGY CONFERENCE & EXHIBITION, 2., 2018, Paris. Proceedings. Paris: Setcor, 2018.
DOI:  10.26799/cp-biotechfrance2018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study represents an example of the classical concept of biotechnology as ?the use of living organisms to make useful products and provide services?. Its purpose was to investigate the ability of phototrophic bacterium Rubrivivax gelatinosus to cause the depollution of an industrial byproduct and work as an ingredient for animal feed as a way of making the productive process more sustainable. First, the bacterium was grown in fish industry effluent (inoculum at 1% v/v, 30 +- 5 oC, 2000 +- 500 lux, 7 days) and recovered as a biomass (microfiltration + centrifugation + lyophilization), resulting in a decrease of ca. 80% in the Chemical Oxygen Demand of the pollutant efluente and so placing it within the required limits for wastewaters discard in Brazil. Next, the biomass was characterized as a non toxic product (hippocratic screening) provided of nutritional and technological properties due to its composition - 46% protein, 17% lipid, 5% minerals and 0.3% red oxycarotenoids. Further, the biomass was used as an ingredient to feed cultured tilapias (0, 175, 350, 700 or 1400 mg/kg, 80 days) providing increases on the redness well as on the protein and the carotenoid contentes of the fish fillets, besides a delay on the meat rancidity up to 80 days of storage under freezing. So, it was demonstrated the biotechnological application of R gelatinosus biomass, contributing to the sustainability in fish raising and processing and so providing benefits to environment, industry and c... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biotecnologia; Peixe; Proteína Microbiana; Tilápia.
Thesaurus NAL:  Chemical oxygen demand; Color; Fish production; Microbial biomass; Rancidity; Rubrivivax gelatinosus; Tilapia (common name).
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190712/1/CNPASA-2018-biotech.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA771 - 1UPCAA - DDCNPASA_PL912018.091
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