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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
02/04/2013 |
Data da última atualização: |
02/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CARBONELL, S. A. M.; CHIORATO, A. F.; ITO, M. F.; WENDLAND, A.; DEL PELOSO, M. J.; MELO, L. C.; SOUZA, E. A.; RAMALHO, M. A. P.; CARNEIRO, J. E. S.; MODA-CIRINO, V.; FONSECA JÚNIOR, N. S.; BARCELOS, Q. L.; COSTA, L. C.; CELIN, E. F. |
Afiliação: |
SÉRGIO A. M. CARBONELL, IAC; ALISSON F. CHIORATO, IAC; MARGARIDA F. ITO, IAC; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; ELAINE A. SOUZA, UFLA; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA; JOSÉ EUSTÁQUIO S. CARNEIRO, UFV; VÂNIA MODA-CIRINO, IAPAR; NELSON S. FONSECA JÚNIOR, IAPAR; QUÉLEN L. BARCELOS, pós-doutoranda UFLA; LARISSA C. COSTA, graduanda UFLA; ELAINE F. CELIN, mestranda UFV. |
Título: |
Antracnose. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: PAULA JÚNIOR, T. J. de; WENDLAND, A. (Ed.). Melhoramento genético do feijoeiro-comum e prevenção de doenças. Viçosa, MG: Epamig, 2012. |
Páginas: |
p. 15-39. |
ISBN: |
978-85-99764-30-5 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Antracnose; Colletotrichum lindemuthianum; Doença de planta; Doença fúngica; Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
27/12/2020 |
Data da última atualização: |
26/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SOUSA JUNIOR, L. P. B.; MEIRA, A. N.; AZEVEDO, H. C.; MUNIZ, E. N.; COUTINHO, L. L.; MOURAO, G. B.; LEAO, A. G.; PEDROSA, V. B.; PINTO, L. F. B. |
Afiliação: |
LUIS PAULO BATISTA SOUSA JUNIOR; ARIANA NASCIMENTO MEIRA; HYMERSON COSTA AZEVEDO, CPATC; EVANDRO NEVES MUNIZ, CPATC; LUIZ LEHMANN COUTINHO; GERSON BARRETO MOURAO; ANDRE GUSTAVO LEAO; VICTOR BRENO PEDROSA; LUIS FERNANDO BATISTA PINTO. |
Título: |
Variants in myostatin and MyoD family genes are associated with meat quality traits in Santa Inês. sheep |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Biotechnology, v. 33, n. 2, p. 201-213, Apr. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10495398.2020.1781651 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Epub. 7 Jul. 2020. |
Conteúdo: |
Myostatin and MyoD family genes play vital roles in myogenesis and this study aimed to identify association of variants in MyoD1, MyoG, MyF5, MyF6, and MSTN genes with meat traits in Santa Inês sheep. A dataset with 44 variants and records of seven meat traits in 192 lambs (pH0, pH24, a, b, L, tenderness assessed by shear force, and water-holding capacity) was used. Single-locus and haplotype association analyses were performed, and the significance threshold was established according to Bonferroni?s method. Single-locus analysis revealed two associations at a Bonferroni level, where the variant c.935-185C > G in MyoD1 had an additive effect (4.31 ± 1.08 N) on tenderness, while the variant c.464 þ 185G > A in MyoG had an additive effect (2.86 ± 0.64) on a. Additionally, the haplotype replacement GT>AC in MSTN was associated with pH0 (1.26 ± 0.31), pH24 (1.07 ± 0.27), a (1.40 ± 0.51), and tenderness (3.83 ± 1.22 N), while the replacement GT > AG in MyoD1 was associated with pH0 (1.43 ± 0.26), pH24 (1.25 ± 0.22), b (1.06 ± 0.39), and tenderness (4.13 ± 1.16 N). Our results have demonstrated that some variants in MyoG, MyF6, MyoD1, and MSTN can be associated with physicochemical meat traits in Santa In^êes sheep. |
Palavras-Chave: |
Santa Inês. |
Thesagro: |
Carne; Ovino; Ovinocultura. |
Thesaurus NAL: |
Lamb meat; Lambs; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219682/1/Variants-in-myostatin.pdf
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Marc: |
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