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Registros recuperados : 71 | |
12. | | SOUZA, A. R. L. de; RÉVILLION, J. P.; BELARMINO, L. C.; OLIVEIRA, V. de; DALCIN, D. O mercado, a certificação, os consumidores e as estratégias na comercialização de alimentos orgânicos pelos supermercados no Brasil e no mundo. In: CONGRESSO DA SOBER - SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL., 51, 2013, Belém, PA. Anais... Belém: SOBER, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | CERON, M. S.; OLIVEIRA, V. de; LOVATTO, P. A.; VALE, M. M. do. Maintenance requirement and deposition efficiency of lysine in pigs. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 9, p. 1269-1274, set. 2013. Título em português: Exigência de manutenção e eficiência de deposição de lisina em suínos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | TRINDADE, A. M. G.; BARRETO, J.; OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E. Physical-chemical characterization of tempranillo organic wine from São Francisco valley, Brazil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. Não paginado. 1 CD-ROM. Resumo. IUFoST 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L. do; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B. Avaliação dos efeitos do porta-enxerto utilizado na composição físico-química de vinhos "Syrah". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 209. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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20. | | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 71 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
06/03/2014 |
Data da última atualização: |
05/07/2017 |
Autoria: |
CERON, M. S.; OLIVEIRA, V. de; LOVATTO, P. A.; VALE, M. M. do. |
Afiliação: |
Marcos Speroni Ceron, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Vladimir de Oliveira, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia; Paulo Alberto Lovatto, In memoriam; Marcos Martinez do Vale, Universidade Federal de Santa Maria, Departamento de Zootecnia. |
Título: |
Maintenance requirement and deposition efficiency of lysine in pigs. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 9, p. 1269-1274, set. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Exigência de manutenção e eficiência de deposição de lisina em suínos. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the maintenance requirement and the deposition efficiency of lysine in growing pigs. It was used the incomplete changeover experimental design, with replicates over time. Twelve castrated pigs with average body weight (BW) of 52±2 kg were kept in metabolism crates with a controlled temperature of 22°C. The diets were formulated to supply 30, 50, 60, and 70% of the expected requirements of standardized lysine, and provided at 2.6 times the energy requirements for maintenance. The trial lasted 24 days and was divided into two periods of 12 days: seven days for animal adaptation to the diet and five days for sample collection. The increasing content of lysine in the diet did not affect dry matter intake of the pigs. The amount of nitrogen excreted was 47% of the nitrogen intake, of which 35% was excreted through feces and 65% through urine. The estimated endogenous losses of lysine were 36.4 mg kg‑1 BW0.75. The maintenance requirement of lysine for pigs weighing around 50 kg is 40.4 mg kg‑1 BW0.75, and the deposition efficiency of lysine is 90%. |
Palavras-Chave: |
Amino acid requirement; Exigência de aminoácido; Nutrição de suíno; Swine nutrition. |
Thesagro: |
Nitrogênio; Suinocultura. |
Thesaurus NAL: |
Nitrogen; Swine production. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98611/1/Maintenance-requirement.pdf
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Marc: |
LEADER 01970naa a2200265 a 4500 001 1981653 005 2017-07-05 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCERON, M. S. 245 $aMaintenance requirement and deposition efficiency of lysine in pigs. 260 $c2013 500 $aTítulo em português: Exigência de manutenção e eficiência de deposição de lisina em suínos. 520 $aThe objective of this work was to determine the maintenance requirement and the deposition efficiency of lysine in growing pigs. It was used the incomplete changeover experimental design, with replicates over time. Twelve castrated pigs with average body weight (BW) of 52±2 kg were kept in metabolism crates with a controlled temperature of 22°C. The diets were formulated to supply 30, 50, 60, and 70% of the expected requirements of standardized lysine, and provided at 2.6 times the energy requirements for maintenance. The trial lasted 24 days and was divided into two periods of 12 days: seven days for animal adaptation to the diet and five days for sample collection. The increasing content of lysine in the diet did not affect dry matter intake of the pigs. The amount of nitrogen excreted was 47% of the nitrogen intake, of which 35% was excreted through feces and 65% through urine. The estimated endogenous losses of lysine were 36.4 mg kg‑1 BW0.75. The maintenance requirement of lysine for pigs weighing around 50 kg is 40.4 mg kg‑1 BW0.75, and the deposition efficiency of lysine is 90%. 650 $aNitrogen 650 $aSwine production 650 $aNitrogênio 650 $aSuinocultura 653 $aAmino acid requirement 653 $aExigência de aminoácido 653 $aNutrição de suíno 653 $aSwine nutrition 700 1 $aOLIVEIRA, V. de 700 1 $aLOVATTO, P. A. 700 1 $aVALE, M. M. do 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 48, n. 9, p. 1269-1274, set. 2013.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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