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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/10/2019
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SAMPAIO, G. L. A.; PACHECO, S.; RIBEIRO, A. P. de O.; GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V.
Afiliação:  Gessica L. A. Sampaio, UFRJ; SIDNEY PACHECO, CTAA; ANA PAULA DE OLIVEIRA RIBEIRO, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Encapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads: Characterization and stability.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 116, 108589, p. 1-8, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodium alginate and pectin were used as polymers for encapsulation. The wet and the dried beads were characterized for lycopene retention when exposed to different thermal treatments (60 °C and 90 °C) and pHs (2, 5 and 8), as well as for particle size distribution, morphology and thermogravimetric analysis. All the particles showed high lycopene protection against the evaluated conditions of temperature and pH. Storage stability at different temperatures was also evaluated. The wet beads produced with alginate and pectin showed lycopene retention of 29 and 21%, respectively, after 8 weeks of refrigerated storage, while the dried beads were showed retentions higher than 80% above 25 °C. Ionic gelation showed to be a promising alternative to obtain stable lycopene-rich dried ingredients.
Palavras-Chave:  Ionic gelation; Stability.
Thesaurus Nal:  Lycopene; Physical properties; Polysaccharides.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202607/1/2019-SAMPAIO-et-al.-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14723 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/03/2014
Data da última atualização:  31/01/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PAULA, F. B. E. de; SOUZA, E. D.; QUINTAO, C. C. R.; ANUNCIAÇÃO, M. G. da; ARAÚJO, T. D.; VIANA, J. H. M.; IGUMA, L. T.; CARVALHO, B. C. de; TOLEDO ALONSO, J. R.; SÁNCHEZ, O.; PARRA, N. C.; CAMARGO, L. S. de A.
Afiliação:  F. BERNARDES EUGÊNIO DE PAULA; E. D. SOUZA, UFES; CAROLINA CAPOBIANGO ROMANO QUINTAO, CNPGL; M. GOMES DA ANUNCIAÇÃO; T. D. ARAÚJO; JOAO HENRIQUE MOREIRA VIANA, CNPGL; LILIAN TAMY IGUMA, CNPGL; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL; J. R. TOLEDO ALONSO, Galactous Biotech Ltda., Chile; O. SÁNCHEZ, Galactous Biotech Ltda., Chile; N. C. PARRA, Galactous Biotech Ltda., Chile; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL.
Título:  Effect of recombinant human FSH during in vitro maturation on apoptose of bovine blastocysts.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v.10, n.3, p. 518, Jul./Sept. 2013.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Apoptotic index; Maturation; Recombinant hormone.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/982870/1/Effect-of-recombinant-human-FSH-during-in-vitro-maturation-on-apoptose-of-bovine-blastocysts.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL21240 - 1UPCRA - DD
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