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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
23/08/2000 |
Data da última atualização: |
14/08/2006 |
Autoria: |
TAKEDA, C.; HARADA, A.; NOUCHI, D. M.; CAMARGO, T. V.; HIROMOTO, D. M.; KIIHL, R. A. de S.; ALMEIDA, L. A. de; YORINORI, J. T. |
Título: |
Comportamento da cultivar de soja BRSMT-Anhumas em Mato Grosso. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO CENTRAL DO BRASIL, 21., 1999, Dourados. Resumos... Dourados: Embrapa Agropecuaria Oeste / Londrina: Embrapa Soja, 1999. |
Páginas: |
p.188. |
Série: |
(Embrapa Agropecuaria Oeste. Documentos, 7; Embrapa Soja. Documentos, 134). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; CUltivar BRSMT Anhumas; Matto Grosso; Soybean. |
Thesagro: |
Melhoramento; Soja. |
Thesaurus Nal: |
plant breeding; varieties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00986naa a2200313 a 4500 001 1456649 005 2006-08-14 008 1999 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTAKEDA, C. 245 $aComportamento da cultivar de soja BRSMT-Anhumas em Mato Grosso. 260 $c1999 300 $ap.188. 490 $a(Embrapa Agropecuaria Oeste. Documentos, 7; Embrapa Soja. Documentos, 134). 650 $aplant breeding 650 $avarieties 650 $aMelhoramento 650 $aSoja 653 $aBrasil 653 $aCUltivar BRSMT Anhumas 653 $aMatto Grosso 653 $aSoybean 700 1 $aHARADA, A. 700 1 $aNOUCHI, D. M. 700 1 $aCAMARGO, T. V. 700 1 $aHIROMOTO, D. M. 700 1 $aKIIHL, R. A. de S. 700 1 $aALMEIDA, L. A. de 700 1 $aYORINORI, J. T. 773 $tIn: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO CENTRAL DO BRASIL, 21., 1999, Dourados. Resumos... Dourados: Embrapa Agropecuaria Oeste / Londrina: Embrapa Soja, 1999.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
02/12/2021 |
Data da última atualização: |
02/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; PAIXAO, P. E. G.; MEDEIROS, E. dos S.; ABE, H. A.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; NOGUEIRA FILHO, r. M.; SOUSA, R. C. de; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; CORDEIRO, C. A. M.; FUJIMOTO, R. Y. |
Afiliação: |
MARCIA VAL´ERIA SILVA DO COUTO, UFPA; NATALINO DA COSTA SOUSA, UFPA; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO, UNIT; ESTELA DOS SANTOS MEDEIROS, UPIOX; HIGO ANDRADE ABE, UFPA; JULIANA OLIVEIRA MENESES, UNIT; FERNANDA SANTOS CUNHA, UNIT; RICARDO MARQUES NOGUEIRA FILHO, UNIT; RICARDO COELHO DE SOUSA, CPATC; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC. |
Título: |
Is there antimicrobial property of coconut oil and lauric acid against fish pathogen? |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture, v. 545, n. 15, 737234, Dec. 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated in vitro the antimicrobial activity of virgin coconut oil (VCO) and lauric acid (LA) against three fish pathogens (Aeromonas hydrophila, Saprolegnia parasitica and Ichthyophthirius multifiliis). The experiments occurred in completely randomized design with five concentration for pathogen to determine lethal concentration. All data were subjected to analysis of variance (ANOVA) with post-hoc Tukey test (p ≤ 0.05). Virgin coconut oil (VCO) and lauric acid (LA) affected the fungal and bacterial growth. Only the lauric acid (LA) prevent the mycelial growth (r2 = 0.94) while the virgin coconut oil (VCO) reduced it. However, none treatment (VCO and LA) promoted fungicidal effect. Lauric acid provoked complete mortality (100%) of Ichthyophthirius multifiliis at concentration 40 mg.L−1 while the virgin coconut oil only reduced its development with 386.71 μL.L−1 (equivalent to the LA 200 mg.L−1). In the bacterial assy, both VCO and LA caused reduced the colonies amount, but they have no any inhibition halo against the bacterium. The results suggest positive effect to control the pathogen development with greater effects using lauric acid. |
Thesagro: |
Coco; Microbiologia; Óleo; Óleo Vegetal; Patógeno; Peixe. |
Thesaurus NAL: |
Coconuts; Oils; Plant pathogens. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228394/1/artigo-aquaculture-oleo-de-coco-in-vitro.pdf
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Marc: |
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Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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