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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/07/2021
Data da última atualização:  28/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; DONATI, G. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  JULYMAR MARCANO DE HIGUERA, UFSCAR; ANA BEATRIZ SANTOS DA SILVA, UFSCAR; WIGNEZ HENRIQUE, APTA; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; GEORGE LUIS DONATI, WAKE FOREST UNIVERSITY; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Effect of genetic crossing and nutritional management on the mineral composition of carcass, blood, leather, and viscera of sheep.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Biological Trace Element Research, jan. 2021.
Páginas:  p.4133-4144.
ISSN:  1559-0720
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12011-020-02543-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of genetic crossing and nutritional management on weight gain and the concentration of minerals and trace elements in the carcass, blood, leather, and viscera of sheep were evaluated. Several statistical strategies were used to evaluate the different elemental composition characteristics of pure breed animals, i.e., White Dorper (ODO), Ile de France (OIF), Texel (OTX), and Santa Inês (OSI), as well as their crossbreeds 1/2 White Dorper and 1/2 Santa Inês (ODS), 1/2 Ile de France, and 1/2 Santa Inês (OIS), 1/2 Texel × 1/2 Santa Inês (OTS). Three different diets were evaluated AL (ad libitum), R75, and R63 (75 and 63 g of dry matter/kg of the animal metabolic weight, respectively). Levels of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, P, S, and Zn were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP OES). The concentration of inorganic elements in the different body components was not affected by the diet (P > 0.05), and OTX and OTS were the breeds with the highest weight gain. Random forest importance models demonstrated that Zn in the carcass, K, Ca, and Zn in blood, and K in leather are most associated with separating the different evaluated sheep?s breeds. Crossbreeding the native Santa Inês breed with sheep of exotic breeds produces animals well adapted to confinement.
Palavras-Chave:  ICP OES; Machine learning models; Mineral concentrations; Santa Inês.
Thesaurus Nal:  Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25352 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00083HIG2021.00091
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  12/05/2009
Data da última atualização:  22/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  OSTER, A. H.; MORAES, M. G. de; VALDEBENITO-SANHUEZA, R. M.; CORRENT, A.; BENDER, R. J.
Afiliação:  ANDREIA HANSEN OSTER, CNPUV; MARCELO GRAVINA DE MORAES; ROSA MARIA VALDEBENITO SANHUEZA, CNPUV; ADRIANA CORRENT; RENAR JOÃO BENDER.
Título:  Isolamento de RNA para o estudo da expressão diferencial de genes durante a interação entre frutos de maçãs e Botryosphaeria dothidea.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA,18., 2004, Florianópolis. Tecnologia, competitividade, sustentabilidade: anais... Florianópolis: SBF, 2004.
Páginas:  Não paginado.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A maçã representa uma das mais importantes espécies de frutos de clima temperado comercializadas no mundo. Por outro lado, Botryosphaeria dothídea é o agente causal da podridão branca, uma das mais importantes doenças pós-colheita em maçãs.
Palavras-Chave:  Doença d eplanta; Identificação genética.
Thesagro:  Fruticultura; Fungo; Isolamento; Maçã; Podridão Branca; RNA.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543749/1/ID11042.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV11042 - 1UPCAA - DDCD00083
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