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Registros recuperados : 72 | |
4. | | PEREIRA, G. A.; MARCÍLIO, H. de C.; GASPAROTTO, L.; PETERS, V.; SANTOS, C. C. dos. Avaliação da bananeira cultivar BRS Conquista em Cáceres-MT. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável. Vitória: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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5. | | LOURENÇO, R. T.; CUNHA, A. F.; TSUKUMO, F.; PEREIRA, G. A. G.; GRATTAPAGLIA, D. Análise da composição e organização do genoma de Eucalyptus grandis com base em sequenciamento "shotgun" por amostragem ("sample sequencing"). In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 7., 2002, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2002. p. 30. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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6. | | PEREIRA, G. A.; MIRANDA, A. R.; PADILHA, L. S.; MUNDIM, R. C.; ALVES, R. B. N. Conservação Ex situ de variedades tradicionais de milho indígena. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 5., 2000, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2000. p. 60. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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8. | | BATISTA, A. R. S.; LOURENÇO, R. T.; PEREIRA, G. A. G.; GRATTAPAGLIA, D. Novos microssatélltes para eucalyptus a partir de clones "shotgun". ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENETICOS E BIOTECNOLOGIA, 8., 2003, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2003. p. 79 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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10. | | MARCÍLIO, H. C.; PEREIRA, G. A.; SOUZA, N. S.; SANTOS, C. C.; GASPAROTTO, L. Reação de nove cultivares de bananeiras à sigatoka-negra, em Rosário Oeste-MT. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 19., 2006, Cabo Frio. Frutas do Brasil: saúde para o mundo: palestras e resumos. Cabo Frio : SBF; UENF; UFRRJ, 2006. p. 232. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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11. | | LOURENÇO, R. T.; PAPPAS, G. J.; CUNHA, A. F.; PEREIRA, G. A. G.; GRATTAPAGLIA, D. Estrutura genômica de três megabases de dna genômico "shotgun" de eucalyptus: conteúdo nucleotídico, seouências repetitivas e genes. ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENETICOS E BIOTECNOLOGIA, 8., 2003, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2003. p. 74 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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12. | | ANDRADE, A. C.; VIEIRA, L. G. E.; COLOMBO, C. A.; PEREIRA, G. A. G. Coffee functional genomics in Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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13. | | ANDRADE, A. C.; VIEIRA, L. G. E.; COLOMBO, C. A.; PEREIRA, G. A. G. Coffee functional genomics in Brazil. INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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15. | | FERRARI, S.; FURLANI JUNIOR, E.; ROSA, C. E.; PEREIRA, G. A.; LUQUES, A. P. P.; FERRARI, J. V.; ALVES, E. Espécies de plantas de cobertura e doses de N em pré-semeadura sobre a física do solo e desenvolvimento de algodoeiro cultivado no Cerrado. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.689-694 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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16. | | ALMEIDA, V. M. de; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SANTAELLA, M. B.; PEREIRA, G. A.; PEREZ VILLAR, M. L. Avaliação do escurecimento de grãos de linhagens de feijoeiro-comum, no Estado de Mato Grosso. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | IVAMOTO, S. T.; REIS JUNIOR, O.; SAKURAY, L. M.; CARAZZOLLE, M. F.; PEREIRA, G. A. G.; PEREIRA, L. F. P. Transcriptome analysis in leaves, flowers and initial fruit development of Coffea arabica L. In: PLANT & ANIMAL GENOME CONFERENCE INTERNATIONAL, 23., 2015, San Diego, CA. Poster..., 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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18. | | NASCIMENTO, L. C. do; COSTA, G. G. L.; BINNECK, E.; PEREIRA, G. A. G.; CARAZZOLLE, M. F. A web-based bioinformatics interface applied to the GENOSOJA Project: databases and pipelines. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 35, n. 1, suppl., p. 203-211, May 2012. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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19. | | PERAZZO, A. F.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; BEZERRA, H. F. C.; SILVA, T. C.; PEREIRA, G. A.; RAMOS, R. C. S.; RODRIGUES, J. A. S. Agronomic evaluation of sorghum hybrids for silage production cultivated in semiarid conditions. Frontiers in Plant Science, v. 8. p. 1-8, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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20. | | FERRARI, S.; FURLANI JUNIOR, E.; FERRARI, J. V.; SANTOS, D. M. A. dos; PEREIRA, G. A.; ROSA, C. E.; SOUZA, W. J. O. de. Análise química do solo e produtividade do algodoeiro em resposta a doses de nitrogênio e plantas de cobertura no período de inverno. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.593-598 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 72 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/01/2024 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
