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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
25/10/2007 |
Data da última atualização: |
29/10/2007 |
Autoria: |
BUAINAIN, A. M.; BATALHA, M. O. (coord.). |
Título: |
Cadeia produtiva de carne bovina. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento: IICA, 2007. |
Páginas: |
85 p. |
Série: |
(MAPA. Agronegócios, v. 8). |
ISBN: |
978-85-99851-20-3 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução: a Cadeia da Carne Bovina; Panorama do mercado mundial; Panorama do mercado nacional; Inserção do Brasil no mercado mundial; Análise da posição competitiva Brasileira; Cenários e metas para a carne bovina no Mundo e no Brasil para o Horizonte de 2015; Fatores críticos de sucesso; Recomendação de políticas. |
Palavras-Chave: |
Agroindustrial complexes; Agropastoral systems; Aspecto econômico; Bovino de corte; Brasil; Carne bovina; Economic situation; Febre aftosa; Husbandry; Identificação eletrônica; Integração lavoura pecuária; Production; Quality; Slaughtering. |
Thesagro: |
Abate; Agronegócio; Bovino; Bovinocultura; Cadeia Produtiva; Carne; Certificação de Produto; Comercialização; Exportação; Gado de Corte; Historia; Mercado Mundial; Pecuária; Política Agrícola; Processamento; Produção; Qualidade; Rastreamento; Sanidade Animal; Segurança Alimentar; Sistema de Produção; Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
animal health; beef cattle; Brazil; commercialization; electronic identification; exports; farming systems; food security; history; meat; meat processing; product certification; technology; traceability; world markets. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
21/01/2021 |
Data da última atualização: |
21/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BUSANELLO, C.; VENSKE, E.; STAFEN, C. F.; PEDROLO, A. M.; LUZ, V. K. da; PEDRON, T.; PANIZ, F. P.; BATISTA, B. L.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; OLIVEIRA, A. C. DE; PEGORARO, C. |
Afiliação: |
CARLOS BUSANELLO, UFPEL; EDUARDO VENSKE, UFPEL; CÁSSIA FERNANDA STAFEN, UFPEL; ANA MARINA PEDROLO, UFPEL; VIVIANE KOPP DA LUZ, UFPEL; TATIANA PEDRON, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ABC; FERNANDA POLLO PANIZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ABC; BRUNO LEMOS BATISTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ABC; ARIANO MARTINS DE MAGALHAES JUNIOR, CPACT; ANTONIO COSTA DE OLIVEIRA, UFPEL; CAMILA PEGORARO, UFPEL. |
Título: |
Is the genetic variability of elite rice in southern Brazil really disappearing? |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 20, n. 2, e262620214, July 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1984-70332020v20n2a30 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
There is a worldwide concern about a possible narrowing of the genetic base of most crops, as e.g. that of rice (Oryza sativa L.), as a result of the modern breeding practices. Thus, the purpose of this study was to investigate this phenomenon in the germplasm of elite paddy rice in southern Brazil, including frequently used accessions in crosses. The panel consisted of 91 accessions. Data of morphological traits, SNP markers and mineral content of husked and polished grain were analyzed by hierarchical clustering and principal component analysis. The SNP markers and hierarchical clustering proved most appropriate to assess the genetic variability. A narrowing of the genetic base of rice was confirmed, although a certain level of genetic variability was still found in the germplasm of elite paddy rice in south Brazilian rice, particularly for grain mineral content. |
Thesagro: |
Arroz; Arroz Irrigado; Genética Vegetal; Germoplasma. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220507/1/Artigo-Busanello-et-al-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 01776naa a2200301 a 4500 001 2129483 005 2021-01-21 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1984-70332020v20n2a30$2DOI 100 1 $aBUSANELLO, C. 245 $aIs the genetic variability of elite rice in southern Brazil really disappearing?$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThere is a worldwide concern about a possible narrowing of the genetic base of most crops, as e.g. that of rice (Oryza sativa L.), as a result of the modern breeding practices. Thus, the purpose of this study was to investigate this phenomenon in the germplasm of elite paddy rice in southern Brazil, including frequently used accessions in crosses. The panel consisted of 91 accessions. Data of morphological traits, SNP markers and mineral content of husked and polished grain were analyzed by hierarchical clustering and principal component analysis. The SNP markers and hierarchical clustering proved most appropriate to assess the genetic variability. A narrowing of the genetic base of rice was confirmed, although a certain level of genetic variability was still found in the germplasm of elite paddy rice in south Brazilian rice, particularly for grain mineral content. 650 $aArroz 650 $aArroz Irrigado 650 $aGenética Vegetal 650 $aGermoplasma 700 1 $aVENSKE, E. 700 1 $aSTAFEN, C. F. 700 1 $aPEDROLO, A. M. 700 1 $aLUZ, V. K. da 700 1 $aPEDRON, T. 700 1 $aPANIZ, F. P. 700 1 $aBATISTA, B. L. 700 1 $aMAGALHAES JUNIOR, A. M. de 700 1 $aOLIVEIRA, A. C. DE 700 1 $aPEGORARO, C. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology$gv. 20, n. 2, e262620214, July 2020.
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Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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