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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  08/03/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NUNES, G. da S.; CARVALHO, F. A. de; NASCIMENTO, D. P. do; MENDES, Y.; CARVALHO, E. S. S. de; NASSUR, R. de C. M. R.; SILVA, D. J.; PEREIRA, G. E.; MARQUES, A. T. B.
Afiliação:  Grace da Silva Nunes, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Filipe Araújo de Carvalho, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Danielle Pereira do Nascimento, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Yngrid Mendes, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Erika Samantha Santos de Carvalho, Bahia Federal University, Salvador, BA, Brazil; Rita de Cássia Mirela Resende Nassur, Bahia State University, Juazeiro, BA, Brazil; Davi José Silva, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Aline Telles Biasoto Marques, Brazilian Agricultural Research Corporation, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil.
Título:  Influence of organic fertilization and fertigation on quality of ?Syrah? tropical wine produced in the São Francisco Valley, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 56, 19 a 21 outubro, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The vitiviniculture in the São Francisco Valley is a recent activity, but with great social and economic importance to the region. The region is located in a tropical semi-arid zone and it is important the study of management practices for its unique soil and climate conditions. Therefore, this study aimed to evaluate the influence of the addition of organic matter and potassium fertigation on physic-chemical quality of Syrah (Vitis vinifera L.) tropical wines produced in the São Francisco Valley.
Palavras-Chave:  Adubação orgânica; Brasil; Vale do São francisco; Vinho tropical.
Thesagro:  Vinho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152858/1/Giuliano-p56-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16984 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  14/07/2020
Data da última atualização:  14/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BABA, V. Y.; BRAGHINI, M. T.; SANTOS, T. B. dos; CARVALHO, K. de; SOARES, J. D. M.; IVAMOTO-SUZUKI, S. T.; MALUF, M. P.; PADILHA, L.; PACCOLA-MEIRELLES, L. D.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S.
Afiliação:  VIVIANE YUMI BABA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MASAKO TOMA BRAGHINI, INSTITUTO AGRONÔMICO DE CAMPINAS; TIAGO BENEDITO DOS SANTOS, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; KENIA DE CARVALHO, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; JOÃO DANILLO MOURA SOARES, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; SUZANA TIEMI IVAMOTO-SUZUKI, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ - UNESP; MIRIAN PEREZ MALUF, CNPCa; LILIAN PADILHA, CNPCa; LUZIA DORETTO PACCOLA-MEIRELLES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA - UNIVERSIDADE PARANAENSE; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; DOUGLAS S. DOMINGUES, INSTITUTO AGRONÔMICO DE LONDRINA.
Título:  Transcriptional patterns of Coffea arabica L. nitrate reductase, glutamine and asparagine synthetase genes are modulated under nitrogen suppression and coffee leaf rust.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  PeerJ, v. 8, e8320, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.7717/peerj.8320
Idioma:  Inglês
Notas:  eCollection 2020.
Conteúdo:  This study evaluated the transcriptional profile of genes related to nitrogen (N) assimilation in coffee plants susceptible and resistant to rust fungi under N sufficiency and N suppression. For this purpose, we inoculated young coffee leaves with Hemileia vastatrix uredospores and collected them at 0, 12, 24 and 48 hours post-inoculation (HPI) to evaluate the relative expressions of genes encoding cytosolic glutamine synthetase (CaGS1 ), plastid glutamine synthetase (CaGS2 ), nitrate reductase (CaNR), and asparagine synthetase (CaAS). The genes exhibited distinct patterns of transcriptional modulation for the different genotypes and N nutritional regimes. The resistant genotype (I59) presented high levels of transcription in response to pathogen inoculation for CaNR and CaGS1 genes, evaluated under N sufficiency in the initial moments of infection (12 HPI). The gene CaGS1 also showed a peak at 48 HPI. The susceptible genotype (CV99) showed increased transcript rates of CaNR at 12 and 24 HPI in response to rust inoculation. The transcriptional patterns observed for CV99, under N suppression, were high levels for CaAS and CaGS2 at all post-inoculation times in response to coffee leaf rust disease. In addition, CaGS1 was up-regulated at 48 HPI for CV99. Cultivar I59 showed high transcript levels at 12 HPI for CaAS and peaks at 24 and 48 HPI for CaGS2 in inoculated samples. Consequently, total chlorophyl concentration was influenced by N suppression and by rust infection. Regar... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coffea Arábica; Nitrogênio; Nutrição Vegetal; Nutriente Mineral.
Thesaurus NAL:  Gene expression; Hemileia; Nitrogen fixation; Plant nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214586/1/Transcriptional-patterns-of-coffea-peerj-08-8320.pdf
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1381 - 1UPCAP - DD
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