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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  29/10/2013
Data da última atualização:  02/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALQUÉRES, S.; MENESES, C. H. G de; ROUWS, L. F. M.; ROTHBALLER, M.; BALDANI, J. I.; SCHMID, M.; HARTMANN, A.
Afiliação:  SYLVIA ALQUÉRES, GERMAN RESEARCH CENTER FOR ENVIRONMENTAL HEALTH; CARLOS HENRIQUE GADELHA DE MENESES, UFPB; LUC FELICIANUS MARIE ROUWS, CNPAB; MICHAEL ROTHBALLER, GERMAN RESEARCH CENTER FOR ENVIRONMENTAL HEALTH; JOSE IVO BALDANI, CNPAB; MICHAEL SCHMID, GERMAN RESEARCH CENTER OF ENRONMENTAL HEALTH; ANTON HARTMANN, GERMAN RESEARCH CENTER OF ENVIRONMENTAL HEALTH.
Título:  The bacterial superoxide dismutase and glutathione reductase are crucial for endophytic colonization of rice roots by Gluconacetobacter diazotrophicus PAL5.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Molecular Plant-Microbe Interactions, v. 26, n. 8, p. 937-946, 2013.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Interação planta bactéria; Plant-bacteria interaction; Reactive oxigen species; Resposta de defesa.
Thesaurus Nal:  Poaceae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB39110 - 1UPCAP - PP2013.000672013.00067
CNPAB39110 - 2UPCAP - PP2013.000672013.067-2
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/02/2011
Data da última atualização:  07/07/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CORRÊA, P. C.; GONELI, A. L. D.; AFONSO JUNIOR, P. C.; OLIVEIRA, G. H. H. de; VALENTE, D. S. M.
Afiliação:  PAULO C. CORRÊA, Universidade de Viçosa; ANDRÉ L. D. GONELI, Universidade de Viçosa; PAULO CESAR AFONSO JUNIOR, SAPC; GABRIEL H. H. DE OLIVEIRA, Universidade de Viçosa; DOMINGOS S. M. VALENTE, Universidade de Viçosa.
Título:  Moisture sorption isotherms and isosteric heat of sorption of coffee in different processing levels.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, v. 45, p.2016-2022. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The desorption isotherms and thermodynamic properties of coffee from different processing stages were obtained during the drying process of this product. The isotherms were determined by a static gravimetric method for various temperature and humidity conditions. Equilibrium moisture content (Me) data were correlated by several mathematical models and an artificial neural network (ANN) model. The Me for coffee fruits, pulped coffee and green coffee increased with an increase in the water activity (aw) at any particular temperature. At a constant aw, coffee fruits samples had higher Me than the remaining coffee samples. Based on statistical parameters, the ANN model, modified Henderson and GAB models were adequate to describe the sorption characteristics of the samples. Isosteric heat of sorption was evaluated by means of the Clausius?Clapeyron equation. It decreased with increasing moisture content. The coffee fruits had high isosteric heat of sorption than that pulped coffee and green coffee.
Palavras-Chave:  Artificial neural network model; Coffea arabica L; Equilibrium moisture content; Isoteric heat; Mathematical modelling.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29338/1/Moisture-sorption.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC110 - 1UPCAP - DD
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