Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoFELIPE, F. I.; ALVES, L. R. A.; MAIELLI, L. B.; CARDOSOS, C. E. L. Análise mensal dos mercados de raiz, fécula, farinha de mandioca e acompanhamento do mercado externo: setembro/2007. In: CENTRO DE ESTUDOS AVANÇADOS EM ECONOMIA APLICADA. Indicadores de preços: mandioca.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, A. de A.; BORGES, A. L.; CARDOSOS, C. E. L.; BARBOSA, C. de J.; COSTA, D. da C.; SANTOS FILHO, H. P.; FANCELLI, M.; SANCHES, N. F. A cultura do maracujá. Brasíla, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2004. 108 p. (Embrapa Comunicação para Transferência de Tecnologia. Coleção Plantar, 41) Edição especial para o Fome Zero.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  08/12/2021
Data da última atualização:  08/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA JUNIOR, O. de P.; WANDER, A. E.
Afiliação:  OSMAR DE PAULA OLIVEIRA JUNIOR, UFG; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF.
Título:  Factors for the success of agricultural cooperatives in Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Agriculture and Rural Development in the Tropics and Subtropics, v. 122, n. 1, p. 27-42, 2021.
ISSN:  2363-6033
DOI:  https://doi.org/10.17170/kobra-202102113202
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Brazilian cooperative agribusiness is in a transitional phase. This moment is marked by the advancement of market globalisation, which has exerted great competitive pressure on national agribusiness. To survive and thrive in a globalised and fiercely competitive environment, cooperatives must face new challenges in the pursuit of competitiveness. This study aimed to identify and describe the main success or failure factors affecting agricultural cooperatives. To this end, bibliographic research was used as a research method, and 108 relevant works from the national and international literature were selected for analysis. The results pointed to the existence of 10 main success factors for agro-industrial cooperatives: conciliation of the dual agenda: social and economic goals; professionalisation of management; meeting the interests of multiple stakeholders; transaction cost management; risk and volatility management; improved commercialisation; competitiveness against traditional companies; technology adoption; sustainable development; and social responsibility. However, there is a gap regarding the existence of studies analysing, in an integrated manner, the prevalence and benefits of the success factors identified for agricultural cooperatives, especially those based in Brazil.
Thesagro:  Agronegócio; Cooperativa de Produtores; Cooperativismo.
Thesaurus NAL:  Agribusiness and business economics; Cooperatives.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228702/1/jardts-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36227 - 1UPCAP - DD20212021
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional