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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  28/11/2014
Data da última atualização:  15/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALENCAR, C. A. B.; CUNHA, F. F. da; OLIVEIRA, R. A. de; CÓSER, A. C.; MARTINS, C. E.
Afiliação:  CARLOS AUGUSTO BRASILEIRO DE ALENCAR, IBIO - MG; FERNANDO FRANÇA DA CUNHA, UFMS; RUBENS ALVES DE OLIVEIRA, UFV; ANTONIO CARLOS CÓSER, Pesquisador aposentado - Embrapa Gado de Leite; CARLOS EUGENIO MARTINS, CNPGL.
Título:  Effect of irrigation and annual seasons on the chemical composition and digestibility of grasses under grazing.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Engenharia na Agricultura, v. 22 n. 4, p. 331-340, 2014.
DOI:  https://doi.org/10.13083/reveng.v22i4.457
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - The aim of the study was to evaluate the chemical composition and in vitro dry matter digestibility (IVDMD) of six grasses subjected to different irrigation depths and seasons. The experiment was conducted in a completely randomized arrangement with two replications in a split-split plot design. The treatments included plots with six grasses (Xaraés, Mombaça, Tanzania, Pioneiro, Marandu and Estrela), six irrigation depths for the split-plots (0%, 18%, 45%, 77%, 100% and 120% of the reference value provided by the tensiometer), and two seasons as the split-split plots (autumn/winter and spring/summer). A line source sprinkler system was used for application of the irrigation depths. Crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF) and IVDMD were evaluated and obtained in accordance with literature. The factors studied affect the CP. However in the autumn/winter season the grasses presented differences in the NDF content, where Estrela presented the largest and Pioneiro the smallest NDF contents. The season and irrigation depths did not affect the NDF. Estrela grass presented the smallest IDVMD and the autumn/winter season resulted in greater digestibility for the grasses Xaraés, Mombaça and Tanzania only. The irrigation depths had an effect on some combinations of grasses and seasons. RESUMO - Objetivou-se com este estudo avaliar a composição bromatológica e a digestibilidade in vitro da matéria seca (DIVMS) em seis capins manejados por pastejo sob efeito de difer... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Line source sprinkler system.
Thesaurus Nal:  crude protein; neutral detergent fiber.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112585/1/Artigo-Caca-Reveng-Effect-457-2515-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL21543 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  12/12/2023
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ABREU, G. F.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; FANTAZZINI, T. B.; VILELA, A. L.
Afiliação:  GISELLE F. ABREU, CENTRO UNIVERSITÁRIO DO CERRADO PATROCÍNIO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA V. B. COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE C. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARCELO R. MALTA, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DE MINAS GERAIS; TATIANA B. FANTAZZINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA L. VILELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Influence of hulling and storage conditions on maintaining coffee quality.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 95, n. 4, 2023.
Páginas:  12 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Storage is important in the coffee post-harvest. Determining the maximum period that coffee can remain storaged is important aiming to reduce losses in quality and, consequently, allow the producer to achieve maximum profitability. The aim was to determine the suitable storage period for natural and fully washed coffees, under different conditions. Beans were dried to 11% moisture content after dry processing (natural coffee, dry cherry coffee) and wet processing (parchment coffee, fully washed). Before storage, part of the coffee was hulled and part was not. The coffee was stored under refrigerated air (10ºC and 50% relative humidity) or in an environment at 25ºC. In the periods of 0, 3, 6, and 12 months, samples were taken for sensory, electrical conductivity and tetrazolium evaluation. Refrigerated environment favors conservation of sensory and physiological quality of the natural hulled coffee beans and fully washed coffee. Hulled beans of natural and fully washed coffee stored under refrigerated conditions have the initial quality conserved for up to 12 months and in non-controlled environmental, for up to 3 months. Mechanical damage caused by hulling, associated with the lack of tissue fruit parts, contributes to reduction hulled coffee quality in storage, regardless of the processing.
Thesaurus NAL:  Coffee beans; Deterioration; Mechanical damage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159552/1/Influence-Of-Hulling-And-Storage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1739 - 1UPCAP - DD
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