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Registros recuperados : 68 | |
3. | | DUTRA, M. da C. P.; LIMA, M.; ARAUJO, A. J. de B.; BIASOTO, A. C. T. Impact of different types of pectinase enzymes on the nutraceutical quality and shelf life of the grape juice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2022; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS: PERSONAL NUTRITION, AGEING AND FOOD SCIENCE, 3., 2022, Campinas. Proceedings? Campinas: Unicamp, 2022. v. 2, nº 155271. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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11. | | NASCIMENTO, R. L.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, V. de S.; BORGES, R. M. E. Composição físico-química dos sucos de uvas Isabel Precoce e BRS Cora no Nordeste do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | BIASOTO, A. C. T.; DUTRA, M. DA C. P.; AMORIM, T. A.; ARAÚJO, A. J. DE B. Impact of grape pomace pressing process on yield, quality, and sensorial acceptability of grape juice. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168053; SLACAN. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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13. | | OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L. do; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B. Avaliação dos efeitos do porta-enxerto utilizado na composição físico-química de vinhos "Syrah". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 209. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | OLIVEIRA, S. S. B.; AZOUBEL, P. M.; OLIVEIRA, S. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; AMORIM, M. da R. Avaliação sensorial de estruturado obtido da polpa de umbu. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 238-241. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | DINIZ, B. C. R.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; COSTA, T. R. Características físico-químicas de vinhos Syrah em diferentes tempos de maceração no Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 131-132. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Aroma profile of Cabernet Sauvignon tropical wines produced in Northeastern of Brazil In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | AZOUBEL, P. M.; OLIVEIRA, S. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; SILVA, I. R. A.; PARK, K. J. Influence of osmotic pretreatment on the total carotenoids content of dried mango. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF AGRICULTURAL ENGINEERING; BRAZILIAN CONGRESS OF AGRICULTURAL ENGINEERING, 37.; INTERNATIONAL LIVESTOCK ENVIRONMENT SYMPOSIUM - ILES, 8., 2008, Foz do Iguaçu. Technology for all: sharing the knowledge for development: proceedings... Foz do Iguaçu: SBEA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | AZEVÊDO, L. C. de; AZOUBEL, P. M.; SILVA, I. R. A.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, S. B. de. Caracterização físico-química da farinha da casca de manga cv. Tommy atkins. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | NASCIMENTO, R. L.; PENNA, N. G.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E. Caracterização físico-química de vinhos de mesa produzidos no Sul do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 68 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
05/12/2017 |
Data da última atualização: |
13/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BORGHI, E.; SIMÃO, E. de P.; RESENDE, A. V. de; GALVÃO, J. C. C.; SILVA NETO, S. P. da; PEREIRA, A. F. |
Afiliação: |
EMERSON BORGHI, CNPMS; Eduardo de Paula Simão, Universidade Federal de Viçosa; ALVARO VILELA DE RESENDE, CNPMS; João Carlos Cardoso Galvão, Universidade Federal de Viçosa; SEBASTIAO PEDRO DA SILVA NETO, CPAC; ANDRE FERREIRA PEREIRA, CPAC. |
Título: |
Evaluation of soybean cultivars of contrasting cycles according to the level of investment in fertilization. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Plant Sciences, v. 8, p. 2977-2994, 2017. |
DOI: |
10.4236/ajps.2017.812202 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of the present study was to characterize the duration of the phenological stages, the agronomic characteristics and grain yield in soybean cultivars with contrasting cycles and indeterminate growth type, submitted to different fertilization investment environments under no-tillage system in the central region of Minas Gerais. The work was conducted under field conditions, in an experimental area of Embrapa Maize and Sorghum, in Sete Lagoas, MG, in the harvest of 2015/2016. Ten soybean cultivars with different relative maturity groups (RMG) were studied, representing almost all RMG materials currently sown in Minas Gerais, in two environments with different levels of fertilizer investment. The variables were submitted to analysis of joint variance, in order to verify the existence of interaction between cultivars and investment in fertilization environments. Fertilizer investment levels influence grain yield of soybean cultivars of contrasting cycles. The higher height of the soybean plants implies higher lodging and lower grain yield. This situation is aggravated by the greater investment in fertilization. The difference between the cycles of the cultivars is in the duration of the vegetative stages, being greater in the later cultivars. |
Palavras-Chave: |
Fertilização. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168229/1/Evaluation-soybean.pdf
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Marc: |
LEADER 01951naa a2200217 a 4500 001 2081564 005 2017-12-13 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4236/ajps.2017.812202$2DOI 100 1 $aBORGHI, E. 245 $aEvaluation of soybean cultivars of contrasting cycles according to the level of investment in fertilization.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe objective of the present study was to characterize the duration of the phenological stages, the agronomic characteristics and grain yield in soybean cultivars with contrasting cycles and indeterminate growth type, submitted to different fertilization investment environments under no-tillage system in the central region of Minas Gerais. The work was conducted under field conditions, in an experimental area of Embrapa Maize and Sorghum, in Sete Lagoas, MG, in the harvest of 2015/2016. Ten soybean cultivars with different relative maturity groups (RMG) were studied, representing almost all RMG materials currently sown in Minas Gerais, in two environments with different levels of fertilizer investment. The variables were submitted to analysis of joint variance, in order to verify the existence of interaction between cultivars and investment in fertilization environments. Fertilizer investment levels influence grain yield of soybean cultivars of contrasting cycles. The higher height of the soybean plants implies higher lodging and lower grain yield. This situation is aggravated by the greater investment in fertilization. The difference between the cycles of the cultivars is in the duration of the vegetative stages, being greater in the later cultivars. 650 $aSoja 653 $aFertilização 700 1 $aSIMÃO, E. de P. 700 1 $aRESENDE, A. V. de 700 1 $aGALVÃO, J. C. C. 700 1 $aSILVA NETO, S. P. da 700 1 $aPEREIRA, A. F. 773 $tAmerican Journal of Plant Sciences$gv. 8, p. 2977-2994, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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