SÁ, W. C. C. dos S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S.; MACÊDO, A. J. da S.; CRUZ, G. F. de L.; CORRÊA, Y. R.; PEREIRA, G. A.; CESAR NETO, J. M.; ALVES, J. P. |
Afiliação: |
WILMA CRISTINA C. DOS S. SÁ, UFPB; EDSON M. SANTOS, UFPB; JULIANA S. DE OLIVEIRA, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ALEXANDRE F. PERAZZO, UFPI; DANILLO M. PEREIRA, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON DE S. SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; ALBERTO JEFFERSON DA S. MACÊDO, UFV; GABRIEL F. DE L. CRUZ, UFV; YOHANA R. CORRÊA, UFPB; GILDENIA A. PEREIRA, UFV; JOSÉ M. CESAR NETO, UNESP; JOYCE P. ALVES, Federal University ofGrande Dourados, Dourados. |
Título: |
Qualitative evaluation of total mixed ration silage containing forage cactus and guinea grass as a nutritional alternative for feedlot-finished sheep. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
New Zealand Journal of Agricultural Research, Oct. 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2274392 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Online. |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the fermentation characteristics,microbial populations, losses, aerobic stability and chemicalcomposition of total mixed ration based on forage cactus anddifferent ratios of Guinea grass at four storage times (7, 15, 60and 100 days). Five diets were formulated with forage cactus asthe main ingredient, with varying Guinea grass inclusion ratios: 0,10, 20, 25 and 30% on a dry matter basis. The experimentaldesign used was a completely randomised design with a factorialarrangement and three replicates. The silages had pH values ofapproximately 4.0. Lactic acid bacteria were predominant in allsilages, and this predominance increased after 7 days of ensilingin all diets, ranging from 8.0–10.1 log10 cfu g−1of silage. Silageswith 10% and 20% guinea grass showed aerobic deterioration,while the others remained stable throughout the aerobic stabilitytest. Guinea grass in combination with forage cactus can beadded in total mixed ration silages up to a level of 30%, withoutcompromising the chemical composition, silage losses orfermentative profile. However, considering aerobic stability, theaddition of 10% and 20% guinea grass resulted in greaterdeterioration after 48 h of exposure to air. |
Palavras-Chave: |
Alternativa nutricional; Perfil de fermentação. |
Thesagro: |
Ácido Orgânico; Capim Colonião; Confinamento; Ensilagem; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Nutrição Animal; Ovino; Palma Forrageira; Pastagem; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Forage; Inorganic acids; Megathyrsus maximus; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161123/1/Qualitative-evaluation-of-total-mixed-ration-silage-containing-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02721naa a2200505 a 4500 001 2161123 005 2024-01-22 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/00288233.2023.2274392$2DOI 100 1 $aSÁ, W. C. C. dos S. 245 $aQualitative evaluation of total mixed ration silage containing forage cactus and guinea grass as a nutritional alternative for feedlot-finished sheep.$h[electronic resource] 260 $c2023 500 $aOnline. 520 $aThis study aimed to evaluate the fermentation characteristics,microbial populations, losses, aerobic stability and chemicalcomposition of total mixed ration based on forage cactus anddifferent ratios of Guinea grass at four storage times (7, 15, 60and 100 days). Five diets were formulated with forage cactus asthe main ingredient, with varying Guinea grass inclusion ratios: 0,10, 20, 25 and 30% on a dry matter basis. The experimentaldesign used was a completely randomised design with a factorialarrangement and three replicates. The silages had pH values ofapproximately 4.0. Lactic acid bacteria were predominant in allsilages, and this predominance increased after 7 days of ensilingin all diets, ranging from 8.0–10.1 log10 cfu g−1of silage. Silageswith 10% and 20% guinea grass showed aerobic deterioration,while the others remained stable throughout the aerobic stabilitytest. Guinea grass in combination with forage cactus can beadded in total mixed ration silages up to a level of 30%, withoutcompromising the chemical composition, silage losses orfermentative profile. However, considering aerobic stability, theaddition of 10% and 20% guinea grass resulted in greaterdeterioration after 48 h of exposure to air. 650 $aAnimal nutrition 650 $aForage 650 $aInorganic acids 650 $aMegathyrsus maximus 650 $aSheep 650 $aÁcido Orgânico 650 $aCapim Colonião 650 $aConfinamento 650 $aEnsilagem 650 $aForragem 650 $aNopalea Cochenillifera 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 650 $aPalma Forrageira 650 $aPastagem 650 $aSilagem 653 $aAlternativa nutricional 653 $aPerfil de fermentação 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aPERAZZO, A. F 700 1 $aPEREIRA, D. M. 700 1 $aSANTOS, F. N. de S. 700 1 $aMACÊDO, A. J. da S. 700 1 $aCRUZ, G. F. de L. 700 1 $aCORRÊA, Y. R. 700 1 $aPEREIRA, G. A. 700 1 $aCESAR NETO, J. M. 700 1 $aALVES, J. P. 773 $tNew Zealand Journal of Agricultural Research, Oct. 2023.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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