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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, A.; TORREZAN, R.; DEL AGUILA, E. M.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F. Evaluación de soya geneticamente modificada por Q-PCR en el procesamiento de leche de soya. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 9., 2014, Valencia. Libro de actas. Valencia: Universitat Politècnia de València, 2014. v. 2, p. 505-511.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, A.; FRANKE, A.; OLIVEIRA, E. M. M.; AGUAR, P. F.; PASCHOALIN, V. M. F. Qualitative and quantitative pcr: a study of the applicability of five different protocols for genomic dna extraction from genetically modified soybean. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPINTO JUNIOR, W. R.; DEL AGUILA, E. M.; SILVA, J. M.; SILVA, J. T.; PASCHOALIN, V. M. F.; ROSENTAL, A. Effects of high hydrostatic pressure on the inactivation of bacterial metaloproteases enzymes associated to milk spoilage. In: INTERNATIONAL NONTHERMAL FOOD PROCESSING WORKSHOP, 2013, Florianópolis. Research and innovation towards competitiveness: workshop. Florianópolis: FIESC/SENAI, 2013. p. 84.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, N. E. F.; OLIVEIRA, E. M. M.; FREITAS-SILVA, O.; SILVA, J. T.; PASCHOALIN, V. M. F. Assessment of genetically modified soybean in Brazilian processed foods. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, 13., 2006, Nates, France. Abstracts... Nates: [s. n.], 2006. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPINTO JUNIOR, W. R.; DEL AGUILA, E. M.; SILVA, J. M.; SILVA, J. T.; ROSENTAL, A.; PASCHOALIN, V. M. F. Determination of proteolytic activity of metalloproteinase from industrial strains isolated from the a dairy industry-plant. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 27., 2013, Natal. Anais... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, N. E. F. de; OLIVEIRA, E. M. M.; SILVA, O. F.; SILVA, J. T.; PASCHOALIN, V. M. F. Qualitative and quantitative assessment of genetically modified soy in enteral nutrition formulas by polymerase chain reaction based methods. Revista de Nutrição, Campinas, v. 23, n. 1, p. 49-55, jan./fev. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPINTO JUNIOR, W. R.; DEL AGUILA, E. M.; SILVA, J. T.; ROSENTHAL, A.; PASCHOALIN, V. M. F. Use of a metalloprotease gene (APRX) as a marker to identify pseudomonas sp. contamination in a dairy plant. In: WORLD BIOTECHNOLOGY CONGRESS, 2013, Boston. Abstracts... Boston: Eureka Conferences, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, A.; DEL AGUILA, E. M.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L.; PENTEADO, M. S.; TORREZAN, R.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F. Quality assessment of soy milk: RR® event traceability, detection of Salmonella enteritidis and sensory analysis. In: CHEM RIO SYMPOSIUM, 14., 2014, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: UFRJ, Instituto de Química, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, R. S. C.; PINHATI, F. R.; GOLINELLI, L. P.; REBOUÇAS, T. N. H.; PASCHOALIN, V. M. F.; SILVA, J. T. da. Polymorphic microsatellites of analysis in cultivars of taro. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 30, n. 1, p. 106-111, jan./mar. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoGOLINELLI, L. P.; CARVALHO, A. C.; CASAES, R. S.; LOPES, C. S. C.; DELIZA, R.; PASCHOALIN, V. M. F.; SILVA, J. T. Sensory analysis and species-specific PCR detect bovine milk adulteration of frescal (fresh) goat cheese. Journal of Dairy Science, v. 97, n. 11, p. 6693-6699, Nov., 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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11.Imagem marcado/desmarcadoPINTO JUNIOR, W. R.; PEREIRA, P. R.; SILVA, J. M.; DEL AGUILA, E. M.; SILVA, J. T.; PASCHOALIN, V. M. F.; ROSENTHAL, A. Uso de los tra amientos termico e no termico (alta presion hidrostatica) para la inactivación de enzimas bacterianas metaloproteases presentes en la degradación de leche. