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Registros recuperados : 431 | |
101. | | SUÑÉ, R. W.; MÜLLER, M.; MACIEL, A. L.; D'AVILA, P.; MIELKE, L. Efeito do nível de 4 e 8 kg de concentrado na dieta de vacas jersey sobre a incidência de leite instável não ácido. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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104. | | NASCIMENTO, R.; MULLER, M. M. L.; FOLONI, J. S. S.; MICHALOVICZ, L.; BENASK, A.; KOWALTSCHUK, I. Fontes, doses e momentos para aplicação de nitrogênio em trigo, produtividade e peso hectolitro. In: REUNIÃO PARANAENSE DE CIÊNCIA DO SOLO, 3., Londrina. Sistemas conservacionistas de produção e sua interação com a Ciência do Solo: resumos. Londrina: IAPAR, 2013. p. 148. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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106. | | D'AVILA, P. P.; SUÑÉ, R. W.; MÜLLER, M.; MIELKE, L.; MACIEL, A. L. G. Eficiência no uso da fita de perímetro torácico como aferidor do peso vivo em terneiras da raça Jersey na fase de aleitamento. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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108. | | PYLES, M. V.; MULLER, M. D.; JORGE, D. L.; NOGUEIRA, G. S. Efficiency of volumetric equations in silvopastoral systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 378 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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111. | | FERNANDES, E. N.; MULLER, M. D.; NOGUEIRA, A. C. S.; SILVA, E.; TOLEDO, C. C. Gestão ambiental de propriedades leiteiras: estudo de caso. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 1., 2009, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: UFV, 2009. p. 227-231. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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113. | | OLIVEIRA, J. S. e; ANTONIASSI, R.; FREITAS, S. C. de; MULLER, M. D. Glicerina, coproduto do biodiesel: restrições qualitativas para uso na alimentação animal. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 5.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 8., 2012, Salvador. Biodiesel, inovação e desenvolvimento regional: anais. Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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114. | | OLIVEIRA, J. S. e; ANTONIASSI, R.; FREITAS, S. C. de; MULLER, M. D. Glicerina, coproduto do biodiesel: restrições qualitativas para uso na alimentação animal. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 5.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 8., 2012, Salvador. Biodiesel, inovação e desenvolvimento regional: anais, trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2012. v. 3, p. 1609-1610. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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117. | | CARVALHO, G. R.; FERNANDES, E. N.; MÜLLER, M. D.; OLIVEIRA, A. F. de. Avaliação dos impactos ambientais e sociais da tecnologia "Capim Elefante Pioneiro no sistema de pastejo rotativo". In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 45., 2007, Londrina. Conhecimentos para a agricultura do futuro: anais. Brasília, DF: Sober; Londrina: Universidade Estadual de Londrina: IAPAR, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Territorial. |
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119. | | PEZZOPANE, J. R. M.; BOSI, C.; BRUNETTI, H. B.; ALMEIDA, R. G. de; MULLER, M. D. Características dendométricas em sistemas silvipastoris e transmissão da radiação solar. In: CONGRESO INTERNACIONAL DE SISTEMAS SILVOPASTORILES, 12.; CONGRESO DE LA RED GLOBAL DE SISTEMAS SILVOPASTORILES, 2.; IV SEMINARIO NACIONAL DE SISTEMAS SILVOPASTORILES, 4., 2023, Montevideo; CONGRESO NACIONAL SISTEMAS SILVOPASTORILES, 5., 2023, Buenos Aires. Sistemas silvopastoriles: hacia una diversificación sostenible. Cali: CIPAV, 2023. p. 64-72. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 431 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
30/11/2023 |
Data da última atualização: |
30/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FREITAS, J. da S.; HOMMA, A. K. O.; FERREIRA, J. F. dE C.; FARIAS FILHO, M. C.; MATHIS, A.; SILVA, D. C. C.; PADILHA, L. M. |
Afiliação: |
JOSIMAR DA SILVA FREITAS, CENTRO UNIVERSITARIO DO ESTADO DO PARÁ; ALFREDO KINGO OYAMA HOMMA, CPATU; JOSÉ FRANCISCO DE CARVALHO FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAPÁ; MILTON CORDEIRO FARIAS FILHO, CENTRO UNIVERSITARIO DO ESTADO DO PARÁ; ARMIN MATHIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARÁ; DAVID COSTA CORREIA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DA AMAZÔNIA; LUIZ MÁRIO PADILHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE. |
Título: |
Limits and possibilities of vegetable extraction in extractive reserves in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Sustainability, v. 15, 3836, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/su15043836 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Vegetable extraction has been considered a new paradigm of adequate development for the Amazon Region by ecological movements, international organizations, and foreign governments. This study evaluates whether the supply of extractive products transformed into economic value can ensure the livelihood of families and prevent deforestation. The study was conducted at the extractive reserves Alto Juruá, Rio Ouro Preto, and Rio Cajari during two periods: January to March 2017 and January to March 2019. A total of 384 interviews were conducted—234 in 2017 and 150 in 2019. The field results show that low returns, low land productivity, and lack of labor point to the economic infeasibility of vegetable extraction in the extractive reserves of Alto Juruá, Rio Ouro, and Rio Cajari. As a priority, extractivism should be considered a cultural institution and an economic model that can promote sustainability. A strategy capable of valuing products derived from extractivism should be developed, and an approximation of the markets that remediates the efforts of forest conservationists should be considered. |
Palavras-Chave: |
Extractive economy; Extractive reserves; Production limit; Productive activities. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; Deforestation. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01933naa a2200277 a 4500 001 2158913 005 2023-11-30 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/su15043836$2DOI 100 1 $aFREITAS, J. da S. 245 $aLimits and possibilities of vegetable extraction in extractive reserves in the Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aVegetable extraction has been considered a new paradigm of adequate development for the Amazon Region by ecological movements, international organizations, and foreign governments. This study evaluates whether the supply of extractive products transformed into economic value can ensure the livelihood of families and prevent deforestation. The study was conducted at the extractive reserves Alto Juruá, Rio Ouro Preto, and Rio Cajari during two periods: January to March 2017 and January to March 2019. A total of 384 interviews were conducted—234 in 2017 and 150 in 2019. The field results show that low returns, low land productivity, and lack of labor point to the economic infeasibility of vegetable extraction in the extractive reserves of Alto Juruá, Rio Ouro, and Rio Cajari. As a priority, extractivism should be considered a cultural institution and an economic model that can promote sustainability. A strategy capable of valuing products derived from extractivism should be developed, and an approximation of the markets that remediates the efforts of forest conservationists should be considered. 650 $aAmazonia 650 $aDeforestation 653 $aExtractive economy 653 $aExtractive reserves 653 $aProduction limit 653 $aProductive activities 700 1 $aHOMMA, A. K. O. 700 1 $aFERREIRA, J. F. dE C. 700 1 $aFARIAS FILHO, M. C. 700 1 $aMATHIS, A. 700 1 $aSILVA, D. C. C. 700 1 $aPADILHA, L. M. 773 $tSustainability$gv. 15, 3836, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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