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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
29/11/2012 |
Data da última atualização: |
01/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARVALHO, L. C. B.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; SOUSA, M. B. de; PIRES, C. de J.; NUNES, J. A. R. |
Afiliação: |
LEONARDO CASTELO BRANCO CARVALHO, UFPI; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; MASSAINE BANDEIRA DE SOUSA, UFPI; CAROLLINE DE JESÚS PIRES, UFPI; JOSÉ AIRTON RODRIGUES NUNES, UFLA. |
Título: |
Phenotypic correlations between combining abilities of F2 cowpea populations. |
Título original: |
Correlações fenotípicas entre as capacidades de combinação em populações F2 de feijão-caupi. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 12, n. 3, p. 211-214, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is a crop that has become socio-economically relevant, mainly in developing countries. Correlation studies are important to determine the association between quantitative traits and yield to guide the selection, i.e., choose direct or indirect selection. The objective was to estimate the correlations between six agronomic traits in cowpea as well as the correlations between the estimates of combining abilities of parents. Genotypes with high pod weight and pod length, 100-grain weight, and number of beans per pod should be used to improve grain yield in cowpea. The breeder should preferably insert plants into his group of crosses that have a high combining ability for pod length, number of grains per pod and yield per plot. |
Palavras-Chave: |
Análise dialélica; Capacidade combinatória; Dialelo; Feijão caupi; Vignia unguiculata. |
Thesagro: |
Seleção; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71119/1/PopulacoesCaupiKaesel.pdf
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Marc: |
LEADER 01635naa a2200277 a 4500 001 1940838 005 2022-06-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, L. C. B. 240 $aCorrelações fenotípicas entre as capacidades de combinação em populações F2 de feijão-caupi. 245 $aPhenotypic correlations between combining abilities of F2 cowpea populations. 260 $c2012 520 $aCowpea is a crop that has become socio-economically relevant, mainly in developing countries. Correlation studies are important to determine the association between quantitative traits and yield to guide the selection, i.e., choose direct or indirect selection. The objective was to estimate the correlations between six agronomic traits in cowpea as well as the correlations between the estimates of combining abilities of parents. Genotypes with high pod weight and pod length, 100-grain weight, and number of beans per pod should be used to improve grain yield in cowpea. The breeder should preferably insert plants into his group of crosses that have a high combining ability for pod length, number of grains per pod and yield per plot. 650 $aSeleção 650 $aVigna Unguiculata 653 $aAnálise dialélica 653 $aCapacidade combinatória 653 $aDialelo 653 $aFeijão caupi 653 $aVignia unguiculata 700 1 $aSILVA, K. J. D. e 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aSOUSA, M. B. de 700 1 $aPIRES, C. de J. 700 1 $aNUNES, J. A. R. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG$gv. 12, n. 3, p. 211-214, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
15/02/2016 |
Data da última atualização: |
26/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PADILHA, C. V. S.; LIMA, M. S.; PEREIRA, G. E.; LIMA, P. M. C. |
Afiliação: |
C. V. S. PADILHA, IF Sertão Pernambucano; M. S. LIMA, IF Settão Pernambucano; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; P. M. C. LIMA, IF Sertão Pernambucano. |
Título: |
Influence of temperature and storage time on anthocyanin stability of grape juice treated by hot filling. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 13., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: Associação Brasileira de Enologia, 2015. |
Descrição Física: |
1 Pen drive. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to analyze the storage temperatures on anthocyanins content of grape juices bottled hot, simulating inadequate cooling and storage conditions. |
Palavras-Chave: |
Antocianinas; Suco de uva; Temperaturas. |
Thesagro: |
Armazenamento; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138938/1/Giuliano-451.pdf
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Marc: |
LEADER 01049nam a2200241 a 4500 001 2036872 005 2016-04-26 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPADILHA, C. V. S. 245 $aInfluence of temperature and storage time on anthocyanin stability of grape juice treated by hot filling.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 13., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: Associação Brasileira de Enologia$c2015 300 $c1 Pen drive. 520 $aThe objective of this study was to analyze the storage temperatures on anthocyanins content of grape juices bottled hot, simulating inadequate cooling and storage conditions. 650 $aGrapes 650 $aArmazenamento 650 $aUva 650 $aVitis Vinifera 653 $aAntocianinas 653 $aSuco de uva 653 $aTemperaturas 700 1 $aLIMA, M. S. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aLIMA, P. M. C.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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