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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, F. T. G. de; MARRA, R.; ARAUJO, M. de; ALVES, E. R. de A.; SOUZA, M. O. de.
Afiliação:  FRANCISCO TARCIZIO GOES DE OLIVEIRA, SGE; RENNER MARRA, SGE; MARLENE DE ARAUJO, SGE; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE.
Título:  Sugarcane in Brazil: current technologic stage and perspectives.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 20, n. 1, pag. 52-65, jan./fev./mar. 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Eliseu Alves.
Conteúdo:  This article aims at analyzing the sugarcane culture in Brazil, showing the current agricultural and industrial development stage of the sugar-alcohol industry and how important this culture has become. It discusses its technologic evolution and the technologies that are being developed in the fields of genetic improvement and new cultural practices, and it aims at estimating the benefits that can be obtained in the next few years with the use of new varieties with specific characteristics, proper varietal management and modern cultural practices. By using data from IBGE (the Brazilian Institute of Geography and Statistics), the productivity of Brazil and of the North, Northeast, South- East, Middle-West and South regions of the country were estimated based on the genetic potential from new varieties and on the use of new cultural practices. Using information from the results of the agricultural research, it was possible to conclude that a significant raise of sugarcane productivity levels in Brazil, due to genetic improvement, is bound to happen in the next few years.
Palavras-Chave:  Sugar.
Thesaurus Nal:  Ethanol; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42220/1/Sugarcane-in-Brazil.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51341 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/08/2011
Data da última atualização:  09/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RUFINO, M. do S. M.; PÉREZ-JIMÉNEZ, J.; ARRANZ, S.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de; OLIVEIRA, M. S. P.; SAURA-CALIXTO, F.
Afiliação:  Maria do Socorro M. Rufino, UFERSA; Jara Pérez-Jiménez, ICTAN-CSIS; Sara Arranz, ICTAN-CSIS; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; Maria S. P. Oliveira; Fulgencio Saura-Calixto, ICTAN-CSIS.
Título:  Açaí (Euterpe oleraceae) 'BRS Pará': A tropical fruit source of antioxidant dietary fiber and high antioxidant capacity oil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 44, n. 7, p. 2100-2106, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article reports a study of the concentrations of dietary fiber (DF) and antioxidant capacity in fruits (pulp and oil) of a new açaí (Euterpe oleraceae) cultivar??BRS-Pará?, with a view to determine the possibility of using it as a source of antioxidants in functional foods or dietary supplements. Results show that ?BRS-Pará? açaí fruits has a high content of DF (71% dry matter) and oil (20.82%) as well as a high antioxidant capacity in both defatted matter and oil. ?BRS-Pará? Açaí fruits can be considered as an excellent source of antioxidant dietary fiber. Antioxidant capacity of açaí ?BRS-Pará? oil by DPPH assay was higher (EC50 = 646.3 g/g DPPH) than extra virgin olive oil (EC50 = 2057.27 g/g DPPH). These features provide açaí ?BRS-Pará? fruits with considerable potential for nutritional and health applications.
Palavras-Chave:  Euterpe oleraceae; Oil.
Thesagro:  Açaí; Antioxidante; Óleo.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42181/1/AA111005.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40580/1/sdarticle.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT13009 - 1UPCAP - PPSP 053242011.05324
CPATU44525 - 1UPCAP - DD
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