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Registros recuperados : 13 | |
3. | | BIER, D.; TUTIJA, J. F.; PASQUATTI, T. N.; OLIVEIRA, T. L.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V. Identificação por espectrometria de massa MALDI-TOF de Salmonella spp. e Escherichia coli isolados de carcaças bovinas. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 12, p. 1373-1379, dezembro 2017. Título em inglês: MALDI-TOF mass spectrometry identification of Salmonella spp. and Escherichia coli isolated from bovine carcasses. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | RAMOS, I. N. de A.; OVELAR, L. F. V.; MACHADO, M. de A.; ARECO, M. S.; PASQUATTI, T. N.; ARAUJO, F. R.; BIER, D.; RODRIGUES, R. de A. Isolation of staphylococcus aureus, Salmonella spp. and Verotoxigenic Escherichia colin in bovine meats marketed in supermarkets and free fairs in Campo Grande - Mato Grosso do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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5. | | BACANELLI, G.; MONTOVANI, C.; LOUZAN, A. L.; PASQUATTI, T.; BIER, D.; ROSINHA, G. M. S.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V. MALDI-TOF mass spectrometry identification and detection of relevant pathogens in beef cattle. In: INTERNATIONAL MASS SPETROMETRY CONFERENCE, 22., 2018. Abstract book... Florence, Italy, 2018. p. 189-190 Oral communications. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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6. | | ARECO, M. S.; RAMOS, I. N. de A.; OVELAR, L. F. V.; MACHADO, M. de A.; PASQUATTI, T. N.; ARAUJO, F. R.; BIER, D. Sensitivity profile of isolated potential bacteria of bovine meats marketed in supermarkets and free fairs in Campo Grande - Mato Grosso do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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7. | | CARNEIRO, P. A. M.; TAKATANI, H.; PASQUATTI, T. N.; SILVA, C. B. D. G.; NORBY, B.; WILKINS, M. J.; ZUMÁRRAGA, M. J.; ARAUJO, F. R.; KANEENE, J. B. Epidemiological Study of Mycobacterium bovis Infection in Buffalo and Cattle in Amazonas, Brazil. Frontiers in Veterinary Science, v. 6, article 434, December, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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8. | | CARNEIRO, P. A. M.; PASQUATTI, T. N.; TAKANI, H.; ZUMÁRRAGA, M. J.; MARFIL, M. J.; BARNARD, C.; FITZGERALD, S. D.; ABRAMOVITCH, R. B.; ARAUJO, F. R.; KANEENE, J. B. Molecular characterization of Mycobacterium bovis infection in cattle and buffalo in Amazon Region, Brazil. Veterinary Medicine and Science, v. 6, p. 133?141, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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9. | | CARNEIRO, P. A. M.; PASQUATTI, T. N.; TAKATANI, H.; ZUMÁRRAGA, M. J.; MARFIL, M. J.; BARNARD, C.; FITZGERALD, S. D.; ABRAMOVITCH, R. B.; ARAUJO, F. R.; KANEEENE, J. B. Molecular characterization of Mycobacterium bovis infection in cattle and buffalo in Amazon Region, Brazil. Veterinary Medicine and Science, v. 6, n. 1, p. 1-9, December, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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10. | | CARNEIRO, P. A. M.; PASQUATTI, T. N.; LIMA, D. A. R.; RODRIGUES, R. A.; TAKANI, H.; SILVA, C. B. D. G.; JARDIM, R.; ABRAMOVITCH, R. B.; WILKINS, M. J.; DAVILA, A. M. R.; ARAUJO, F. R.; KANEENE, J. B. Milk contamination by Mycobacterium tuberculosis complex, implications for public health in Amazonas, Brazil. Journal of Food Protection, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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11. | | BACANELLI, G. M.; OLARTE, L. C.; LEGUIZAMON, G. O. de C.; SILVA, M. R.; RODIGUES, R. A.; PASQUATTI, T. N.; CARNEIRO, P. A.; ETGES, R. N.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V. Diagnóstico de tuberculose bovina: avanços na identificação de Mycobacterium bovis por espectrometria de massas MALDI-TOF. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2020. (Embrapa Gado de Corte. Comunicado Técnico, 146) Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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12. | | BACANELLI, G.; OLARTE, L. C.; SILVA, M. R.; RODRIGUES, R. A.; CARNEIRO, P. A. M.; KANEENE, J. B.; PASQUATTI, T. N.; TAKATANI, H.; ZUMÁRRAGA, M. J.; ETGES, R. N.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V. Matrix Assisted Laser Desorption Ionization-Time-of-Flight mass spectrometry identification of Mycobacterium bovis in Bovinae. Journal the Veterinary Medical Science, v. 81, n. 10, p.1400?1408, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | CARNEIRO, P. A.; ZIMPEL, C. K.; PASQUATTI, T. N.; SILVA-PEREIRA, T. T.; TAKATANI, H.; SILVA, C. B. D. G.; ABRAMOVITH, R. B.; GUIMARAES, A. M. S.; DAVILA, A. M. R.; ARAUJO, F. R.; KANEENE, J. B. Genetic Diversity and Potential Paths of Transmission of Mycobacterium bovis in the Amazon: the Discovery of M. bovis Lineage Lb1 Circulating in South America. Frontiers in Veterinary Science, v. 8, Article 630989, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/12/2019 |
Data da última atualização: |
27/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RAMOS, I. N. de A.; OVELAR, L. F. V.; MACHADO, M. de A.; ARECO, M. S.; PASQUATTI, T. N.; ARAUJO, F. R.; BIER, D.; RODRIGUES, R. de A. |
Afiliação: |
Isabella Nunes de Araujo Ramos, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Luiz Fernando Villa Ovelar, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Matheus de Arruda Machado, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Michele Silva Areco, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Taynara Nunes Pasquatti, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC; Daniele Bier, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Rudielle de Arruda Rodrigues, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia - FAMEZ. |
Título: |
Isolation of staphylococcus aureus, Salmonella spp. and Verotoxigenic Escherichia colin in bovine meats marketed in supermarkets and free fairs in Campo Grande - Mato Grosso do Sul. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cases of contamination of meat products that result in food outbreaks are most often caused by the transmission of Staphylococcus aureus through inadequate hygiene practices during slaughter and handling of meat, Salmonella, considered to be one of the most importante pathogenic microorganisms which may be presente in red meat, with the occurrence of outbreaks increasing considerably over the years and E. coli (VTEC) one of the main bactéria that can contaminate the meat, and can be potentially transferred from the intestine or bovine leather during slaughter |
Palavras-Chave: |
Microbiological isolation; Real-tme PCR; Transmission. |
Thesaurus NAL: |
Meat. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207897/1/Isolation-of-Staphylococcus-aureus-Salmonella-spp..pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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