Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Trigo. Para informações adicionais entre em contato com cnpt.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/01/2010
Data da última atualização:  05/12/2012
Autoria:  BHATTY, R. S.; SOSULSKI, F. W.
Título:  Diffusion extraction of rapeseed glucosinolates with ethanolic sodium hydroxide.
Ano de publicação:  1972
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 49, n. 6, p. 346-350, 1972.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Glucosinolates are readily diffused from whole rapeseed by repeated extractions with ethanolic sodium hydroxide. Four 2 hr extractions or six 1 hr extractions were most efficient for the diffusion of glucosinolates with minimum losses of other seed constituents. The ethanolic sodium hydroxide treatment inhibited myrosinase activity and lowered sulfur concentration in the oil. The oil from treated seed gave a higher hydrogenation number than the oil from untreated seed. The oil content of rapeseed was not substantially affected by the diffusion extraction process. Loss of diffused solids was ca. 15%, and loss of nitrogen did not exceed 10%. Most of the nitrogen diffused from the seed was nonprotein nitrogen. The principal disadvantages of the ethanolic sodium hydroxide procedure were reduced solubility of the rapeseed proteins and the higher fiber levels in the meals. The treated seed may be suitable, after partial dehulling or air classification, for the preparation of protein concentrates.
Thesagro:  Extração; Método.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT22422 - 1ADDSP - --0850308503
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  08/09/2003
Data da última atualização:  08/09/2003
Autoria:  OLIVEIRA, V. R.; FREIRE, F. M.; VENTURIM, R.; CARRIJO, O. A.; MACARENHAS, M. H. T.
Afiliação:  Embrapa Hortaliças, Brasília, DF.
Título:  Caracterização química de substratos para a produção de hortaliças
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 288, jul. 2003. Suplemento 1.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH26147 - 1UPCPL - --635.05
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional