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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
27/04/2015 |
Data da última atualização: |
06/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
CAVALCANTE, E. da S.; FREIRE FILHO, F. R.; ROCHA, M. de M.; GOES, A. C. P.; RIBEIRO, V. Q.; SILVA, K. J. D. e. |
Afiliação: |
EMANUEL DA SILVA CAVALCANTE, CPAF-AP; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; ANTONIO CARLOS PEREIRA GOES, CPAF-AP; VALDENIR QUEIROZ RIBEIRO, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN. |
Título: |
BRS Tumucumaque: cultivar de feijão-caupi para o Amapá e outros estados do Brasil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Macapá: Embrapa Amapá, 2014. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(Embrapa Amapá. Comunicado técnico, 124). |
ISSN: |
1517-4077 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Feijão de corda; Produção vegetal; Variedade. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122943/1/CPAF-AP-2014-CT-124-BRSTumucumaque.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/03/2016 |
Data da última atualização: |
14/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SUDANO, M. J.; PASCHOAL, D. M.; MAZIERO, R. R. D.; RASCADO, T. S.; GUASTALLI, M. D.; CROCOMO, L. F.; MAGALHÃES, L. C. O.; MONTEIRO, B. A.; MARTINS JR. A.; MACHADO, R.; LANDIM-ALVARENGA, F. D. C. |
Afiliação: |
M. J. SUDANO, USP; D. M. PASCHOAL, USP; R. R. D. MAZIERO, USP; T. S. RASCADO, USP; M. D. GUASTALLI, USP; L. F. CROCOMO, USP; L. C. O. MAGALHÃES, USP; B. A. MONTEIRO, USP; A.MARTINS JR., USP; RUI MACHADO, CPPSE; F. D. C. LANDIM-ALVARENGA, USP. |
Título: |
Improving postcryopreservation survival capacity: an embryo-focused approach. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Anim. Reprod., v.10, n.3, p.160-167, Jul./Sept. 2013. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The major challenge for a greater dissemination of in vitro produced (IVP) bovine embryos is to improve embryonic survival after cryopreservation. The involvement of embryonic lipids on this issue is well documented. However, it has been recognized that not only the amount of lipids that affects embryo cryotolerance, but the embryo survival capacity after cryopreservation is a rather multifactorial event. In this review, some strategies to improve embryonic lipid composition and postcryopreservation survival by modifying the embryos themselves to make them more cryopreservable are overviewed. The use of semi-defined and defined serum-free culture media, the addition of some chemicals in the culture media to modify embryo lipid composition, and the modulation of embryo cell membrane fluidity by cholesterol or unsaturated fatty acids added to the culture media and oocyte/embryo donor nutritional management with a diet enriched in polyunsaturated fatty acids, were described as alternatives for the improvement of IVP embryo survival after cryopreservation. |
Palavras-Chave: |
Bovine; Cryosurvival; Cryotolerance; In vitro produced embryos; Lipid. |
Thesagro: |
Bovino. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140886/1/PROCI-2013.00307.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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