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 9., 2014, Valencia. Libro de actas. Valencia: Universitat Politècnia de València, 2014. v. 2, p. 497-504.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. M. dos; LIMA, I.; DEL AGUILA, E. M.; COSTA, S. D. de O.; PENTEADO, A. L.; STEPHAN, M. P.; TORREZAN, R.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F. Quality assessment of soy milk: RR® event traceability, detection of Salmonella Enteritidis and sensory analysis. In: CHEM RIO SYMPOSIUM, 14., 2014, Rio de Janeiro. Anais...Rio de Janeiro: Instituto de Química/UFRJ, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, R. C. T.; VASCONCELLOS, S. E. G.; ISSA, M. de A.; SOARES FILHO, P. M.; MOTA, P. M. P. C.; ARAUJO, F. R.; CARVALHO, A. C. da S.; GOMES, H. M.; SUFFYS, P. N.; FIGUEIREDO, E. E. de S.; PASCHOALIN, V. M. F. Molecular typing of mycobacterium bovis from cattle reared in Midwest Brazil. PlOs ONE, v. 11, n. 9, p. 1-16, Sept. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  19/01/2017
Data da última atualização:  19/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CARVALHO, R. C. T.; VASCONCELLOS, S. E. G.; ISSA, M. de A.; SOARES FILHO, P. M.; MOTA, P. M. P. C.; ARAUJO, F. R.; CARVALHO, A. C. da S.; GOMES, H. M.; SUFFYS, P. N.; FIGUEIREDO, E. E. de S.; PASCHOALIN, V. M. F.
Afiliação:  RICARDO CÉSAR TAVARES CARVALHO, UFRJ; SIDRA EZIDIO GONÇALVES VASCONCELLOS, FIOCRUZ; MARINA DE AZEVEDO ISSA, LANAGRO/MAPA; PAULO MARTINS SOARES FILHO, LANAGRO/MAPA; PEDRO MOACYR PINTO COELHO MOTA, LANAGRO/MAPA; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; ANA CAROLINA DA SILVA CARVALHO, UFRJ/UFMT; HARRISON MAGDINIER GOMES, FIOCRUZ; PHILIP NOEL SUFFYS, FIOCRUZ/LANAGRO/MAPA; EDUARDO EUSTÁQUIO DE SOUZA FIGUEIREDO, UFMT; VÂNIA MARGARET FLOSI PASCHOALIN, UFRJ.
Título:  Molecular typing of mycobacterium bovis from cattle reared in Midwest Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  PlOs ONE, v. 11, n. 9, p. 1-16, Sept. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mycobacterium bovis is the causative agent of bovine tuberculosis (BTB), the pathogen responsible for serious economic impact on the livestock sector. In order to obtain data on isolated M. bovis strains and assist in the control and eradication program for BTB, a cross sectional descriptive molecular epidemiology study in the Brazilian Midwest was conducted. Through spoligotyping and 24-loci MIRU-VNTR methods, 37 clinical isolates of M. bovis circulating in the region were analyzed, 10 isolated from the state of Mato Grosso, 12 from the state of Mato Grosso do Sul and 15 from the state of Goiás. The spoligotyping analysis identified 10 distinct M. bovis profiles (SB0121 n = 14, SB0295 n = 6, SB0140 n = 6, SB0881 n = 3, SB1144 n = 2, SB1145 n = 2, SB0134 n = 1, SB1050 n = 1, SB1055 n = 1, SB1136 n = 1) grouped in six clusters and four orphan patterns. The MIRU-VNTR 24-loci grouped the same isolates in six clusters and 22 unique orphan patterns, showing higher discriminatory power than spoligotyping. When associating the results of both techniques, the isolates were grouped in five clusters and 24 unique M. bovis profiles. Among the 24-loci MIRUVNTR evaluated, two, ETR-A and QUB 11b loci, showed high discriminatory ability (h = > 0.50), while MIRU 16, MIRU 27, ETR-B, ETR-C, Mtub21 and QUB 26 loci showed moderate ability (h = 0.33 or h = 0.49) and were the most effective in evaluating the genotypic similarities among the clinical M. bovis isolate samples. Herein, the 29 patter... Mostrar Tudo
Thesagro:  Mycobacterium Bovis.
Thesaurus NAL:  Bovine tuberculosis; Brazil; Cattle; Molecular epidemiology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153526/1/Molecular-Typing-of-mycobacterium.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC16678 - 1UPCAP - DD
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