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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
26/04/2010 |
Data da última atualização: |
24/08/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
TORRES, G. A. M.; SIMIONI, A.; CONSOLI, L.; TONON, V. D.; GUARIENTI, E. M. |
Afiliação: |
GISELE ABIGAIL MONTAN TORRES, CNPT; ESTUDANTE UPF; LUCIANO CONSOLI, CNPT; VANDERLEI D. TONON, FUNDACEP; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT. |
Título: |
Aplicações de marcadores protéicos de gluteninas no melhoramento de trigo. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 3., 2009, Veranópolis. Ata e resumos... Veranópolis: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Fepagro: Asav; Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2009. Melhoramento, trabalho 82. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Molecular marker. |
Thesaurus Nal: |
glutenins; wheat. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128463/1/ID41057-2009reuniaotrigoCD211-82.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
21/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PALHARES, J. C. P.; PRADO, R. B.; ARAUJO, G. P. de. |
Afiliação: |
JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, CNAT. |
Título: |
Environmental realities and sustainable consumption. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 1, p. 11-15. (Sustainable development goals, 12). |
ISBN: |
978-65-86056-48-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the history of mankind, economic activities have never withstood so much environmental, social, and economic pressure as in present days. This pressure has demanded changes in the structures of natural and human resources management, technology standards, business approaches, and social values in light of economic and environmental aspects. According to scientists, we are living in the Anthropocene era, in which humans become the most important geological power to influence the planet. Through economic activities, humans have moved more sediments than all the rivers in the world, the planet has warmed, the sea level has risen, the ozone layer has been degraded, and the oceans have been acidified (Monastersky, 2015). Birkmann (2000) points out that one must acknowledge that the economy is a subsystem of society, as society is a subsystem of the ecosystem. The subsystems cannot outgrow the general system without damaging it. |
Thesagro: |
Consumo; Desenvolvimento Sustentável; Ecossistema. |
Thesaurus NAL: |
Consumption (economics); Environmental sustainability. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219518/1/EnvironmentalRealitiesSustainable-1.pdf
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Marc: |
LEADER 01774naa a2200217 a 4500 001 2128527 005 2020-12-21 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-86056-48-8 100 1 $aPALHARES, J. C. P. 245 $aEnvironmental realities and sustainable consumption.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aIn the history of mankind, economic activities have never withstood so much environmental, social, and economic pressure as in present days. This pressure has demanded changes in the structures of natural and human resources management, technology standards, business approaches, and social values in light of economic and environmental aspects. According to scientists, we are living in the Anthropocene era, in which humans become the most important geological power to influence the planet. Through economic activities, humans have moved more sediments than all the rivers in the world, the planet has warmed, the sea level has risen, the ozone layer has been degraded, and the oceans have been acidified (Monastersky, 2015). Birkmann (2000) points out that one must acknowledge that the economy is a subsystem of society, as society is a subsystem of the ecosystem. The subsystems cannot outgrow the general system without damaging it. 650 $aConsumption (economics) 650 $aEnvironmental sustainability 650 $aConsumo 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEcossistema 700 1 $aPRADO, R. B. 700 1 $aARAUJO, G. P. de 773 $tIn: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 1, p. 11-15. (Sustainable development goals, 12).
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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