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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  19/05/2022
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FRASSON, M. F.; CARVALHO, S.; GREIBLER, L.; MENEGON, A. M.; SEVER, M. M.; PELLEGRIN, A. C. S. de; SIMÕES, R. R.; MELLO, R. de O.; NALERIO, E. S.
Afiliação:  MÔNICA FEKSA FRASSON, Universidad de Buenos Aires; SERGIO CARVALHO, UFSM; LETIERI GRIEBLER, UNOESC; ALIEI MARIA MENEGON, UFSM; MARCELO MACHADO SEVER, UFSM; ANA CAROLINA SANQUETTA DE PELLEGRIN, UFSM; ROBSON RODRIGUES SIMÕES, UFSM; RENIUS DE OLIVEIRA MELLO, UFSM; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL.
Título:  Physicochemical properties and sensory evaluation of meat from feedlot lambs fed with wet brewery waste.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Research, Society and Development, v. 11, n. 4, e27011427475, 2022.
DOI:  http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v11i4.27475
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract Sheep meat presents variations in qualitative characteristics that influence consumer preference. These characteristics are influenced by ante-mortem factors, such as sex, breed, age at slaughter and feeding; and post-mortem factors, such as meat cooling and storage time and temperature. Twenty-four uncastrated Suffolk lambs were housed in individual corrals and received one of four treatments consisting of four levels of replacement of sorghum silage with wet brewery waste (WBW; 0; 33; 66 and 100% replacement). The diets were isoproteic and contained 18.8% crude protein. The weight and fat proportion in the carcass increased linearly (p≤0.05) while the muscle proportion decreased linearly (p≤0.05) as the WBW levels were increased in the diets. The proximate composition of the meat was not significantly influenced by the WBW levels (P>0.05), except for the ash content which increased linearly (p=0.0003). There was no influence (p>0.05) of the use of WBW on pH, cooking losses and lambs? meat texture profile. Shear force decreased linearly (p≤0.05). Regarding the meat color, lightness (L*) and redness (a*) were not influenced by the inclusion of WBW. Yellowness (b*) increased linearly (p=0.0038). Regarding the attributes related to lambs? sensory analysis, there was no effect (p> 0.05) of the inclusion of WBW in the diets. The use of WBW as bulky food replacing sorghum silage in confined feedlot lambs diet allows the main physical-chemical characteri... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial.
Thesagro:  Alimentação; Carne; Cordeiro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143239/1/Physicochemical-properties-and-sensory-evaluation-of-meat-from-feedlot-lambs-fed-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14910 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  25/10/2007
Data da última atualização:  06/03/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  SILVA, C. F. da; OLIVEIRA, W. R. D. de; CORREIA, M. E. F.; SILVA, E. M. R. da; MARTINS, M. A.
Afiliação:  Cristiane Figueira da Silva, UENF; Willian Roberson Duarte de Oliveira, UFRRJ; Maria Elizabeth Fernandes Correia, Embrapa Agrobiologia; Eliane Maria Ribeiro da Silva, Embrapa Agrobiologia; Marco Antônio Martins, UENF.
Título:  Indicadores biológicos em áreas degradadas pela extração de argila revegetadas com Sesbania virgata e Eucalyptus camaldulensis.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira: anais. Porto Alegre: SBCS, 2007.
Páginas:  3 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Parceria: UFRRJ, UENF
Palavras-Chave:  Degradação do solo; Qualidade do solo.
Thesagro:  Fauna; Recuperação do Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB34473 - 1UPCSP - --0023282
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